• Äldre 6 Aug 12:11
    10312 visningar
    27 svar
    27
    10312

    Magoperation

    Jag opades i april -09 och har gått ner 45 kg. Det har dock varit allt annat än enkelt och jag har fått kämpa för varje kilo. Jag vet att en del bara rasar i vikt utan ansträgning efter gbp-op men så är det inte för alla och tyvärr inte för mej. Det är lite över 1 år sen jag opades och numera går jag ner kanske 1 kg i månaden och ibland inte ens det.

    Mest gick jag ju ner första månaden, då gick jag ner hela 11 kg varav 5 kg första veckan. Andra månaden gick jag ner 6 kg vilket kändes ok. Månad 3-7 gick jag ner 3 kg i månaden. Sen gick jag ner 2 kg i månaden och som sagt efter 1 år har jag gått ner ca 1 kg i månaden.

    Om jag skulle göra om operationen? Kanske skulle jag göra om det men jag kan inte säga helt säkert att jag skulle göra det. Visst jag har gått ner i vikt så rent fysiskt är det väl lättare på många sätt men mycket har blivit jobbigare och svårare. Så man ska inte tro att allt fixar sig genom en operation. Å andra sidan hade jag bmi 50,9 innan open så rent fysiskt var det väl op eller döden som gällde. Kanske inte döden direkt men med så pass hög vikt var det bara en tidsfråga innan jag skulle fått diabetes, högt blodtryck osv.

    Du har "bara" ett bmi på 37 och ärligt talat med så "lågt" bmi skulle jag aldrig göra det. Jag är snäppet kortare än dej med 161 cm så jag vet att 98 kg känns som jättemycket men jag skulle nog kämpa på utan operation. Jag väger idag 87 kg och jag hoppas visserligen på ca -15 kg till men stannar jag på den här vikten kommer jag ändå att vara nöjd.


    Mamma till ♀-98, ♀-03, ♂-06 och ♂-08
  • Äldre 9 Aug 11:48
    #20
    Hondendärknasiga skrev 2010-08-09 10:53:55 följande:
    Måste bara säga vad jag tycker:
    Att inte kunna gå ner i vikt, visst det är kämpigt, det är svårt och det är inte kul.
    Men lite får man väl kämpa! Det är bara att ge sig katten på det, så går det. Gör om ditt liv, gör om din kost och det viktigaste...RÖR PÅ DIG!
    En kropp mår bra av detta.
    En operation är att göra det väldigt lätt för sig..dessutom sätter man sin kropp på spel...man vet aldrig hur det kan gå.
    På vilket sätt är en operation att göra det väldigt lätt för sig?? Det här året jag varit opererad har varit det jobbigaste i mitt liv både fysiskt och psykiskt. Det har varit allt annat än lätt och är det fortfarande inte. Inte har jag rasat i vikt heller utan det var bara första månaden med 11 kg och andra månaden med 6 kg. Efter det har jag som sagt gått ner lite med 3 kg i mån, sen 2 kg i mån och nu 1 kg i mån. Det trots att jag då absolut inte äter för mycket utan lagom samt att jag rör betydligt mer på mej nu än innan operationen.
    Mamma till ♀-98, ♀-03, ♂-06 och ♂-08
Svar på tråden Magoperation