• Puls
    Äldre 14 Aug 08:29
    877 visningar
    1 svar
    1
    877

    Miljön

    Hur vill ni jobba för att rädda den jord vi lever på.
    Hur ser er miljöplan ut?

    Och hur ska ni finansiera dom kostnader era beslut ev innebär?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-17 18:20
    Tack för svaret Helene. :)
  • Svar på tråden Miljön
  • Miljöp­artiet
    Äldre 17 Aug 18:15
    #1

    Hej!

    Vi har många bra förslag för miljön, på många olika områden. Det handlar om allt från att det ska bli billigare att laga trasiga saker till kärnkraft och hur Östersjön ska må bra,

    Sex viktiga förslag

    Att upphäva den borgerliga regeringens beslut att satsa på kärnkraft. Vi klarar elförsörjning ändå och framtiden blir bra mycket tryggare om vi slipper oroa oss för slutförvaring av radioaktivt kärnbränsle.

    Att satsa på kollektivtrafik. Istället för att lägga massa pengar på vägar, vill vi ha mer kollektivtrafik. Det är billigare och mer kostnadseffetivt. Visste du att varje ny väg man bygger ökar trafiken?

    Att minska utsläpp av bland annat koldioxid, till exempel genom att satsa på alternativbränsle.

    Att bygga höghastighetsbana så man kan åka tåg snabbt från Sverige och till till exempel Tyskland, istället för att flyga.

    Att återinföra skatten på handelsgödsel för att motverka övergödningen av Östersjön.

    Att sänka tjänstemomsen. Det kommer göra det billigare att laga en trasig telefon eller ett par trasiga byxor, så slipper du köpa nytt.

    Med höjda klimat- och energiskatter blir det lönsamt att energieffektivisera och dyrare att använda fossila bränslen som bidrar till klimatförändringar.

    Med hjälp av de pengarna vi får in på klimat- och energiskatter kan vi finansiera miljövänliga satsningar som är hållbara och klimatvänliga, hela vägen in i framtiden.

    Helene

Svar på tråden Miljön