• Lo Ammi
    Äldre 17 Aug 14:07
    260365 visningar
    1482 svar
    1482
    260365

    Sydafrika-tråd!

    Vi har ju fortfarande betänketid (fram tills årsskiftet) men blir det så att vi enas om adoption (vilket jag tror att vi gör) så är SA vårt förstahandsval.

    Hur kommer det sig att ni andra valt Sydafrika?

    Vi grundar det på att vi passar in på deras krav (ålder, personlig kristen tro mm) och att vi dels känner adopterade barn från SA och att barnen som kommer därifrån är under 1 år. Afrika känns absolut som ett förstahandsalternativ för oss, jag hade kunnat tänka mig Sydkorea också men det känner inte min man så starkt för.

    - Lo

  • Lo Ammi
    Äldre 17 Aug 14:21
    #8
    ViljaDrömma skrev 2010-08-17 14:10:35 följande:
    Vad menar du med att ni har betänketid?

    Vi har valt SA dels för att vi passade in på landets krav, dels för att vi tycker att processen verkar så genomtänkt och barnhemmen kärleksfulla. Det känns så bra det kan bli när det handlar om så svåra saker helt enkelt.
    Jag och min man har gett oss själva och varandra fram tills årsskiftet att besluta om vi vill dra igång en adoptionsprocess. Vi har inte försökt få biologiska barn och det är väl det vi vill vara HELT säkra på att vi inte kommer vilja framöver heller innan vi påbörjar adoptionsprocessen.
  • Lo Ammi
    Äldre 19 Aug 11:10
    #18

    Nu när vi har några stolta adoptivföräldrar i tråden skulle jag vilja fråga några saker som jag funderat på. Hur många bjöd ni in till nätverksmötet (ungefär)? Jag förstår att det beror mycket på hur stor familj och släkt man har (vi har båda små) men det kan ändå vara intressant att få en indikation på hur många som är "lagom".

    Sen undrar jag också vilka nära och kära ni hade med i livsboken? Räcker det med föräldrar och syskon eller ska man ha med alla som man tänker sig ska ingå i barnets nätverk med vänner, kusiner, vänners barn, vänner till mina föräldrar, fastrar och mostrar etc?

    Och så en tredje fråga: hur porträtterade ni livet i er kyrka/församling? Fotade ni lokalen eller tog ni även bilder under gudstjänst och annan aktivitet?

    Stort tack på förhand!

    - Lo

  • Lo Ammi
    Äldre 19 Aug 14:35
    #20
    Samaste skrev 2010-08-19 14:23:54 följande:
    Hej Lo Ammi!

    Vad är nätverksmöte för nånting? Antingen är det nåt nytt eller nåt som vi inte har i Finland. Angående profilboken är det bra att komma ihåg att inte ha för många bilder på andra människor eftersom den som tittar i den lätt ska kunna se vem som är mamman och pappan. I vår senaste profilbok såg vi till att vi blev väl presenterade innan vi tog upp människor i närmiljön. Sedan hade vi ett uppslag med morföräldrarna och var sin sida (gjorde en scrapbook på 30x30cm) av min mans tre syskon med familjer. Om hans föräldrar levde hade vi nog bara haft en gruppbild på syskonen.

    Det är ju jätteolika hur man kan tänka sig att illustrera sin kristna tro. Man kan göra det med dikter och naturbilder om man vill, men eftersom vi går i en kyrka och den känns som hemma gjorde vi en sida med en bild av själva kyrklokalen + en bild av en massa barn i lekhörnan. Där beskrev vi församlingen helt enkelt. De djupare funderingarna kring tro kommer fram i våra presentationer och i det skilda pappret om tron man nu för tiden skall bifoga.

    Vårt första album var tunt, gjort på datorn och utprintat på A4:or och trots mina tvivel var det ju inget fel på det för bättre hade det inte kunnat gå... men bara för att jag tycker om att pyssla gjorde jag en scrapbook den här gången och den blev rätt tjock. Jag frågade adoptionsbyrån om den ryms i DHL-kuvertet och det lär den ha gjort, men hon sa att jag kan föra vidare att familjerna kan försöka hålla albumen på en lite anspråkslösare nivå. Före oss hade en familj haft ett dubbelt så tjockt album :) Jag hade nog ca 80 bilder av olika storlekar den här gången, men ca 30 är helt tillräckligt egentligen.

    Fast det är bra om bilderna är färska lönar det sig att fota lite under hela året så att de i landet får se de olika årstiderna.
    Tack för ditt svar!

    Jag har läst att nätverksmöte är ett tillfälle när man bjuder hem folk som kommer finnas i barnets närhet under dess uppväxt samtidigt som hemutredarna är där. Då kommer det även ställas frågor till de närvarande om det finns dem som kan tänka sig att ta ett mer praktiskt/ett större ansvar för det kommande barnet.

    Aha, kul att du gillar att göra det fint! Jag gillar att fota men är inte överdrivet förtjust i att pyssla så det är bra om det inte är en scrapbooking-tävling
  • Lo Ammi
    Äldre 20 Aug 10:02
    #23
    Hjärtat längtar skrev 2010-08-20 09:30:32 följande:
    På de olika fotosidorna (Fujifilm, Crimson) kan man ju beställa böcker med sina egna bilder och lägga till text och välja layout.... det tänkte jag kunde vara en bra idé!
     
    Absolut!

    En fråga till - kan det vara problematiskt att adoptera från SA om man har skilda föräldrar? Både jag och min man har skilda föräldrar som idag har långvariga relationer med nya partners som vi har mycket bra relationer med. Är det ok eller kan det blir problem?
  • Lo Ammi
    Äldre 21 Aug 10:12
    #28

    Tack för alla fina svar! Ja, vi har väldigt bra relationer till tre av föräldrarna och deras partners vilket gör att vi känner att vi har 6 blivande mor-och farföräldrar istället för 4 vilket känns väldigt bra! Eftersom jag har ett syskon som inte har familj och min man inte har kontakt med sitt syskon kommer vi nog lyfta fram andra delar av släkt och några vänner för att visa att vi trots liten familj har ett gott nätverk runt oss.

    Härligt att höra om er som adopterat och att ni alla har så fina familjer med "lyckad" matchning (om man får uttrycka sig så )!

Svar på tråden Sydafrika-tråd!