Inlägg från: Biene |Visa alla inlägg
  • Biene

    Sydafrika-tråd!

    Vi har en dotter på 5 år som kommer från Sydafrika.


    Det var lite en slump att vi hamnade i Sydafrika. Det fanns i våra hjärtan först, men vi trodde inte att vi skulle uppfylla kraven pga min hälsa, eller dåvarande hälsa, men det gick bra efter operation och lite expertutlåtande. Vi tyckte också om hur de sköter adoptionsprocessen och hur barnen tas om hand och mår. Det finns mycket positivt med organisationen i Sydafrika.


    Lycka till alla ni som väntar


    Crazy enough to have fun all the time
  • Biene

    Vad gäller livsboken så gjorde vi heller inget "OS i Scrapbooking" med den. Jag gillar inte ens scrapbooking så det skulle inte bli vår grej då.

    Vi riktade in boken för ett barn eftersom vi hade medgivande "ej fyllt 6år" och syskonmedgivande och fick höra att barnet kommer att ha den här boken från att vi blivit utsedda tills dagen då vi skulle få träffa varandra. Vi valde att ta med extra mycket foton och bara lite text. Fotona valde vi så att barnet utifrån dem skulle kunna se och förstå utan att kunna läsa. Vi visade också extra mycket av barnets rum, lekparker, busborgen, skolan, dans, djurparken i närheten osv. Allt som barn kan tycka är kul att se.
    Ang den religiösa biten så visade vi också bilder från vår kyrka, där vi tänder ljus mm men också andra foton från aktiviteter knutna till kyrkan.
    Släkt visade vi bara de närmsta, våra egna föräldrar och syskon, samt de som var referenter.

    Vi fick en tjej som var 3 år och hon hade mycket glädje av denna bok, men den var lite för stor och tung för henne att bära omkring så jag hade gjort en kopia, printat ut alla bilder på vanligt papper, klippt ut dem och klistrat in i en liten bok som hon fick av oss första dagen. Den boken kände hon redan igen alla bilderna i och hon tog med sig den i sin lilla ryggsäck varje dag, hade den liggandes under sin kudde i sängen.

    När vi tog fram livsboken så var jag lite nervös för att vi skulle välja fel bilder osv. Så vi gjorde den i powerpoint och brände den på CD. Sen skickade jag den till Kajsa på AC och hon kunde kika igenom den och kommentera. Sen var det bara att klippa och klistra.


    Jag skulle också tipsa er som håller på att samla på er lite foton från olika situationer, olika årstider osv. Så slipper ni fotografera allt på en helg sen, med 15 klädbyten mm...


    Lycka till allihop som är igång.


    Crazy enough to have fun all the time
  • Biene

    GreenGal, det beror ju lite på vilket medgivande ni har. Vi hade medgivande för "ej fyllt 6 år" så det kunde ju blir allt mellan 0 och 6 år, dvs det var mer eller mindre omöjligt att handla nåt. Men de flesta har lägre medgivanden och då kanske det blir lättare.


    Crazy enough to have fun all the time
  • Biene

    GreenGal, vi fick en dotter på 3 år.

    Jag gick ändå lös lite på klädrea innan vi fick dottern svårt att låta bli. Och en del kläder kan hon först ha nu, men dte gör ingenting.

    Lycka till med allt.


    Crazy enough to have fun all the time
  • Biene
    gracel79 skrev 2012-01-26 10:29:09 följande:
    Det återstår att se hur jag ska sköta detta, det är första gången jag gjort sådana här flätor. Tror att håret kommer att bli rakt efter tvätt och att jag då får locka om det. Hon har det än så länge uppsatt i två tofsar, så än så länge har det inte trasslat sig. Fick rekommendationen om håret på en afrosalong i Göteborg, hon som jobbar där har en liten dotter i ca 5 år åldern och hon brukar göra så. Håret heter dream girl, style: curly piece.
    Om du använder syntethår så är de flesta sorterna sånt som man ska doppa i hett vatten för att fibrerna ska sluta sig. Då kan du linda upp håret på t.ex. papiljotter för permantenta håret, doppa dem i en stor kopp hett vatten i ca. 10 sek och sen låta svalna (det går fort). När du tar ut papiljotterna har du korkskruvelockar som håller hela tiden oavsett om du tvättar håret eller ej. Vill man ha rakt igen så tar man flätorna och doppar i hett vatten igen och de blir raka. osv. Man kan också göra håret vågigt genom att fläta ihop flera flätor och sen doppa i hett vatten.

    Ni kan kika i mitt album, där har jag lagt upp en del foton på hur olika frisyrer kan se ut.
    Crazy enough to have fun all the time
Svar på tråden Sydafrika-tråd!