• Äldre 17 Aug 00:09
    260369 visningar
    1482 svar
    1482
    260369

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • Äldre 10 Nov 21:09
    #84

    Afrikalistan är en Yahoo-grupp för familjer med barn från Afrika eller som vänat mm. De flesta är från SA familjer men andra länder finns representerade också. Kolla på:

    groups.yahoo.com/group/afrikalistan/

    BelgoSvensk: lycka till med samlandet. Det är ju möjligt att hinna beroende på hur långt ni har hunnit redan och hur ambitiösa ni är med LIvsboken.

    GreenGal: försök ta an massa foton är mitt tips! Olika årstider, ni två tillsammans (såna hade vi inte tillräckligt) och om sånt som ni tänker ha med i Livsboken, som är viktigt för er. Det är mycket lättare att lämna bort än trolla fram foton som inte finns!

  • Äldre 10 Nov 22:32
    #85

    Tack för tips tap dancing mum!
    Vi har mycket bilder på oss, men vi kanske skulle ha lite ute-bilder då för att visa årsstider...

  • Äldre 10 Nov 22:42
    #86

    Hej alla i denna tråden!

    Vill bara säga att ni är hjältar i mina ögon.

    Jag arbetade på Röda korsets barnsjukhus i Kapstaden hela våren (svenska våren). Om det hade varit lagligt och praktiskt möjligt hade jag gärna tagit med mig en hel avdelning hem. Underbara vackra barn, som saknade någon som älskade dem.

    Lycka till med allt! 

  • Äldre 10 Nov 22:44
    #87

    Tack för uppmuntran! Nu längtar man ju ännu mer!!

  • Äldre 12 Nov 21:46
    #88

    Hej alla!
    Några av er känner jag igen från andra trådar man besök eller vart medlem i.
    Har en lite fråga som jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig med...

    Vi har mer o mer börjat diskutera adoption och tyvärr är det ju så att det är en kostnadsfråga vilket gör mig ledsen. Först ska man smälta att man inte kan få biologiska barn och sedan blev det plötsligt en statusfråga om man har råd att skaffa barn...hoppas ni inte missförstår mig nu.
    Vart inne på flera sidor där det står att kostnaden är ca 200.000 kr.....nu till min fråga..När och hur betalar man dessa pengar??
    Känns ju som att om man ska samla ihop den summan innan man ställer sig i kö så kommer det ju ta 3-4 år innan man kan börja köa och sedan ska man köa i ytterligare 3 år..Hjälp! Jag hinner ju bli jättegammal...usch! Vad hopplöst det känns.

    Hoppas ni inte missförstod mig..anser givetvis inte att man "köper" ett barn...men som läget är nu så pluggar jag i ytterligare 2,5 år och det finns inte så många slantar över att lägga undan-så det kommer ta tid.


    2010-året då allting händer!
  • Goldfi­nch
    Äldre 12 Nov 22:29
    #89

    Vad kul med en Sydafrika-tråd!
    Mina barnplaner har legat nere i några år, så jag har inte inne på Familjeliv på länge, men nu har jag gått med igen, eftersom jag snart ska bli mamma till en flicka från Sydafrika! Jag hoppas få åka och hämta henne snart och det är förstås jättemycket att planera och fixa.
    Cengelen: Min flicka är också 3 år och jag undrar om du har några tips vad man ska tänka på när man hämtar ett barn i den åldern. (Jag har inga barn sedan tidigare.) Jag funderar på att skaffa en rejäl sittvagn att använda här hemma i vinter. Hade ni vagn till er dotter och har du i så fall några tips om det? Jag har ännu inte fått besked om min dotters längd och vikt, så jag har knappt vågat köpa några kläder än... Lite vinterkläder måste jag ju dock skaffa innan resan, eftersom det inte lär gå att köpa i Sydafrika så här års!
    Om det är någon annan som har tips till mig tas de tacksamt emot!

  • Nystar­t
    Äldre 12 Nov 22:29
    #90

    Hej!

    Jag förstår dig verkligen - det kan kännas otroligt orättvist att man inte ska ha råd att bli förälder om man inte kan få biobarn. Förutom sökandeavgiften  ca 2500 kr/år /organisation betalar man den stora summan (uppdelad i en liten och två större delar, hos AC i allafall) när det är dags att skicka ansökan till ett land. Så ställ er i kö nu och börja spara pengar - vänta inte med köandet- köerna är långa!! Medan ni köar hinner ni kanske få ihop en del och dessutom behöver ni ju inte skicka ansökan förrän ni har råd, även om ni så att säga är framme  i kön. Ni hamnar inte sist i kön bara för att ni avvaktar när ni blir tillfrågade, utan behåller er kötid tills ni är redo.

    Ge inte upp hoppet! Och adoption - fantastiskt.

    Kram

  • Äldre 12 Nov 23:24
    #91

    Akita06: Välkommen! Jag känner igen dig från gamla forum då jag ännu inte hade hittat till adoptionsforum.
    I vår utredning dec/jan fick vi svart på vitt att vi inte kunde få barn så därför ställde vi oss i adoptionskö redan i februari. Vad roligt att ni funderar på adoption! Jag förstår at det känns jobbigt. Det är verkligen en sorg att inte kunna få biologiska barn, men tanken på att få barn genom adoption för mig framåt och jag tänker att allt kommer bli till det bästa. Men väntan är ju såå himla jobbig!!

    Jag funderar också på hur vi ska få råd. Vi har sparat ihop en hel del, men nu har vi köpt hus och mycket kommer behöva användas till renovering. Sen behöver man ju köpa en redig bra bil till vi får barn, nu har vi två gamla skitbilar...
    Men det är bara att fortsätta spara. Har ni något bostadslån? Isf kanske ni kan få upp lånet?
    Det är min plan, att när vi har renoverat lite få upp huslånet. Jag har väl tänkt innan att det där med pengar löser sig. Men bankerna blir ju hårdare och hårdare vad gäller lån, och man vill ju inte ha jättehög ränta!
    Det finns nåt som heter adoptionslån, men jag vet inte hur det fungerar.
    Men det löser sig säkert!
    Jag tycker ni ska ställa er i adoptionskö nu! Du hittar organisationerna på mia.eu vi är medlemma i AC och BFA. DEt kostar 2-3000 per organisation och sen kostar det ungefär 5000 att gå föräldrautb. sen behöver ni nog inte betala förrän ni skickar till landet som Ada2010 skrev.
    Förstår att du inte menar att det är att köpa ett barn. Det är ju adoptionen som kostar med allt vad det innebär: barnets vård i landet, organisationens omkostnader, resan, vistelsen m.m

    Steglitsan: Välkommen till tråden! Grattis till dottern!! Skriv gärna och berätta här i tråden hur det går! Nyfiken!

    Ada2010: Hur stor del betalar man när man ska skicka till landet?

  • Äldre 13 Nov 13:48
    #92

    Tack för era svar!
    Det värmer att veta att man inte är ensam...
    Kram


    2010-året då allting händer!
  • Äldre 13 Nov 20:35
    #93

    Steglitsan, jag inboxar dig istället.


    Crazy enough to have fun all the time
Svar på tråden Sydafrika-tråd!