• turquice

    meningen med livet

    Meningen med livet är en stor fråga som det egetligen inte finns något riktigt svar på, vissa anser att man måste hitta en egen mening med livet. Andra anser att livet är till för att fortplanta sig och bilda familj, föra sina gener vidare. Lycka tycker vissa är mening med livet och andra inte.

    Att vandra på rosa moln livet ut kan leda till att "glädje-idealet" inte passar alla och människor blir deprimerade av det höga idealet som vissa uppnår.

    Varför kan alla inte bara leva sina liv och göra saker som gör individen lycklig, vissa älskar att skriva böcker och andra älskar att läsa dem. Vissa älskar att hjälpa människor och andra älskar att vara ett offer. Regler/Lagar och pengar har en väldigt stor punkt i sammhället. Men hur skulle det se ut om de inte existerade? Om alla fick leva som de ville. Starkast överlever?

  • Svar på tråden meningen med livet
  • ViceGuy
    turquice skrev 2010-08-17 00:20:22 följande:
    Regler/Lagar och pengar har en väldigt stor punkt i sammhället. Men hur skulle det se ut om de inte existerade? Om alla fick leva som de ville. Starkast överlever?
    Vi hade varit kvar i grottorna, eller dött ut. Anledningen till att vi blev en så framgångsrik art berodde lika mycket på vår samarbetsförmåga och konsten att ta tillvara på varandras styrkor och kunskaper, som vår intelligens.

    Jag skulle gärna se ett lite öppnare och liberalare samhälle, men jag tar lagar & regler framför total anarki varje dag.
    The true delight is in the finding out, rather than in the knowing. -Isaac Asimov
Svar på tråden meningen med livet