• Bedan

    Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?

    Jag är ledsen men du får nog acceptera att han aldrig funnits, den killen du trodde han var alltså.
    Jag har själv råkat ut för liknande saker och trott att jag förlorat mitt livs kärlek, men när stormen lagt sig har jag insett att jag bara blivit av med en idiot som aldrig var den jag trodde. Ditt ex låter faktiskt precis som mitt ex! 

  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-08-21 20:48:49 följande:
    Bedan: Men hur kan någon låtsas så BRA hela tiden utan att göra ett enda misstag? Jag tänker på alla gånger han har ställt upp för mig, alla gånger när jag legat sjuk och han sprang benen av sig för att ta hand om mig från morgon till kväll... allt sånt kan väl inte ha varit en lögn?

    FannyN: Knappt känner vet jag inte om man kan säga, vi hade varit ihop i nästan 1½ år innan vi flyttade ihop... Jag fattade ju att han hade fått pengar av sin mamma men hade ingen aning om att han hamnat hos kronofogden igen... Vi flyttade ihop för att han ville det, han sa att vi träffades hela tiden ändå och bara längtade efter varandra och då verkade det bara vettigt att bo ihop. Skulle bli billigare för oss båda menade han med tanke på att jag pendlade 20 mil varje helg för att träffa honom för pengar som jag egentligen inte hade...
    Datorn köpte vi då vi båda hade fått jobb och behövde varsin pga företaget (jag hade ingen) men vi skrev den på mig så nu sitter jag med avbetalningen...

    Jag är så förkrossad för jag har inte bara mist min älskling, jag har också mist min bästa vän. Vi hade verkligen ett underbart förhållande, kunde prata om allt, förstod varandra utan ord osv osv... Sen flyttade vi ihop och alla ekonomiska problem hopade sig... och allt brakade åt skogen.

    Det värsta är att JAG kan se att det enbart berodde på ekonomin, vi fick ju t o m gå till ica för att inte slösa bensin... Men HAN kan inte se det utan pratar om att jag fört honom bakom ljuset med min personlighet, att vi inte passar ihop osv.

    Jag vet inte riktigt vad jag tycker är kul längre. Jag har varit så ledsen och orolig så länge och har liksom tappat bort mig själv totalt nu. Jag har vänner som är bra, tyvärr bor de flesta inte nära mig. Men vi pratar på tele och träffas när vi kan.

    Jag vet inte ens vad jag ska göra av mig själv............ :(
    Jag vet inte hur man lyckas med vad han gjort, jag har då aldrig testat! Men jag har varit utsatt för det. Säkerligen har han känslor för dig, men det räcker inte. Jag menar, han säger att du fört honom bakom ljuset med din personlighet som om du skulle ha aktivt försökt låtsas som att du var någon annan. Det säger iaf mig att han själv har dolt saker för dig. Som man känner sig själv känner man andra... tror man. Ifall man tror att andra för en bakom ljuset beror det på att man för andra bakom ljuset och man tror att alla är likadana som en själv!
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-08-21 21:36:01 följande:
    Bedan: Ja så känner jag också. Han hävdar att jag har ändrats - men är det ngn som gjort det så är det han. Jag fattar inte vart den Emil som jag blev kär i har tagit vägen. Han fanns där tills vi flyttade ihop och sedan ändrades han sakta men säkert, sånt som jag har kommit på nu efteråt som jag inte riktigt såg då. Jag förstår bara inte vart den underbara omtänksamma beskyddande mannen tog vägen. Han är inte kvar iaf... om han ens har funnits, det vet jag ju inte...
    Visst känns det för jävligt men vad ska man göra? Jag vet inte hur många dagar och nätter jag gråtit tills jag kräkts över killar som jag insett inte fanns på riktigt, som var så fina, snälla och omtänksamma från början men som sen började förändras till de värsta idioter jag någonsin träffat. Man undrar var de fina underbara tog vägen när monstren som säger elaka saker tar över.
    Men nu har jag iaf världens finaste sambo sen 1,5 år tillbaka, vi har varit ihop i över 2 år. Kanske hade jag inte uppskattat alla hans goda kvaliteter om jag inte gått igenom skit innan. Då hade jag kanske trott att gräset var grönare på andra sidan.
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-08-22 20:37:43 följande:
    Bedan: Men hur gick du vidare? Bara tanken på att träffa nån annan gör mig illamående. Och hur ska man kunna lita på någon när ens sambo har gjort såhär mot en?

    Kvinna30: Är det vanligt att killar har någon slags störning? Trodde jag var ensam om att uppleva det så men det är man tydligen inte. Men kuratorn som jag pratade med precis efter att han stack sa att jag förmodligen bara vill ha en diagnos på honom för att jag vill att han ska vara sjuk och inte bara en skitstövel som har lurat mig...
    Det tog ett par år innan jag gick vidare. Jag hade redan träffat min sambo på ett vänskapligt plan men kände att vi hade nått på g när jag träffade mitt ex och han visade att han ville ha tillbaka mig... på sina villkor såklart men ändå. Jag tänkte igenom saken och kom fram till att även om det var lockande då jag var attraherad av idioten är jag hellre lycklig ensam än dras tillbaka med samma idiot som kanske börjar "må dåååååligt" igen efter några månader och krossar mitt hjärta så jag är tillbaka på ruta ett. Det är svårt att lita på någon igen, det är det, men till slut glömmer ju hjärtat smärtan och vill uppleva närhet och intimitet igen. 
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-04 14:17:19 följande:

    Jag vet bara inte hur jag ska gå vidare. Jag saknar den personen han var innan för vi hade det så jävla bra. Nu, med alla lögner som kommer upp till ytan, undrar jag om den personen någonsin har funnits eller om hela förhållandet varit en lögn.


     


    Har gått hos en psykolog två ggr nu som tycker det låter som att han mår väldigt dåligt, förmodligen är han även sjuk.


     


    Känns som ett stort trauma och jag känner mig som förloraren. Han har valt att gå, är lyckligare utan mig och har släppt allt, säger att han inte ens tänker på oss eller det som varit. Jag sitter här och sörjer medan han tydligen mår bättre utan mig. Jag känner mig verkligen som en looser... :(


    Jag förstår att du känner så, men jag tror verkligen att det kommer hoppa upp och bita honom i arslet en vacker dag. Man kan inte bara blockera allt som varit som han gjort! Inte för alltid iallafall.
    Han låter ju som ett psykfall som du beskriver honom...
  • Bedan

    Det är jättesvårt! Mitt enda tips är att tillåta dig själv att känna ilskan och ledsamheten. Tänk alla jobbiga tankar så att du inte trycker undan dem och de kommer upp senare. Dock måste du ju tillslut försöka gå vidare. Jag kan tänka att det är nyttigt för dig att bry dig lite om ditt utseende om tanken att han ska tycka att du är snygg får dig att må bättre. Sen kommer du ju förr eller senare att inse att han var en idiot. Visst kan man tänka tillbaka på när allt var bra och tänka "jag kunde prata med honom om allt", men det är ju just det som var problemet, du KUNDE prata med honom om allt, men det kan du inte längre! Drömprinsen kommer du kunna prata med om allt utan att han en vacker dag bestämmer sig för att bete sig som ett elakt psykfall. Det gör ont, men försök att tänka på att han inte är så bra som du trodde. Idioten är tyvärr hans rätta jag. Allt annat var en chimär.

  • Bedan

    Bli arg på idioten! Han lurade dig att tro att han var drömprinsen och sen beter han sig som en galning!

  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-07 14:19:25 följande:
    Det är det som är så svårt, att bli arg. När min psykolog säger att han tror att Emil är sjuk, att kärlek inte fungerar så, att känslor inte kan försvinna för en normal person på 6 veckor, att han tror att Emil fortfarande har känslor - då blir det så jäkla svårt att bli arg, jag blir mer ledsen...

    Men självklart har du rätt och jag vet ju rent logiskt att man inte har rätt att bete sig som en elak idiot även om man är sjuk eller mår dåligt.

    Jag fattar bara inte hur han lyckades lura mig i 2 år. Jag anser själv att jag är människokännare men känslor lurar väl huvudet kanske.

    Jag sörjer bara den personen han var så himla mkt!! Igår var en kollegas man sjuk och hon gick och handlade små presenter till honom på lunchen. Då började jag tänka på ett minne, i feb ca en månad innan vi flyttade ihop fick jag influensa när jag var hos honom och blev liggande där i 10 dagar med nästan 40 graders feber. Emil sprang benen av sig från morgon till kväll; blötte handdukar och la dem på min pappa, lagade alla mina favoriträtter, åkte till ica varje dag och köpte nallebjörnschoklad till mig - en chokladkaka med nytt tryck för varje dag jag var sjuk. Gud vad jag saknar den människan... :(
    Ja visst är det hemskt! På nått sätt är det som att sörja någon som dött. För även om han skulle komma tillbaka och vara gullig blir det aldrig samma sak för han har redan en gång visat denna sida som inte var särskilt charmig.

    Jag anser mig också vara en människokännare, men ibland kan man bedra sig. En gång i tiden var jag ihop med en kille som jag även bodde med i 6 månader (hade flyttat till hans stad för att plugga), han var en helt vanlig snubbe. En lång tid efter det tagit slut pratade vi i telefon och då anförtrodde han till mig att han en gång i tonåren tafsat sexuellt på sin lillasyster för han "var nyfiken på hur tjejer såg ut och fungerade där nere", jag blev helt bestört! När det några år senare kom fram till hans föräldrar tvingade de honom att flytta hemifrån (vilket förklarade varför han hade ett ganska stelt förhållande till dem). Efter det blev jag knäckt och ansåg att jag uppenbarligen inte borde vara ihop med killar eftersom jag tydligen kan BO IHOP med en incestuös pedofil som tycker att man får talla på sitt småsyskon för att tjejer är spännande Kräks Nu många år senare har jag insett att man inte kan tänka så... folk visar inte alltid sina rätta färger för en och det kan inte vara mitt fel att jag då tror att de är snälla!

    Angående ilskan kan jag tänka mig att du ännu inte kommit till arg-fasen i sorgearbetet, men det kommer. Jag tror också att han innerst inne har känslor, om han haft det måste han ha det, men samtidigt tror jag att han inte vill ha känslor (jag har ju varit i samma sits) och jag anser att det är lite samma sak som att inte ha dem... Resultatet blir iaf detsamma.
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-07 16:05:59 följande:
    Anonym (håll ut syster) Tack för din berättelse, sånt hjälper faktiskt lite att höra just nu. Man får ett slags bevis för att det finns ett liv efter dumpningen. Men hur hanterade du tillitsfrågan när din nuvarande dök upp?? Sånt funderar jag mkt på nu, hur man ska våga släppa in någon igen när man har blivit så sviken...

    Bedan: Tack för att du tar dig tid och svarar! Usch, vilken berättelse!! Men det är lite så som jag känner nu också, jag trodde verkligen att Emil var en underbar fantastisk kille och det kanske han var också, jag vet inte. Men något har uppenbarligen hänt och den personen jag ser nu är bara otäck och skrämmande och äcklig. Och det är kanske det man behöver få in i skallen - att den underbara personen man älskade inte längre finns?

    Jo det kan du ha rätt i. Jag är mest ledsen fortfarande även om små glimtar av ilska kan bubbla upp. Varför vill han inte ha känslor tror du?
    Jag vet inte varför, men nått är ju fel i huvudet på honom. Angående mitt ex som gjorde lite samma sak (inte han som snuskade sig med sin lillasyster) så hade han haft en jobbig barndom och funnit någon slags identitet i att vara tragisk och singel så när han började inse att han hade allvarliga känslor för mig så stängde han av. Även ett par år senare när han verkade vilja ha mig tillbaka så ville han ju inte ha ett riktigt förhållande utan bara träffas och ha det mysigt han och jag utan att behöva säga rakt ut att vi var ihop eller introducera mig för några vänner. Dessutom levde han sitt liv på nätet och det var tydligen svårt att ge upp för min skull, hans låtsaspolare (vilket jag tycker att det är då man bara chattar men aldrig träffas och bor massa mil ifrån varandra), medelålders kärringar som suktade efter honom och gav honom råd om hur han skulle dumpa mig elakast, var viktigare än det som hände på riktigt.
    Det kan ju vara så att din kille helt enkelt kommit på att han inte vill vara i ett förhållande och även om han älskar dig så är det viktigare för honom att leva ut sin fantasi om ett singelliv i total frihet utan att tänka på någon annan. Men det här med att han vill försöka på distans men sen bestämmer sig för att han skiter i dig låter ju mer som att han träffat någon annan... tyvärr. Hur som helst har det slagit slint!
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-07 16:59:11 följande:
    Låter lite som Emil faktiskt, hans pappa stack när han var 1 och hans mamma har haft karl efter karl och stuckit så fort det blivit bråk. Och han har också ett liv på nätet, sitter och spelar EVE i flera timmar om dagen och kallar det folket där för vänner...

    Ja det kan ju vara så förstås men han beter sig så himla konstigt, min psykolog tyckte det ringde varningsklockor hela tiden när jag berättade. Men man vet ju aldrig, Emil kanske är frisk och bara har kommit på som du säger att han vill vara singel. Tråkigt bara att komma på det efter två år när man gjort upp massa framtidsplaner kan jag känna... Men vad tror du baserat på det du läst?? Sjuk/mår dåligt eller bara kommit på att han vill vara singel?

    Ja det där är också lite lustigt, det gick bra under hela sommaren egentligen, han hörde av sig varje dag flera ggr, sa att allt kändes bättre osv. Men så i samband med att hans sommaranställning tog slut så ville han göra slut. Nu i efterhand hävdar han att det var jag som tjatade mig till att vi skulle testa distans och att han egentligen inte ville det... Han vet nog inte själv som händer eller vad han vill... Det som talar för att han inte har träffat nån är dels för att han säger det men också för att han vill ju att jag ska komma över honom. Då hade det ju bara varit att säga det så hade jag lämnat honom ifred totalt. Istället säger han att han inte ens gjort ngt med ngn annan, att han "inte är där" vad det nu betyder. Plus att han är online väldigt mkt, även på helgerna. Det är man ju inte om man precis träffat någon.
    Jag tror det kan vara en kombination av båda. En frisk människa med ett normalt psyke kommer inte på att den vill vara singel när den är i ett lyckligt förhållande! Det är min åsikt iallafall.

    Fy fasen... visst är det jobbigt med killar som lever sina liv på nätet? Min nuvarande och underbara sambo gör det inte, iallafall inte i den bemärkelsen att han har en massa "vänner" där utan bara vanligt surfande.
Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?