• Jacksparrow

    Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?

    Det här kommer bli långt... Tacksam om någon orkar läsa och ge mig råd!


     


    Jag träffade min sambo (måste börja öva på att skriva ex) för två år sedan på internet (ingen dejtsida utan en ren slump) och vi klickade direkt och blev blixtkära. Vi har haft ett underbart förhållande i det stora hela - har alltid kunnat prata om allt, avsluta varandras meningar, haft samma åsikter, värderingar, framtidsplaner. Ett förhållande fullt med passion, skratt och massa kärlek.


    I mars flyttade vi ihop, han bodde ca 10 mil bort och flyttade hem till mig. Lyckan var total förutom att vi båda var arbetslösa. Han hade haft en depression på vintern som var ganska allvarlig, har även haft en sån innan (vad jag vet om iaf, kan varit fler) men nu var allt bra enligt honom.


    Det blev en kämpig tid, jag hade akassa på 6000 kr, han hade inget och levde helt på mig. Under min sambotid fick jag sälja både min bil och släktguld för att vi skulle ha råd med räkningarna. Jag började må väldigt dåligt och det tror jag han också gjorde även om han försökte skaka det av sig med ett "det ordnar sig gumman". Jag tycker inte vi bråkade speciellt mycket, några ggr bara och lite normalt vardagstjafs.


    I april startade vi ett litet hobbyföretag ihop och fick in lite pengar iaf. I maj fick han jobb här och strax efter fick även jag jobb. Detta var såklart en glädje men även en börda eftersom jag skulle få ligga ute med bensinpengar till oss båda, pengar jag inte hade... Men lön skulle ju komma och nu skulle allt ordna sig! Han föreslog att vi skulle börja titta på hus och prata om förlovning.


    Efter 1 vecka på mitt jobb kom jag hem till en väldigt konstig stämning i lägenheten. Och han släppte en bomb, han visste inte längre vad han kände och ville nog göra slut. Jag klappade ihop totalt; grät, bönade och bad på mina bara knän och försökte övertala honom till att försöka igen. Det var ju på väg att lösa sig med allt det jobbiga. Han gick med på det och dagen efter sa han att han var glad att vi hade rensat luften. Vi kom överens om jag skulle gå till en kurator och prata om varför jag mådde så dåligt. Dagarna gick, han sa att han älskade mig mest av allt och allt var precis som vanligt. Vi köpte en ny dator ihop för 10 000 kr och pratade om att resa bort.

    3 veckor senare hände samma sak och denna gången menade han det. Han hade sagt upp sig från sitt jobb samma dag, hittat ett sommarjobb i Kungshamn där hans mamma bor och sa att han inte älskade mig mer. Samma uppslitande scen igen, jag hade dessutom precis fått reda på att jag var gravid och fick berätta detta. Han tog då en kasse med kläder och drog och lämnade mig förkrossad.

    3 dagar senare kom han hem och ville att vi skulle försöka på distans över sommaren. Det bestämde vi och så fick vi se vad som hände med graviditeten. Vi har hörts hela sommaren på tele och sms och han har sagt att allt har känts bättre.

    I tisdags ringde han mig på jobbet och gjorde slut efter 1 veckas tystnad från båda håll pga ett gräl. Han har ordnat bostad i gbg och jobb också och sa att han inte älskar mig, inte bryr sig om mig, inte vill tillbaka. Han anklagade mig för att ljuga om graviditeten, vill göra fadersskapstest och sa väldigt elaka saker. Jag satt helt chockad och förstod inte att detta var MIN emil som ringde och sa allt detta. Han lät som en annan människa. Han sa att han inte hade velat försöka igen men att jag tjatade mig till det, att han beundrade mitt ex som stod ut med mig så länge och att allt är mitt fel.
    Han hävdar att hans kärlek dog för att jag blev en annan när vi flyttade ihop, att jag bara var ledsen hela tiden och att det bara blev värre och värre. Han sa att han börjat fundera på om jag har förställt mig för honom under hela förhållandet och att denna ledsna deppade person var mitt riktiga jag.
    Han förnekar att det finns någon annan, säger att det inte handlar om det alls och att han inte är på det stället alls.

    Jag sitter nu här i vårt gemensamma hem och fattar inget. Vi som har haft det så bra! Vi som har älskat varandra så mycket. Jag som ställt upp så för honom, försörjt honom, köpt bil till honom, fixat jobb åt honom, alltid stöttat honom i allt.

    Nu efteråt har massa lögner krupit fram. Han är skyldig pengar överallt, sin mamma är han skyldig massor, han är skyldig sitt gamla ex pengar, sin bästa vän, sin bror och nu då även mig. Dessutom hade han hamnat hos kronofogden nu igen.
    Han sa upp sig från sitt jobb 10 dagar innan han lämnade mig fast han sa att det var samma dag, kom hem papper på det så det vet jag. Jag konfronterade honom om det i tisdags och han förnekade det igen trots att jag har pappersbevis och har ringt hans chef och frågat. Han gick alltså här hemma och låtsades...
    Pratat med beteendevetare som säger att han kan vara manodepressiv eller ha ngn psykopatisk störning. De kan tydligen stänga av känslor direkt och pendla upp och ner och har nästan alltid ekonomiska problem. De är tydligen också väldigt manipulativa och det är han verkligen, herregud vad han kan snacka...

    Vad har hänt?! Och vem är den här människan?! Det är iaf inte den personen som jag blev kär i för han var snäll, omtänksam och beskyddande. Den här känslokalla varelsen... ja, jag vet inte.

    Hur överlever man?!

  • Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?
  • Jacksparrow

    Jag önskar bara att jag kunde vara så stark som du verkar vara... När jag tänker framåt så känns det som att ingen kommer duga och det kan jag ju inte veta nu... Men så känns det. Ingen kommer ha lika vackra ögon. Ingen kommer ge mig så sjukt mkt tid och uppmärksamhet. Ingen kommer lukta lika gott. Ingen kommer säga 20 ggr om dagen att han älskar mig så som Emil gjorde. S K I T! Så känns det. Tragiskt att man får vara så barnslig när man är nästan 27 år. Ändå tror jag på det själv.

    Åh jag känner igen det där. ALLA mina vänner som bor i närheten har sambo/man och/eller barn. Precis alla. Och de är upptagna hela tiden med barnkalas, myskvällar osv. Så jag förstår vad du menar, jag är också väldigt mycket ensam. Och när man förlorar den man trodde var ens bästa vän så blir väl den känslan ännu mer påtaglig...

    Skönt att höra att du tycker så! Då kanske allt inte är mitt fel ändå...

  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-08 21:24:24 följande:
    Jag önskar bara att jag kunde vara så stark som du verkar vara... När jag tänker framåt så känns det som att ingen kommer duga och det kan jag ju inte veta nu... Men så känns det. Ingen kommer ha lika vackra ögon. Ingen kommer ge mig så sjukt mkt tid och uppmärksamhet. Ingen kommer lukta lika gott. Ingen kommer säga 20 ggr om dagen att han älskar mig så som Emil gjorde. S K I T! Så känns det. Tragiskt att man får vara så barnslig när man är nästan 27 år. Ändå tror jag på det själv.

    Åh jag känner igen det där. ALLA mina vänner som bor i närheten har sambo/man och/eller barn. Precis alla. Och de är upptagna hela tiden med barnkalas, myskvällar osv. Så jag förstår vad du menar, jag är också väldigt mycket ensam. Och när man förlorar den man trodde var ens bästa vän så blir väl den känslan ännu mer påtaglig...

    Skönt att höra att du tycker så! Då kanske allt inte är mitt fel ändå...
    Jag är tyvärr inte alltid stark, mot dumma killar kan jag vara en riktig dörrmatta som gör vad som helst för att försöka få dem att stanna. Böna och be, inte förstå varför de inte vill stanna med mig som är så självutplånande snäll. Dessutom lider jag av extrem separationsångest som kan få mig att stanna med killar jag knappt gillar. När förhållandet dock är finito och jag inte kan böna mer brukar mina starka sidor komma fram. Tur att jag träffat en snäll kille jag inte behöver krypa för och som älskar mig lika mycket som jag älskar honom. Skulle han bli dum har jag dock inga planer på att spara på honom, jag har tagit nog med skit i mitt 28åriga liv. När jag träffade min sambo hade jag faktiskt bara en månad innan blivit dumpad av en kille jag dejtat ett tag. Det visade sig sen att han bara varit ihop med mig för att göra sitt ex svartsjuk, han bjöd t.ex. in mig att träffa henne (jag trodde då att hon bara var en tjejkompis) och så limmade han av bara satan på mig framför henne... vilket hade funkat så han blev ihop med henne igen istället. Så när jag träffade min sambo var jag av naturliga skäl ganska irriterad på det manliga släktet. Efter att vi dejtat ett litet tag sa min sambo nått i stil med att vi inte behövde säga att vi var tillsammans utan att vi bara kunde se vart saker och ting ledde fast jag gjort det klart för honom att jag var ute efter nått seriöst, han påstår att han sa så för han var rädd att jag skulle bli skrämd ifall vi gick för fort fram. Olikt migsjälv (bara några månader innan hade jag ju gått med på ett liknande arrangemang för att vara killen till lags) blev jag fly förbannad och ställde krav direkt. Då blev det annat ljud i skällan. Ibland lönar det sig alltså att vara lite trött på män och deras fasoner Flört

    Visst känns det som om man aldrig kommer träffa rätt igen när man fortfarande är förälskad, men jag lovar att det kommer en dag när du slutar tänka "ingen kommer va så bra som han!" och istället tänker "jag tänker inte krusa för en kille som behandlar mig lika illa någonsin igen!". 

    Jag tror inte att nått är ditt fel! Som sagt var, nått har ju slagit slint i snubbens huvud. 
  • Anonym (för ett år sen)
    Jacksparrow skrev 2010-09-08 21:24:24 följande:
    Jag önskar bara att jag kunde vara så stark som du verkar vara... När jag tänker framåt så känns det som att ingen kommer duga och det kan jag ju inte veta nu... Men så känns det. Ingen kommer ha lika vackra ögon. Ingen kommer ge mig så sjukt mkt tid och uppmärksamhet. Ingen kommer lukta lika gott. Ingen kommer säga 20 ggr om dagen att han älskar mig så som Emil gjorde. S K I T! Så känns det. Tragiskt att man får vara så barnslig när man är nästan 27 år. Ändå tror jag på det själv.

    Åh jag känner igen det där. ALLA mina vänner som bor i närheten har sambo/man och/eller barn. Precis alla. Och de är upptagna hela tiden med barnkalas, myskvällar osv. Så jag förstår vad du menar, jag är också väldigt mycket ensam. Och när man förlorar den man trodde var ens bästa vän så blir väl den känslan ännu mer påtaglig...

    Skönt att höra att du tycker så! Då kanske allt inte är mitt fel ändå...
    Ja, men det är klart att det känns så. Jag känner igen de tankarna så oerhört väl. Men de bleknar faktiskt med tiden. Det går knappast att föreställa sig, jag vet, men det är så. Nu är jag ändå öppen för idén om att träffa någon annan, något som jag för åtta månader sen aldrig trodde. För min del var det bästa att försöka tänka mig en framtid där jag lever ensam, absolut inte att föreställa mig någon sorts framtida partner, för i mitt huvud "visste" jag ju att det inte finns någon annan än Han.

    Alla i min bekantskapskrets är också sambo, och ja, det är rätt segt när man inte är i närheten av ett förhållande...
  • Anonym (håll ut syster)
    Jacksparrow skrev 2010-09-07 16:05:59 följande:
    Anonym (håll ut syster) Tack för din berättelse, sånt hjälper faktiskt lite att höra just nu. Man får ett slags bevis för att det finns ett liv efter dumpningen. Men hur hanterade du tillitsfrågan när din nuvarande dök upp?? Sånt funderar jag mkt på nu, hur man ska våga släppa in någon igen när man har blivit så sviken...
    Jag ville inte ha någon ny, inte alls! Män var ju idioter! Jag satsade på ett lyckligt singelliv. Men så kom den här mannen då, och var bara helt annorlunda än vad jag trodde att killar kunde vara, och vips så...

    Han var helt enkelt väldigt, väldigt annorlunda än mitt ex. Och ganska snart fattade jag att det var exet och mina förväntningar som var galna och annorlunda snarare än den nye.

    I början var jag rätt övertygad om att jag skulle bli dumpad snart, men den här mannen tvekade ju inte alls att bygga bo och satsa ihop med mig. Så jag blev lugnare och lugnare helt enkelt.
  • Jacksparrow
    Bedan: Fan vilka idioter det finns... Och jag verkar ha träffat den största av dem alla. Det värsta är att jag kan se saker nu i efterhand om jag undrar varför jag inte reagerade på mer då. T ex när jag tjuvläste hans mail en gång och hittade ett mail från hans fd chef som undrade vilken sorts cancer han hade och skrev att hon ville ta hand om honom. What tänkte jag och kollade hans skickade. Han hade skrivit till henne att han hade cancer i ryggen och att han ville få läka i lugn och ro och att det var därför han sa upp sig. När jag konfronterade honom förklarade han att han ville sluta på det jobbet eftersom han inte tjänade tillräckligt (hade självklart bara varit där typ 2-3 månader som vanligt) och att hans chef vägrade låta honom sluta, de hade t o m grälat på arbetsplatsen så han skrev så till henne för att få tyst på henne. Okej sa jag bara och släppte det. Vad tänkte jag med, vilken person hittar på att man har cancer??!! Jag vet att han ljög en hel del både för vänner och familj, jag trodde det var för att han skämdes över att vara arbetslös och inte ha några pengar och att han aldrig skulle göra det för mig...

    Anonym (för ett år sedan): Jag hoppas verkligen att du har rätt. Jag är så rädd att han redan ska ha träffat ngn ny, han förnekar ju det men jag vet inte vad jag ska tro. Och när jag tänker i de banorna - att jag ska träffa någon annan också en vacker dag - så mår jag fysiskt illa. Jag vill inte att någon annan ska röra mig så som han gjorde, säga samma saker som han gjorde. Jag är rädd att jag isf skulle tänka på honom och att allt skulle bli fel. Känns som att han verkligen har förstört allt för mig...

    Anonym (för ett år sedan): Vad skönt att höra, jag är glad för din skull! Jag hoppas att jag kommer känna så också, att jag förtjänar någon bättre än någon som uppenbarligen är sjuk på ngt sätt och ljuger hela tiden. Jag har bara så svårt att få in i skallen att min Emil inte finns mer. Men det kommer kanske...

    Han hörde såklart av sig igår igen, så fort helgen närmar sig så vill han komma och hämta sina saker. Det är allt han bryr sig om tydligen. Han funderar inte en sekund på om jag orkar träffa honom, frågar inget om mig, vår hund eller graviditeten. Och varje gång ställer jag mig samma fråga: vem är den här människan?! Och jag har någonsin känt honom?!

    Jag ska iaf "ordna" graviditeten idag. Jag vågar inte skaffa barn med honom och jag vill inte göra det själv. Håll tummarna för mig i em... :(
  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-10 07:10:46 följande:
    Bedan: Fan vilka idioter det finns... Och jag verkar ha träffat den största av dem alla. Det värsta är att jag kan se saker nu i efterhand om jag undrar varför jag inte reagerade på mer då. T ex när jag tjuvläste hans mail en gång och hittade ett mail från hans fd chef som undrade vilken sorts cancer han hade och skrev att hon ville ta hand om honom. What tänkte jag och kollade hans skickade. Han hade skrivit till henne att han hade cancer i ryggen och att han ville få läka i lugn och ro och att det var därför han sa upp sig. När jag konfronterade honom förklarade han att han ville sluta på det jobbet eftersom han inte tjänade tillräckligt (hade självklart bara varit där typ 2-3 månader som vanligt) och att hans chef vägrade låta honom sluta, de hade t o m grälat på arbetsplatsen så han skrev så till henne för att få tyst på henne. Okej sa jag bara och släppte det. Vad tänkte jag med, vilken person hittar på att man har cancer??!! Jag vet att han ljög en hel del både för vänner och familj, jag trodde det var för att han skämdes över att vara arbetslös och inte ha några pengar och att han aldrig skulle göra det för mig...

    Anonym (för ett år sedan): Jag hoppas verkligen att du har rätt. Jag är så rädd att han redan ska ha träffat ngn ny, han förnekar ju det men jag vet inte vad jag ska tro. Och när jag tänker i de banorna - att jag ska träffa någon annan också en vacker dag - så mår jag fysiskt illa. Jag vill inte att någon annan ska röra mig så som han gjorde, säga samma saker som han gjorde. Jag är rädd att jag isf skulle tänka på honom och att allt skulle bli fel. Känns som att han verkligen har förstört allt för mig...

    Anonym (för ett år sedan): Vad skönt att höra, jag är glad för din skull! Jag hoppas att jag kommer känna så också, att jag förtjänar någon bättre än någon som uppenbarligen är sjuk på ngt sätt och ljuger hela tiden. Jag har bara så svårt att få in i skallen att min Emil inte finns mer. Men det kommer kanske...

    Han hörde såklart av sig igår igen, så fort helgen närmar sig så vill han komma och hämta sina saker. Det är allt han bryr sig om tydligen. Han funderar inte en sekund på om jag orkar träffa honom, frågar inget om mig, vår hund eller graviditeten. Och varje gång ställer jag mig samma fråga: vem är den här människan?! Och jag har någonsin känt honom?!

    Jag ska iaf "ordna" graviditeten idag. Jag vågar inte skaffa barn med honom och jag vill inte göra det själv. Håll tummarna för mig i em... :(
    De där små tecknen man borde ha sett kan göra en galen :(

    Håller tummarna! Nej det är nog bäst att inte ha ett evigt  band till honom genom ett gemensamt barn, det hade inte jag velat heller. *Kram*
  • Jacksparrow

    Ja verkligen...

    Idag är en riktigt dålig dag. Barnet är borta, jag känner mig tom och upptäckte dessutom att han idag har blockat mig totalt från sin fb, jag kan inte ens se hans bild. Och genast kommer tankarna - vet han om att någon tjej kommer skriva saker som han inte vill att jag ska se? Har han träffat någon annan iaf fast han förnekar det? Osv osv... Tankarna håller på att driva mig till vansinne. Största tanken är väl varför han blockar mig först NU?

    Känns som att han gjorde detta eftersom han inte fick komma och hämta sina saker denna helgen heller. Mogen reaktion. Det har gjort att jag inte tänker säga något om aborten. Jag vet att han har ångest över att bli pappa och den ångesten unnar jag honom ett par veckor till. Jag kanske sänker mig till hans nivå nu men jag orkar inte ta mer skit från den här människan.

    Och ändå saknar jag den han var, det vi hade. Känns som att jag har gråtit flera liter tårar idag, just när jag trodde att jag inte hade några fler kvar...

  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-11 12:19:47 följande:
    Ja verkligen...

    Idag är en riktigt dålig dag. Barnet är borta, jag känner mig tom och upptäckte dessutom att han idag har blockat mig totalt från sin fb, jag kan inte ens se hans bild. Och genast kommer tankarna - vet han om att någon tjej kommer skriva saker som han inte vill att jag ska se? Har han träffat någon annan iaf fast han förnekar det? Osv osv... Tankarna håller på att driva mig till vansinne. Största tanken är väl varför han blockar mig först NU?

    Känns som att han gjorde detta eftersom han inte fick komma och hämta sina saker denna helgen heller. Mogen reaktion. Det har gjort att jag inte tänker säga något om aborten. Jag vet att han har ångest över att bli pappa och den ångesten unnar jag honom ett par veckor till. Jag kanske sänker mig till hans nivå nu men jag orkar inte ta mer skit från den här människan.

    Och ändå saknar jag den han var, det vi hade. Känns som att jag har gråtit flera liter tårar idag, just när jag trodde att jag inte hade några fler kvar...
    Äsch, låt honom våndas! Aborten var nått som hände DIG och jag tycker inte att han har någon naturlig rätt att få reda på allt som händer dig bara för att han råkat vara med och göra upphov till graviditeten. Ifall du känner dig tom och nere tycker jag verkligen inte att du behöver höra honom kanske bli lättad över ditt beslut. Jag tycker inte att det är att sänka sig till någons nivå, är han intresserad får han väl höra av sig och fråga! Men att uppdatera honom om ditt privatliv är inget han kan räkna med eller ens har rätt till. 

    Blockning på facebook har jag också varit med om och det var tyvärr när de ville dölja nått, men du ska veta att ifall han blockar dig kan han inte se dig heller så han kan ha gjort det för att slippa se om du skriver nått eller se bilder på dig och sånt. 

    Du kommer nog sakna den han var ett bra tag, som jag sagt förut är det nästan som att sörja någon som gått bort. Förutom att det är svårt att glorifiera personen när de finns i världen och beter sig som as... 
  • Jacksparrow

    Skönt att du också tänker så! Jag har lite dåligt samvete men när jag tänker på allt han har gjort och sagt så dämpas det faktiskt en del. Och på något sätt så tycker jag att det inte är mer än rätt att han mår dåligt över det, jag hoppas han är riktigt orolig och har massa ångest. Elakt kanske men jag har börjat få lite "öga för öga" tänk det sista...

    Alltså, det med fb är så konstigt. Efter att vi gjorde slut gjorde han så att jag inte kunde se vad andra skrev till honom i loggen, däremot kunde jag se saker han skrev och gillade osv. Så jag fattar liksom inte varifrån den här blockeringen kom nu, varför inte för 3 veckor sedan då han gjorde slut?! Tycker det är så konstigt. Men eftersom han messade massa i torsdags och var sur för att jag inte hade hört av mig om ett datum när vi kunde dela upp sakerna så kan jag nästan tro att det har ngt med det att göra. En barnslig protest på något sätt. Vet att han blockade tjejen han var med före mig när de gjorde slut, när jag frågade varför sa han att det var för att han fick veta att hon snokade runt, ringde hans vänner och frågade om de visste ifall han varit otrogen mot henne osv. Så det kanske är något han gör med alla.
    Lite roligt bara eftersom han fortfarande är vän med min bästa vän + hennes man på fb. De kan ju hur lätt som helst gå in på hans sida och läsa allt. Antar att han inte har tänkt på det...

    Ja jag måste nog hålla med dig även där, han finns ju uppenbarligen inte mer. Så det känns faktiskt som att han har dött. För den personen han är nu känner jag inte igen för fem öre. Enda gången jag känt igen NÅGOT var när vi pratade i telefon sist och jag sa i uppgiven ton att jag inte visste varför han varit tillsammans med mig överhuvudtaget. Då blev han ju tyst, sa "nehej, okej" i ledsen ton och sen tyst igen. Då lät han som den gamla Emil. Sen bytte han ämne och känslan försvann.

    Tack för att du alltid tar dig tid att svara! Jag känner mig så ensam och har så få personer att bolla detta med, alla är upptagna med man och barn...

  • Bedan

    Jag känner med dig och jag blivit illa behandlad av många killar så jag vet lite hur det känns, även om jag tack och lov aldrig varit gravid med någon av dem, det hade ju varit en riktig mardröm! Dessutom känner jag att eftersom jag nu, efter 7 år som singel och ett helt liv med idiotiska män, träffat drömprinsen kan jag ge lite hopp åt de som känner som jag kände för några år sen. 

    Man brukar säga att det lättaste sättet att sia om framtiden är att titta på var som hänt förut eftersom historia brukar upprepa sig. Ifall han blockade tjejen innan dig så har han säkert blockat dig av samma anledning. Han är rädd för att du "snokar" och vill inte att du ska kunna se honom där. Riktigt larvigt är det! 

    Jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete för att du inte anförtror honom om ditt privatliv. Det har han inte med att göra. Han har själv valt att lämna dig och vara jäkligt otrevlig, då kan han inte förvänta sig att du ska vara snäll och generös mot honom. Abort är ju kvinnans eget val och egen ensak, det är inget han behöver lägga sig i! Visst kanske han oroar sig över att bli pappa, men det är hans problem. Hade han varit lite snäll, trevlig och tillmötesgående hade ni kanske kunnat vara mer öppna mot varandra, men så som han beter sig hade jag inte sagt nått till honom. Som jag sa innan är kanske risken att han säger nått elakt som får dig att må ännu sämre. Han verkar ju ha förvandlats till en riktig hemsking.

Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?