• Jacksparrow

    Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?

    Det här kommer bli långt... Tacksam om någon orkar läsa och ge mig råd!


     


    Jag träffade min sambo (måste börja öva på att skriva ex) för två år sedan på internet (ingen dejtsida utan en ren slump) och vi klickade direkt och blev blixtkära. Vi har haft ett underbart förhållande i det stora hela - har alltid kunnat prata om allt, avsluta varandras meningar, haft samma åsikter, värderingar, framtidsplaner. Ett förhållande fullt med passion, skratt och massa kärlek.


    I mars flyttade vi ihop, han bodde ca 10 mil bort och flyttade hem till mig. Lyckan var total förutom att vi båda var arbetslösa. Han hade haft en depression på vintern som var ganska allvarlig, har även haft en sån innan (vad jag vet om iaf, kan varit fler) men nu var allt bra enligt honom.


    Det blev en kämpig tid, jag hade akassa på 6000 kr, han hade inget och levde helt på mig. Under min sambotid fick jag sälja både min bil och släktguld för att vi skulle ha råd med räkningarna. Jag började må väldigt dåligt och det tror jag han också gjorde även om han försökte skaka det av sig med ett "det ordnar sig gumman". Jag tycker inte vi bråkade speciellt mycket, några ggr bara och lite normalt vardagstjafs.


    I april startade vi ett litet hobbyföretag ihop och fick in lite pengar iaf. I maj fick han jobb här och strax efter fick även jag jobb. Detta var såklart en glädje men även en börda eftersom jag skulle få ligga ute med bensinpengar till oss båda, pengar jag inte hade... Men lön skulle ju komma och nu skulle allt ordna sig! Han föreslog att vi skulle börja titta på hus och prata om förlovning.


    Efter 1 vecka på mitt jobb kom jag hem till en väldigt konstig stämning i lägenheten. Och han släppte en bomb, han visste inte längre vad han kände och ville nog göra slut. Jag klappade ihop totalt; grät, bönade och bad på mina bara knän och försökte övertala honom till att försöka igen. Det var ju på väg att lösa sig med allt det jobbiga. Han gick med på det och dagen efter sa han att han var glad att vi hade rensat luften. Vi kom överens om jag skulle gå till en kurator och prata om varför jag mådde så dåligt. Dagarna gick, han sa att han älskade mig mest av allt och allt var precis som vanligt. Vi köpte en ny dator ihop för 10 000 kr och pratade om att resa bort.

    3 veckor senare hände samma sak och denna gången menade han det. Han hade sagt upp sig från sitt jobb samma dag, hittat ett sommarjobb i Kungshamn där hans mamma bor och sa att han inte älskade mig mer. Samma uppslitande scen igen, jag hade dessutom precis fått reda på att jag var gravid och fick berätta detta. Han tog då en kasse med kläder och drog och lämnade mig förkrossad.

    3 dagar senare kom han hem och ville att vi skulle försöka på distans över sommaren. Det bestämde vi och så fick vi se vad som hände med graviditeten. Vi har hörts hela sommaren på tele och sms och han har sagt att allt har känts bättre.

    I tisdags ringde han mig på jobbet och gjorde slut efter 1 veckas tystnad från båda håll pga ett gräl. Han har ordnat bostad i gbg och jobb också och sa att han inte älskar mig, inte bryr sig om mig, inte vill tillbaka. Han anklagade mig för att ljuga om graviditeten, vill göra fadersskapstest och sa väldigt elaka saker. Jag satt helt chockad och förstod inte att detta var MIN emil som ringde och sa allt detta. Han lät som en annan människa. Han sa att han inte hade velat försöka igen men att jag tjatade mig till det, att han beundrade mitt ex som stod ut med mig så länge och att allt är mitt fel.
    Han hävdar att hans kärlek dog för att jag blev en annan när vi flyttade ihop, att jag bara var ledsen hela tiden och att det bara blev värre och värre. Han sa att han börjat fundera på om jag har förställt mig för honom under hela förhållandet och att denna ledsna deppade person var mitt riktiga jag.
    Han förnekar att det finns någon annan, säger att det inte handlar om det alls och att han inte är på det stället alls.

    Jag sitter nu här i vårt gemensamma hem och fattar inget. Vi som har haft det så bra! Vi som har älskat varandra så mycket. Jag som ställt upp så för honom, försörjt honom, köpt bil till honom, fixat jobb åt honom, alltid stöttat honom i allt.

    Nu efteråt har massa lögner krupit fram. Han är skyldig pengar överallt, sin mamma är han skyldig massor, han är skyldig sitt gamla ex pengar, sin bästa vän, sin bror och nu då även mig. Dessutom hade han hamnat hos kronofogden nu igen.
    Han sa upp sig från sitt jobb 10 dagar innan han lämnade mig fast han sa att det var samma dag, kom hem papper på det så det vet jag. Jag konfronterade honom om det i tisdags och han förnekade det igen trots att jag har pappersbevis och har ringt hans chef och frågat. Han gick alltså här hemma och låtsades...
    Pratat med beteendevetare som säger att han kan vara manodepressiv eller ha ngn psykopatisk störning. De kan tydligen stänga av känslor direkt och pendla upp och ner och har nästan alltid ekonomiska problem. De är tydligen också väldigt manipulativa och det är han verkligen, herregud vad han kan snacka...

    Vad har hänt?! Och vem är den här människan?! Det är iaf inte den personen som jag blev kär i för han var snäll, omtänksam och beskyddande. Den här känslokalla varelsen... ja, jag vet inte.

    Hur överlever man?!

  • Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?
  • Jacksparrow

    Jag förstår det, stackars hans fru... Kan ju inte vara kul att vara gift med en sådan person, hans beteende lär ju komma fram förr eller senare. Usch!!

    Nej alltså, jag har alltid tyckt att hon har verkat vara värsta idioten men nu förstår jag henne faktiskt. Jag vet egentligen inte jättemkt om deras förhållande, emil sa att det var bra det första halvåret då de bodde 50 mil från varandra men att det blev sämre strax efter att de flyttade ihop. I samma veva startade han sitt företag och jobbade 14-15 h om dagen 6 dagar i veckan och att de inte såg varandra så mycket. Efter ytterligare typ 9 mån så fick han som sagt lägga ner och deppade ihop. Lät inte på mailen som att de hade haft det så bra, hon skrev att hon hade känt sig ignorerad och som om hon inte fanns under en lång tid. Så gjorde han ju aldrig mot mig, tvärtom så var han väldigt uppmärksam fram till sista dagen i princip...

    Jag hoppas verkligen att han fortsätter misslyckas i sina förhållanden. Hade han betett sig som en normal vuxen hade jag iaf kunnat önska honom lycka men så som han beter sig så känns det omöjligt. Allt är ju mitt fel och jag är en riktig bitch som inte låter honom få sin del av sakerna... *suck* Är fan lite bitter över detta med facebook dock, det känns verkligen som att han gjorde så efter alla sura sms i torsdags, jag slutade svara till slut...

  • Bedan

    Ja. Fast hon passar honom säkert bättre, hon verkar inte ha nått av det han störde sig så på med mig, intelligens, utbildning och bildning, så han är säkert snällare mot henne. Sen är han ju av åsikten att "man måste ju få praaaata med folk på nätet!!!" och ifall man är en tjej med dåligt självförtroende accepterar man sånt. Det gjorde jag med när jag var ihop med honom och kände mig dum som ifrågasatte, men det var ju så han träffade den han var otrogen med.

    Jo det brukar ju låta så. Risken är ju om han i framtiden träffar någon annan det förr eller senare blir synd om att hon också får höra talas om hans knäppa ex men att det då är du Rynkar på näsan Det är synd att det är så svårt att tänka klart när man är kär för kärleksförhållanden är ju lite som vänskapsförhållanden på det sättet att ifall man har en kompis som gärna snackar en massa skit om sina vänner kan man räkna med att den säger samma sak om en själv med när hon/han pratar med andra. Likadant i kärleksförhållanden (även om vissa såklart har råkat ut för svin som de har all rätt att snacka skit om).

    Ja det var riktigt barnsligt det med facebook, men det känns som att det är det nya sättet att såra varandra. Ifall man klagar och ifrågasätter kan de alltid säga "men det är ju bara på nätet, lever du ditt liv på nätet eller?". Jag har liten respekt för människor som ägnar sig åt känslomässig utpressning typ "gör som jag säger annars!". Varför ska du svara på en massa sura sms? Vill han ha svar får han väl vara lite trevlig, det vinner man ju på i längden. Jag fattar inte vad han anser att du gjort honom som ger honom rätt att behandla dig som skit?

  • Jacksparrow

    Nej det är ju jobbiga egenskaper hos en partner... *ler lite* Måste vara en väldigt osäker människa som stör sig på såna grejer och måste bevisa sin manlighet för sig själv genom att vara otrogen...

    Ja han lär nog säga både det ena och det andra om mig. Jag sa faktiskt det till honom när vi pratade i telefon sist att jag hoppades att han skulle vara ärlig både mot sig själv och mot andra gällande hur lyckliga vi var. Det skulle han vara sa han. Då frågade jag honom om han verkligen tänkte säga till nästa tjej att jag var den bästa flickvännen han hade haft, att jag hade lärt honom vad kärlek verkligen var och hur mycket han hade älskat mig. "Jag kanske inte kommer säga exakt så men ja, jag tänker vara ärlig" svarade han då. Hm...

    Samma här, vet att han någon gång sagt till mig i lite nedlåtande ton "men det är ju bara facebook för guds skull" om jag reagerat på ngt. Så jag kan ju inte gärna skälla ut honom för detta, även om det är det jag känner för just nu. Tycker bara det är en sån jäkla barnslig reaktion.

    Jag fattar inte heller vad jag har gjort! Allt jag gjort är att älska, försörja och ta hand om honom... men allt det tycks vara glömt nu, det enda som står i fokus är att han inte får komma och hämta sina saker. Han skickade flera sura sms i torsdags och det kvittade vad jag än svarade så blev han surare och surare. Till slut slängde jag iväg ett sms där jag skrev att det vore fint om han kunde bry sig hälften så mkt om barnet som han gjorde om sina saker. "Det skulle vi prata om när vi träffades, något som du så smidigt har lyckats undvika så skyll inte det på mig" fick jag tillbaka. Då slutade jag svara, tyckte det smset sa det mesta... Och dagen efter tog han bort mig från fb.

  • Bedan

    Ja om man har dåligt självförtroende så är det säkert jättejobbigt. Irriterande då jag inte är typen som ser ner på människor som inte haft lika lätt för sig som jag, folk har ju andra kvaliteter och nått att tillföra ändå. Nåja, nu är jag ihop med en smart kille som också pluggat så det är mer jämställt på flera plan och ingen avundsjuka (förutom det lilla att han är musiker men är dålig på att memorera texter medan jag minns låttexter detaljerat efter att ha hört låten 2-3 gånger på radio oavsett om jag gillar den eller ej, men det kan vi leva med Flört).

    Om han träffar någon ny hoppas jag att är när det gått så lång tid så att du inte bryr dig om vad han säger om dig till den personen. Hans version av sanningen och vad det innebär att han är ärlig verkar ju vara lite ehm... speciell.

    Åh det är så irriterande med människor som går så! Som gör dumma saker som sårar på nätet och som sen säger "men det är ju bara på nääääätet" som att man inte får bli ledsen då! Det ger dem ju fritt utrymme att bete sig hur som helst och sen bara säga att man är larvig när man klagar! GRRR!!! 

    Jag tror det är stor skillnad på vad du gjort och vad han anser att du gjort.  

  • Jacksparrow

    haha ja det låter ju som överkomliga problem helt klart :)

    Det hoppas jag med! Är väl bara rädd att det redan har skett/kommer ske snart. Han säger ju att han inte har träffat ngn eller gjort ngt med ngn annan men han ljuger ju om typ allt verkar det som så jag vet inte. Psykologen sa till mig att det som talar för att han faktiskt kan tala sanning om just det är att han vräkte ur sig så mkt annat elakt under samtalet, ville att jag skulle komma över honom, kunde inte förklara ngt osv. Psykologen menade att om han nu hade träffat någon/gjort något så hade det varit lätt för honom att säga det för då hade han sluppit mig och mina frågor. Vad tror du om det?

    Förstår verkligen inte varifrån alla lögnerna kommer, han som alltid hävdat att han är en brutalt ärlig person. Hans fovvocitat på fb är "hellre hatad för att tala sanning än älskad för att ljuga". Tycker det är sååå skrattretande nu när allt om skulder osv kommit fram. På en internetprofil bor han i gbg, på en annan bor han i skövde, kronofogden har tagit aaaaalla pengar osv osv. Jag undrar så om han har ljugit för mig hela tiden eller om detta har ploppat upp sedan det slog slint i huvudet på honom...

    Ja verkligen, som att det på nätet inte spelar någon roll för att det "inte är på riktigt". Usch, hatar sånt! Träffar jag någon annan så kommer jag vara stenhård med just internet, fb, msn osv. Jag vill inte ha någon som lever sitt liv på nätet.

    Det har du nog rätt i men det jag tycker är så sjukt är att han om någon VET hur mkt jag har ställt upp för honom. Varför spelar det ingen roll nu liksom?! Han vet ju mkt väl att han inte hade klarat sig det senaste året om det inte hade varit för mig...

  • Jacksparrow

    Igår på jobbet fick jag veta att skulder hos kronofogden är en offentlig handling så jag ringde och kollade Emil. Jag har ju inte fått några pengar av honom trots att han fått tre löner sedan han stack för att kronofogden har tagit allt enligt honom.

    Det har de inte!! De hade dragit 1100 kr, det var det sista han var skyldig dem och de pengarna hade de dragit när han fick sin skatt.

    Till mig sa han att han skulle få sin skatt i dec eftersom han var egen företagare. Den kom nu i sept. Och de har alltså inte dragit något på hans tre löner. Vad fan är detta??!! Han ljuger ju precis HELA TIDEN! :(

  • Claris

    kan det vara så att du är "kär" i hur han fick dig att känna? Fina ord och handlingar..och du föll för det? Om ngn verkligen går in för det och är underbar,kan man ju gilla det..fast det inte är kärlek.

    För skulle han mena allt han skrivit/sagt..skulle han funnits hos dig nu...

  • Bedan
    Jacksparrow skrev 2010-09-14 09:22:12 följande:
    Igår på jobbet fick jag veta att skulder hos kronofogden är en offentlig handling så jag ringde och kollade Emil. Jag har ju inte fått några pengar av honom trots att han fått tre löner sedan han stack för att kronofogden har tagit allt enligt honom.

    Det har de inte!! De hade dragit 1100 kr, det var det sista han var skyldig dem och de pengarna hade de dragit när han fick sin skatt.

    Till mig sa han att han skulle få sin skatt i dec eftersom han var egen företagare. Den kom nu i sept. Och de har alltså inte dragit något på hans tre löner. Vad fan är detta??!! Han ljuger ju precis HELA TIDEN! :(
    Jävla svin! Han är ju helt otrolig! Nåja, det är iaf en sak att bli tacksam för, för det gör det lättare för dig att kräva dina pengar samt tar dig säkerligen ett steg närmre att komma över kärlekskänslorna. Jäkla lögnhals är vad han är, usch vad arg jag hade varit.Skrikandes
  • Claris

    egna företagare får sin skattåterbäring i dec. Det är sant. kan han fått ngr andra pengar?

  • Bedan
    Claris skrev 2010-09-14 10:48:30 följande:
    egna företagare får sin skattåterbäring i dec. Det är sant. kan han fått ngr andra pengar?
    Han har jobbat under sommaren.
Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?