• Jacksparrow

    Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?

    Det här kommer bli långt... Tacksam om någon orkar läsa och ge mig råd!


     


    Jag träffade min sambo (måste börja öva på att skriva ex) för två år sedan på internet (ingen dejtsida utan en ren slump) och vi klickade direkt och blev blixtkära. Vi har haft ett underbart förhållande i det stora hela - har alltid kunnat prata om allt, avsluta varandras meningar, haft samma åsikter, värderingar, framtidsplaner. Ett förhållande fullt med passion, skratt och massa kärlek.


    I mars flyttade vi ihop, han bodde ca 10 mil bort och flyttade hem till mig. Lyckan var total förutom att vi båda var arbetslösa. Han hade haft en depression på vintern som var ganska allvarlig, har även haft en sån innan (vad jag vet om iaf, kan varit fler) men nu var allt bra enligt honom.


    Det blev en kämpig tid, jag hade akassa på 6000 kr, han hade inget och levde helt på mig. Under min sambotid fick jag sälja både min bil och släktguld för att vi skulle ha råd med räkningarna. Jag började må väldigt dåligt och det tror jag han också gjorde även om han försökte skaka det av sig med ett "det ordnar sig gumman". Jag tycker inte vi bråkade speciellt mycket, några ggr bara och lite normalt vardagstjafs.


    I april startade vi ett litet hobbyföretag ihop och fick in lite pengar iaf. I maj fick han jobb här och strax efter fick även jag jobb. Detta var såklart en glädje men även en börda eftersom jag skulle få ligga ute med bensinpengar till oss båda, pengar jag inte hade... Men lön skulle ju komma och nu skulle allt ordna sig! Han föreslog att vi skulle börja titta på hus och prata om förlovning.


    Efter 1 vecka på mitt jobb kom jag hem till en väldigt konstig stämning i lägenheten. Och han släppte en bomb, han visste inte längre vad han kände och ville nog göra slut. Jag klappade ihop totalt; grät, bönade och bad på mina bara knän och försökte övertala honom till att försöka igen. Det var ju på väg att lösa sig med allt det jobbiga. Han gick med på det och dagen efter sa han att han var glad att vi hade rensat luften. Vi kom överens om jag skulle gå till en kurator och prata om varför jag mådde så dåligt. Dagarna gick, han sa att han älskade mig mest av allt och allt var precis som vanligt. Vi köpte en ny dator ihop för 10 000 kr och pratade om att resa bort.

    3 veckor senare hände samma sak och denna gången menade han det. Han hade sagt upp sig från sitt jobb samma dag, hittat ett sommarjobb i Kungshamn där hans mamma bor och sa att han inte älskade mig mer. Samma uppslitande scen igen, jag hade dessutom precis fått reda på att jag var gravid och fick berätta detta. Han tog då en kasse med kläder och drog och lämnade mig förkrossad.

    3 dagar senare kom han hem och ville att vi skulle försöka på distans över sommaren. Det bestämde vi och så fick vi se vad som hände med graviditeten. Vi har hörts hela sommaren på tele och sms och han har sagt att allt har känts bättre.

    I tisdags ringde han mig på jobbet och gjorde slut efter 1 veckas tystnad från båda håll pga ett gräl. Han har ordnat bostad i gbg och jobb också och sa att han inte älskar mig, inte bryr sig om mig, inte vill tillbaka. Han anklagade mig för att ljuga om graviditeten, vill göra fadersskapstest och sa väldigt elaka saker. Jag satt helt chockad och förstod inte att detta var MIN emil som ringde och sa allt detta. Han lät som en annan människa. Han sa att han inte hade velat försöka igen men att jag tjatade mig till det, att han beundrade mitt ex som stod ut med mig så länge och att allt är mitt fel.
    Han hävdar att hans kärlek dog för att jag blev en annan när vi flyttade ihop, att jag bara var ledsen hela tiden och att det bara blev värre och värre. Han sa att han börjat fundera på om jag har förställt mig för honom under hela förhållandet och att denna ledsna deppade person var mitt riktiga jag.
    Han förnekar att det finns någon annan, säger att det inte handlar om det alls och att han inte är på det stället alls.

    Jag sitter nu här i vårt gemensamma hem och fattar inget. Vi som har haft det så bra! Vi som har älskat varandra så mycket. Jag som ställt upp så för honom, försörjt honom, köpt bil till honom, fixat jobb åt honom, alltid stöttat honom i allt.

    Nu efteråt har massa lögner krupit fram. Han är skyldig pengar överallt, sin mamma är han skyldig massor, han är skyldig sitt gamla ex pengar, sin bästa vän, sin bror och nu då även mig. Dessutom hade han hamnat hos kronofogden nu igen.
    Han sa upp sig från sitt jobb 10 dagar innan han lämnade mig fast han sa att det var samma dag, kom hem papper på det så det vet jag. Jag konfronterade honom om det i tisdags och han förnekade det igen trots att jag har pappersbevis och har ringt hans chef och frågat. Han gick alltså här hemma och låtsades...
    Pratat med beteendevetare som säger att han kan vara manodepressiv eller ha ngn psykopatisk störning. De kan tydligen stänga av känslor direkt och pendla upp och ner och har nästan alltid ekonomiska problem. De är tydligen också väldigt manipulativa och det är han verkligen, herregud vad han kan snacka...

    Vad har hänt?! Och vem är den här människan?! Det är iaf inte den personen som jag blev kär i för han var snäll, omtänksam och beskyddande. Den här känslokalla varelsen... ja, jag vet inte.

    Hur överlever man?!

  • Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?
  • Jacksparrow

    Ja det finns ju likheter helt klart, även om omständigheterna runt omkring skiljer sig.

    Chock är nog en ganska bra beskrivning, jag fattar fortfarande ingenting och iochmed att han inte har några direkta förklaringar så är det väldigt svårt att komma vidare också. Bearbetningen blir så svår eftersom man bara ältar hela tiden.

    Det roliga är att han tycker att 6 veckor är lång tid, när jag säger att jag inte fattar hur så mkt kärlek kan försvinna på kort tid så svarar han direkt "men det var inte under kort tid". Men trots det hävdar han att det skedde när vi flyttade ihop, alltså från april-början av juni. Visserligen flyttade vi ihop på sätt och vis redan i början av mars, han var hos mig i typ 2 veckor, hemma några dagar, sedan tillbaka någon vecka, hemma några dagar osv. Men under mars var allt bara underbart så det räknas nog inte, han har sagt att han anser att vi flyttade ihop i slutet av april. Så det blir väldigt dubbelbottnat - det hände under 6 veckor men det är lång tid... jag vet inte hur han resonerar.

    Jag ältar maj månad i huvudet gång på gång. Vi hade två bråk, det var dagen innan hans mamma skulle komma på besök för första gången och sedan samma dag hon skulle komma. Han ville spela data, jag ville städa. Förutom dessa bråk var det en del tjafs om pengar, jag var ledsen och grät nästan varje dag och han tyckte att jag tjatade om pengar hela tiden. Fler saker kommer jag inte på. Han hävdar att jag ändrades, blev en annan person, gick från glad och engagerad till ledsen och deppig och pga detta dog hans känslor.

    Jag får det inte att gå ihop någonstans... :(

    Jag tvivlar på att han kommer tillbaka, han har gjort det ganska svårt för sig själv genom att prata skit om mig till sin familj och sina vänner. Dessutom är han ju jättearg på mig för att han inte får hämta sina saker, tagit bort mig från facebook sov. Blir det inte problem att gå tillbaka då??
    Enda anledningen till att han skulle komma tillbaka är väl om han skulle vakna upp och inse vad han har mist men det händer väl inte bara sådär antar jag??

    En del av mig vill verkligen att han ska komma tillbaka trots alla lögner, sjukt beteende osv men jag vet egentligen inte varför jag vill det. Kanske för att jag då skulle känna att det inte är mig det är fel på. Det sörjer jag lite, många tjejer får uppleva att killen kommer och ber på sina bara knän, det har inte jag fått uppleva. Men det har ju bara gått en månad än så länge iofs...

    Jag tror jag förstår vad du menar, det låter inte tråkigt utan tryggt. Jag vill också ha en trygg relation där man kan lita på den andra i vått och torrt. Jag önskar bara att jag kunde få den här underbara närheten OCKSÅ. Men man kanske bara får det ena alternativet...

  • Anonym (jag också!)

    Du måste sluta leta efter skälet till att han säger sig slutat älska dig. Det är inget som du gjort. Du har inte gjort nåt fel. Kärlek måste tåla lite bråk och att man är ledsen ibland. Ingen människa är på topp jämt.

    Jag grubblade också ihjäl mig angående exet. Fick aldrig nån förklaring varför han svägde så tvärt i sina känslor. Trodde länge att det var mitt fel, och han antydde det också, utan att säga det rakt ut. Jag hade, i början av vårt förhållande varit kall och distansierad, för att jag mådde dåligt en period och det var därför han nu var osäker. Han kände sig kvävd av mina känslor, min pappa blev sjuk i cancer och jag bara grät - det var jobbigt för honom att ta osv. När jag sen blev tilsammans med min man så insåg jag att det är såna törnar som kärleken ibland får ta, utan att den ska slockna. Förstår du hur jag menar?

    Jag menar alltså inte att man ska få vara hur elak som helst och bara deppa ihop i flera år och förlita sig blint på den andra, men man måste få vara sig själv, och sex veckor är oerhört kort tid!

    Du kommer inte att få det att gå ihop hur mycket du är grubblar, för it makes no sense! Han har nog ingen förklaring heller. Mitt ex säger att han inte fattar varför han lät mig gå. Han har ingen förklaring. Inte heller nån ursäkt.

    För övrigt tror jag visst att man kan ha både tryggheten och närheten! Det är inget som utesluter varann. Har man tur och letar länge nog kan man nog hitta det. :) Att jag inte känner precis den närheten med min man är en annan story. ;)

  • Jacksparrow

    Jo jag förstår hur du menar. Jag tycker bara att det är så konstigt. Min psykolog säger varje gång till mig att kärlek inte kan gå över på 6 veckor när man planerade ett helt liv ihop. Och då tänker jag direkt "Nehej? Men vad fasen hände då?!".

    Kanske älskar han mig fortfarande, jag vet inte. Det spelar ju egentligen ingen roll när han går och intalar sig att han inte gör det och att allt är mitt fel. Jag saknar bara det vi hade så satans mycket, mitt bästa förhållande hittills.

    Igår ringde han igen, tror det var han iaf. Var ett gbg-nummer som ringde men fanns inte att hitta någonstans på internet. En vän har skyddat nummer så hon ringde upp åt mig, sa att en kvinna svarade, lät som ett företagsnamn men det var massa oljud i bakgrunden så hon hörde inte vad hon sa. Sen tyckte hon att det lät som Emil i bakgrunden som frågade vem det var. Så då är han kanske i gbg iaf då... Vännen la på iaf och ringde upp mig, sen dröjde det väl 5 minuter och då ringde samma nummer mig igen men jag svarade inte. Skulle tippa på att det är han.

    Jag vill varken prata med honom eller träffa honom just nu. Idag är det en månad sedan det tog slut, även en vecka sen aborten så jag vill bara vara ifred. Men det struntar han i, allt han vill är att få sina saker. Hatar det här... :(

  • Anonym (jag också!)

    Han har behandlat dig oerhört illa. Det vet han nog själv också.

    Det är ju inget som hjälper dig nu, men allt kommer att kännas lättare tids nog. Du kommer att komma över det och klara av att leva utan att du fått nån förklaring. Kanske kommer du att få en, det vet man ju inte, men om inte så kommer du att överleva det också.

    Just nu känns det som om du går under och att du kommer att vara ledsen jämt, men det bleknar med tiden. Jag lovar!

  • Jacksparrow

    Jag hoppas att han vet det men det är ju inget han visar direkt, tvärtom. 3 dagar efter han ringde och gjorde slut ville han komma och dela upp sakerna. Fanns inte en tanke på om jag orkade/var redo eller något, allt som spelade roll var att han fick sin vilja igenom och när jag sa nej blev han tvärsur. Så har varje helg sett ut i en månad nu, får han inte som han vill hotar han med polis och annat.

    Jag undrar så vad han egentligen tänker och känner. Är det sant att han inte saknar mig, att han redan har släppt förhållandet och gått vidare? Vet han att han har betett sig/fortfarande beter sig som en självisk idiot? Varför är det så viktigt att detta blir gjort så fort som möjligt med uppdelning av saker? Såna tankar har jag hela tiden. Men jag lär väl aldrig få något svar.

    Jag hoppas du har rätt, jag vill inte må så här som jag gör. Helgerna är värst, då undrar jag om han är ute med sina vänner, om han gör något med andra tjejer, om han kanske redan hittat någon ny. Jag vet att han har väldigt svårt att bli kär men det hindrar ju inte att man gör andra saker... Tankarna håller på att göra mig galen, sakta men säkert :( Hur slutar man bry sig??

  • Anonym (jag också!)

    Man slutar bry sig med tiden. Låter som en kliché, men det stämmer. Känslorna liksom bleknar.

  • Jacksparrow

    Jag önskar att känslorna skulle blekna nu.

    Jag vet inte längre om jag älskar honom faktiskt, det känns som att de känslorna har försvunnit efter alla lögner som kommit fram och sättet han har betett sig på. Det rättaste att säga är väl att jag fortfarande älskar den personen som jag trodde att han var. Men oavsett om den personen någonsin har funnits eller om han försvann någonstans utmed vägen så finns han inte längre. Jag får väl inte riktigt in det i hjärnan bara...

    Jag känner ändå en väldig svartsjuka när jag tänker på om han har träffat någon annan/gjort något med någon annan. Han är liksom MIN, jag vet att han inte är det längre men hjärtat håller inte riktigt med. Kan börja störtgråta när jag tänker på honom med någon annan; att han kallar henne saker han har kallat mig, tar på henne så som han har tagit på mig.

    Och samtidigt så känner jag mig så patetisk. Jag sitter här hemma på helgerna med vår gemensamma hund och tittar på film och gråter. Jag vet inte vad han gör, i mitt huvud är han ute och festar eller myser hemma med någon ny. Förra helgen kändes det ändå ok eftersom han satt på sitt airsoftforum båda kvällarna. Denna helgen har han inte varit online alls och då sätter tankarna igång.

    Varför bryr jag mig så? Och hur slutar man?

  • Lady Gaga
    Jacksparrow skrev 2010-09-18 13:07:59 följande:

    Han har den nu, den står på mig. Törs inte skriva över den på honom innan jag fått mina pengar...


    Då är det väl bara att du tar tillbaka den. 
    Silence! I KEEL you!
Svar på tråden Dumpad av mitt livs kärlek - hur överlever man?