Inlägg från: örtagård |Visa alla inlägg
  • örtagård

    Plockmat / baby-led weaning

    köttfärslimpa - blir mjukt och lättätet man kan variera innehållet.

  • örtagård

    Hon får förresten alltid prova att plocka själv men annars fingermatar jag. Ingen skedmatning här utom fruktmos då, Vi har dock  inte kommit så långt än och nu har en veckas förkylning låtit maten stanna av helt. Annar var vi på g. Vi mosar och delar av vår egen mat. Man kan mosa och rulla i hop till en boll att plocka`. Åttamånaders.  (glass också förresten .-D men det är inte ett tips bara en konsekvens av storasyskon och gissa vilken motorik man har!)

  • örtagård
    sarap1978 skrev 2010-09-04 20:29:20 följande:
    Måste fråga, kan man inte kombinera detta med att ge pureer ibland, vad säger att man bara måste köra med BLW?
    Ni som har erfarenhet, berätta gärna.
    Jag kör inte BLW men ger helt enket oftsta plockmat och mosar delar av vår egen.Men låter hennes intresse styra helt. Stressar inte som med de andra över att de inte äter. Förlitar mig på amningen till mycket högre grad.  Körde puréer när hon var mellan sex och sju månader men det var ytterst lite, en tredjedels liten burk per dag om det passade i tid och ork och intresse för bebisen. Men vid sju månader bara allt föll på plats och hon hade hittat vår rytm och är vaken med oss andra vid våra måltider och kunde plötstligt klara lite mosas mat och sen plötsligt plocka själv. Dock ammar hon mest.

    Vårt äldsta barn fick bara traditionell hemlagad barnmat och började äta själv runt året.

    Vårt mellanbarn fick plockmat och burkmat parallellt - alltså vid samma måltid. En burk och en delad köttbulle att plocka med. Han åt vår mat helt vid tio mån, bitar och kunde plocka själv.
  • örtagård
    k girl skrev 2010-09-04 22:05:54 följande:

    Kort sagt innebär det väl att man förlitar sig på att barnet får i sig det hon/han behöver via amning och introducerar fast föda som plockmat. Man slipper en situation som är kravfylld (med skedmatning) och gör matsituationen lite mer lekfylld och barnstyrd, helt enkelt.


     


    Ikväll ratade sonen den mosade middagen - inte så konstigt, han är förkyld - men fick ett par räkor, lite potatis och ärtor som han åt med stor förtjusning.


    ja, då kör vi blw (med de äldre också)
Svar på tråden Plockmat / baby-led weaning