Är det allmän kunskap att veta att man inte använder varmvatten som tas från kranen?
Mirva skrev 2010-08-25 10:04:20 följande:
Fast nu talar du emot dig själv. Du skrev ju att man måste koka vattnet i 10-20 minuter för att bakterierna ska försvinna. Alltså har det ingen betydelse om man bara kokar upp vattnet eftersom inte bakterierna försvinner då.Little bubbles = bottom troubles.
20 minuters kokning är det som rekommenderas i en militär överlevnadssituation för att då ta död på i stort sett alla bakterier. Anledningen till att man har satt gränsen på 20 minuter är för att man som soldat i en krigszon inte har råd att vara magsjuk och då tar man det säkra före det osäkra.
En minuts stormkokning har fungerat bra för mig och alla jag känner som rör sig mycket ute i naturen (under militära och civila förhållanden) och då ska man ha i åtanke att det vattnet innehåller många gånger fler bakterier än kranvatten.
Att koka svenskt kranvatten i 20 minuter lär vara overkill, även om barn är känsligare än vuxna.