Argo skrev 2010-08-26 11:09:07 följande:
Vad är viktigt? Att reagera hysteriskt om någon kokar pastan i vamvatten? Och dettta samtidigt som man låter sitt barn gå ut på trottoaren utan gasmask? Nu silas det rejält med mygg här medan elefanterna sväljs hela.
Det som är så lustigt är att alla "vet" att det är farligt att ta lite varmvatten från kranen i matlagningen när det i själva verket i praktiken varken gör till eller från - om man inte dricker en sisådär 20-30-40 liter om dagen. Precis som vi alla "vet" att man inte ska bada inom en timme efter maten för då kan man få kramp.
Om man låter sitt barn gå utan gasmask på trotoaren (vilket ju är ganska vanligt)
och ofta använder varmvatten direkt till matlagning (och då menar jag snarare till thé eller soppa än pastavatten). Då finns det
risk att mängden koppar ökas från acceptabla till toxiska nivåer - speciellt om man aldrig gjort någon mätning på sitt vatten och inte vet vad det är för sorts rör i ens boende.
Jag är själv allergisk. Under vintern tål jag äpplen och morötter - de är inte starkt allergena för mig och jag får ingen reaktion alls. Men under sommaren - då jag är pollenallergisk - får jag starka allergisymptom och jag kan till och med få akuta astmaatacker om jag äter äpple eller morot. Trots att jag medicinerar. Det beror på den akkumulerade effekten och det är alltid den som är signifikant. Är man redan starkt exponerad för något som är toxiskt kan ett
mycket litet påslag vara avgörande helt enkelt.
Vad det gäller koppar säger jag inte att det är så. Men möjligheten finns och för mig är det inget besvär att alltid använda kallvatten. Så jag gör det. Däremot skulle det vara ett stort besvär (och stigma) att gå med gasmask ute. Så det gör jag inte.