Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • min far = "omuppfostrad" vänsterhänt

  Lör 28 aug 2010 09:07 Läst 5013 gånger Totalt 28 svar
  TyskMa­mma
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:07

  Jag har alltid trott att jag blev vänsterhänt för att jag föddes för tidigt men för någon månad sedan fick jag höra av min man att min pappa hade sagt till honom (när de båda hade druckit några glas för mycket) att han är en vänsterhänt som blev tvingad att skriva med högerhanden i skolan.
  Detta berättade min man senare för mig och nu befinner jag mig i ett blandningstillstånd av vrede, förtvivlan och fullkomlig chock!

  Med vilka metoder tvingades de vänsterhänta om? Jag vill veta men jag vågar inte fråga min far, för allt jag vet är att det är/var ett fruktansvärt trauma och ett övergrepp av ofattbara mått, som har gjort min älskade far helt virrig i skallen.
  Och varför har ingen sagt något till mig! Vet ens min mamma om det?! Tusen frågor brinner i mitt huvud och tusen känslor rasar inom mig.
  Hur ska jag hantera detta som "medvänsterhänt" och dotter till omskolad sådan? Gråter

 • Lör 28 aug 2010 09:16 #1

  Min pappa var också en omlärd vänsterhänt, men inte har han haft några trauman av detta. Jag förstår inte din reaktion. Det har aldrig varit någon stor grej hemma hos oss. Vi har bara konstaterat att pappa var vänsterhänt och lärde sig skriva med höger hand. Det blev snarare så att vi syskon försökte lära oss skriva med vänster hand för att vi skulle vara lika duktiga som pappa.

 • Lör 28 aug 2010 09:20 #2

  Jag förstår faktiskt inte varför du blir så upprörd å din pappas vägnar?
  Det var vanligt att de gjorde så med vänsterhänta ( varför begriper jag inte och helt onödigt enligt mej )
  Trösta dej med att de säger att vänsterhänta är klipskare än högerhänta.

 • UntilT­heDark
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:22 #3

  Öh, oj vad du överreagerar.

 • TyskMa­mma
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:23 #4

  Min reaktion kommer därav att jag alltid har fått för mig att omskolning av den typen, innefattar aga och förnedringsmoment, fast det kanske inte stämmer?!

  Dessutom att omskolade vänsterhänta oftast blir glömska, virriga, får svårigheter att uttrycka sig o.s.v. (Allt detta passar in på min far men jag trodde bara att "var sån" helt enkelt)
  Och därför är jag så ledsen att detta har hänt min far. Som ett moln av ovisshet som jag vill bli av med.

 • Lör 28 aug 2010 09:24 #5

  Min mamma är också omlärd vänsterhänt. Hon kan skriva nästan lika bra med bägge händerna.

 • Lör 28 aug 2010 09:24 #6

  ha,ha ts är du seriös? snacka om att överreagera. Det var vanligt att man gjorde så. och JA fullständigt onödigt men itne tror jag din pappa har fått men för livet av det heller.

 • TyskMa­mma
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:26 #7

  Så man tvingade inte de vänsterhänta att skriva med höger men hjälp av aga, rotting på fingrarna o.s.v.?? Det är mest därför jag är så chockad.

 • Myrkry­pet
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:27 #8

  Det känns som att du överreagerar lite måste jag säga... Ta det lugnt för sjutton!!


 • Anonym (e)
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:28 #9

  Min man hade en lärare i första eller andra klass som sa till honom att han inte inte fick skriva med vänster hand (vet inte om han blev slagen eller liknande), men min svärmor gick i alla fall i taket när hon fick veta det och jag tror hon skällde ut läraren och sa till kärringen att hennes son minsann fick skriva med vilken hand han ville. Observera att min man är född 1981 alltså väldigt långt efter det att det ansågs vara fel att vara vänsterhänt. Tror min äldsta son kommer bli vänsterhänt, men vet inte än då han är så liten

 • TyskMa­mma
  Visa endast
  Lör 28 aug 2010 09:29 #10
  Myrkrypet skrev 2010-08-28 09:27:37 följande:
  Det känns som att du överreagerar lite måste jag säga... Ta det lugnt för sjutton!!
  ja det kanske jag gör, men så länge jag bara läser om vilket övergrepp det var mot barnen så kan jag ju inte reagera annorlunda med det fakta jag har till hands.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll