Inlägg från: Nicke |Visa alla inlägg
  • Nicke

    Leder praktik ofta till jobb?

    Det är smidigt att ta folk på praktik. Ibland betalar arbetsförmedlingen en del av lönen. I vissa fall hela lönen.
    Billig arbetskraft med andra ord. Jag som småföretagare har inte råd att anställa men att ta någon på praktik har jag gjort för ett par år sen. Då var jag dock tydlig med att det inte kunde bli någon fast anställning av det. Det är dyrt med anställda.

    Jag misstänker att det kan leda till jobb men om det är vanligt, det  _tror_ jag inte.

  • Nicke

    En vän till mig har svårt att få jobb. Han har varit på många praktikplatser där inget har gått över till vanlig anställning. Det kanske beror på honom också, vem vet.

  • Nicke
    artax skrev 2010-08-30 15:48:18 följande:
    Både jag och min sambo har fått jobb där vi praktiserat, inget fast men över sommaren och extrakneg.. :)
    Det fick iof min polare också. Över sommaren.. men nu är han ute i arbetslösheten igen. :)
  • Nicke
    lövet2 skrev 2010-08-30 16:52:16 följande:
    Jag kommer på 10 st jag känner, som varit på olika praktikplatser de senaste 2 åren. 1 fick semestervikariat några veckor tack vare praktikplatsen, men det är nog det enda. Däremot har min dotter just påbörjat praktik i en skoaffär, och då fick den som var extraanställd sparken. Min dotter är ju gratis arbetskraft, medan den andra skulle ha lön ...
    Det är ju så tyvärr. Det är svindyrt att anställa. Man kan väl räkna med att företaget betalar ungefär lika mycket som den anställde får i lön i avgifter. Dessutom så har man ju den risken att man kan få betala lite av den anställdes sjukpenning om denne blir sjuk. PÅ det ska man då ha råd att även betala en vikarie utöver det. Praktikanter är skitbra och det kommer väl snart att finnas i överflöd. En praktikant är ju inte arbetslös, antar att det ser bra ut i statistiken.
  • Nicke

    Det finns ju förstås företag som behöver anställa. Då kan ju praktikant vara smidigt. Billig arbetskraft och så ser man vad personen går för.

Svar på tråden Leder praktik ofta till jobb?