• Anonym

    Herpes, har så jäkla ont...

    Lider med dig. Har bara munherpes själv och det är ett rent helvete. Kan inte tänka mig hur det skulle vara att ha könsherpes =/

  • Anonym
    Anonym (förstår dig..) skrev 2010-08-30 20:16:49 följande:
    det är förjävligt skall du veta, man kan varken kissa för det bränner och svider, det kliar för man blir torraktig, man kan inte sitta alltid, man får så ont att man blir illamående och får ont i magen, usch, hatar det...
    Ja usch.. vet ju som sagt bara hur det är att ha på munnen, brukar ha fler än ett utbrott samtidigt och det gör så in i helvetes ont! Man kan knappt prata, knappt tugga och det bara bultar och svider och har sig..

    Men könsherpes verkar vara vanligare än vad jag har trott, det är ett mirakel att jag har sluppit undan.
    Som jag förstått så kan man ju faktiskt få könsherpes genom att någon med munherpes utför oralsex på en, och det på munnen smittar ju som värst just innan det bryter ut, så hur ska man kunna veta om personen smittar eller ej? Om personen har det eller ej?
    Nej jag lider verkligen med er! Det är ju så fjantigt att det inte finns något botemedel som tar bort det helt också, ska man lida för resten av sitt liv bara för att man "valde fel" partner eller hur man ska säga...

    Hur ofta har man utbrott "där nere"? Eller det kanske också varierar från person till person? 
  • Anonym

    När du känner att det börjar klia, pirra eller liknande på det ställe där din herpes brukar blomma upp kan du använda Zovirax-salva för munsår också i underlivet. Den kan du använda också som gravid. Det fick jag okejat när jag väntade barn. 

    Fast om den ska hjälpa så måste du börja använda den så fort du känner minsta antydan till utbrott. Då kan den göra att du inte ens får några blåsor.  

  • Anonym

    Ni som tagit medicin mot herpes hur hade ni gjort gällande detta (har en egen tråd där jag ställt samma fråga men den här verkar vara mer aktiv)

    Jag fick en medicin som jag skulle ta i 5 dagar, om det inte alls blev bättre skulle jag fortsätta i 10.
    Nu är jag inne på näst sista dagen och det har blivit betydligt mycket bättre, ser ut som såren är på väg att ge upp fastän jag fått ett litet nytt också.

    Skulle ni ha fortsatt i 5 dagar till tills alla blåsor är helt försvunna eller hade ni slutat vid 5 dagar?

    Jag förstod aldrig om hon menade att om det blir bättre efter 5 dagar om blåsorna skulle gå bort helt då eller inte.

  • Anonym

    Herpes kan alltså smitta även om en infekterad partner inte har ett pågående utbrott. Alla som har en infektion med HSV utsöndrar då och då virus. Det kallas för asymptomatisk eller omedveten virusutsöndring. Faktiskt smittas majoriteten av dem som får genital herpes genom sådan omedveten virusutsöndring.

    Läs resten här: 

    www.aftonbladet.se/kropphalsa/konssjukdomar/article417939.ab 

Svar på tråden Herpes, har så jäkla ont...