• Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 20:04
    28150 visningar
    38 svar
    38
    28150

    Herpes, har så jäkla ont...

    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 18:39:01 följande:
    Nån..? Snälla? Rynkar på näsan
    det finns en salva som man kan ta på när man skall kissa, den fick jag själv när jag hade mitt första utbrott.

    Xylocain 2% heter den. Hjälper så att det inte gör ont när man kissar vilket e skönt, då de gör grymt ont att kissa oftast då man har utbrott..
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 20:16
    #4
    Anonym skrev 2010-08-30 20:14:09 följande:
    Lider med dig. Har bara munherpes själv och det är ett rent helvete. Kan inte tänka mig hur det skulle vara att ha könsherpes =/
    det är förjävligt skall du veta, man kan varken kissa för det bränner och svider, det kliar för man blir torraktig, man kan inte sitta alltid, man får så ont att man blir illamående och får ont i magen, usch, hatar det...
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 20:33
    #9
    Anonym skrev 2010-08-30 20:24:11 följande:
    Ja usch.. vet ju som sagt bara hur det är att ha på munnen, brukar ha fler än ett utbrott samtidigt och det gör så in i helvetes ont! Man kan knappt prata, knappt tugga och det bara bultar och svider och har sig..

    Men könsherpes verkar vara vanligare än vad jag har trott, det är ett mirakel att jag har sluppit undan.
    Som jag förstått så kan man ju faktiskt få könsherpes genom att någon med munherpes utför oralsex på en, och det på munnen smittar ju som värst just innan det bryter ut, så hur ska man kunna veta om personen smittar eller ej? Om personen har det eller ej?
    Nej jag lider verkligen med er! Det är ju så fjantigt att det inte finns något botemedel som tar bort det helt också, ska man lida för resten av sitt liv bara för att man "valde fel" partner eller hur man ska säga...

    Hur ofta har man utbrott "där nere"? Eller det kanske också varierar från person till person? 
    Ja precis, så jävla segt och tråkigt att få det bara pga lite oralsex..  Personen smittar vanligast om man har blåsor eller sår,  annars kan det smitta också.. Annars vet man inte om personen smittar, oftast vet man ju inte om man har viruset eller inte, vilket e tråkigt nog. 
    Utbrotten e från person till person, man får ju inte stressa eller vara nervös för då kan det "blomma upp"
    själv har jag bara haft 2 gånger på 2 år som jag haft det nu, fick det när jag var 15 år, nu är jag 17.. När min dåvarande pojkvän va där nere på mig, ( hade haft oralsex flera gånger, men denna gång va han la extra nära allt ) så, 1 dag senare gick jag utslag och mådde riktigt dåligt, man ångrar att man inte va lite smartare..
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 20:35
    #10
    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 20:24:27 följande:
    Sambon kom hem med Xylocain 5%, hjälper faktiskt :) Har inte haft ont när jag kissar, men ont när jag torkar mig.. Har blåsor hela vägen.. Framifrån enda bak :/ Hoppas verkligen inte att jag behöver gå och bajsa på ett tag! :p
    Anonym (förstår dig..) skrev 2010-08-30 20:16:49 följande:
    det är förjävligt skall du veta, man kan varken kissa för det bränner och svider, det kliar för man blir torraktig, man kan inte sitta alltid, man får så ont att man blir illamående och får ont i magen, usch, hatar det...
    Jag hatar den här skiten.. Det kliade så mkt förut att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, hoppade in i duschen och "kliade" med duschstrålen.. Men tusan vad det sved :( Hoppas blåsorna försvinner snart...
    Okej, skönt att höra att det hjälper för dig också! :) usch torka sig är inte kul..
    haha jo får hoppas på att du inte behöver detta på ett tag så du slipper de onda, vet du hur man gör när man skall föda, får man tabletter eller något då så att man inte smittar barnet, vilket man kan göra..

    Hoppas det också för din skull att dem går över.. :(
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 20:50
    #12
    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 20:39:34 följande:
    Jag ska få tabletter när jag är i vecka 37 som jag ska äta i förebyggande syfte :) Har man annars herpes när det är dags att föda har jag läst att man blir förlöst med kejsarsnitt för att inte smitta barnet :)
    tack för svaret, alltid vart orolig över det.. Men tur att det e så lätt ändå att man slipper smitta
    Men när jag väl blir med barn, så vet jag inte hur jag kommer våga säga det till barnmorskan.. Tycker att det e så enormt pinsamt, fast samtidigt är det ju inte mitt fel att jag fick det.. Klarar inte ens av att höra ordet innan det känns som det står i pannan på mig, känner eller har du också känt så?
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 21:27
    #15
    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 21:04:42 följande:
    Jag sa det bara, hon har nog hört det mesta :) Och som du sa, det är ju inte ditt fel att du fick det.. Alla har vi otur nån gång, tyvärr :( Jag skäms inte för det, har berättat för mamma och vi är inte såna som pratar om sex i familjen. Men jag hade så ont första gången att jag trodde jag skulle gå under, så frågade henne om råd då.
    paddis85 skrev 2010-08-30 20:55:40 följande:
    Vad har du för medicin som du inte får äta som gravid? Fick ok från min läkare att äta mina aciclovir vid utbrott, ska dock inte äta dem i förebyggande som jag gjort förut, varje dag..
    Bedövningssalva kan hjälpa när du går på toa...
    Jag har aciklovir och både apotekspersonalen och läkaren sa att det vore dumt att riskera nåt. Citerar från fass: "Erfarenheten av användning under graviditet är begränsad", läkaren sa att det är upp till mig själv om jag vill chansa.

    Får se imorgon vad jag får för tabletter :)
    Okej :) jo fick med berätta för mamma, men ville helst inte. Pappa fick jag vända mig till då jag behövde pengar till medicinen som han fick betala, så självklart undra han ju va det var för, så sa jag. Sen fick mamma reda på det genom att hon hitta medicinerna osv.. Så familjen och mina närmaste vet.. Tur hade jag en mamma som förstod då hon själv också har detta och fick av en kille hon en gång va tillsammans med...
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 22:03
    #19
    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 21:36:59 följande:
    Jag har bara berättat för mamma och min sambo. Trodde det skulle va svårt att berätta för min sambo, men han var så förstående så :) Jag förklarade att det inte smittar så länge jag inte har blåsor, så han har aldrig varit rädd för att bli smittad. Nu går han här hemma och tycker så synd om mig, när jag går som om jag skitit på mig :p
    trodde samma sak med min pojkvän när jag skulle berätta, men han tog det också bra och inte brytt sig om att bli smittad direkt.
    Haha det e ju hett att gå som man skitit på sig, men det e gulligt att han bryr sig om dig och tycker synd om dig. Det e så en kille skall vara :) Själv har jag aldrig haft utslag när jag vart tillsammans med min pojkvän som jag haft i 16 månader nu som tur är ;)
  • Anonym (först­år dig..)
    Äldre 30 Aug 23:06
    #22
    Anonym (herpes..) skrev 2010-08-30 22:23:01 följande:
    Det är så skönt med förstående pojkvänner :) Han klappar på mig och man ser verkligen hur han lider med mig, det e min älskling det :D Skönt att slippa utbrott på så lång tid, det vill jag också! Får hoppas på att nästa gång dröjer länge!
    Anonym (stackare) skrev 2010-08-30 22:10:17 följande:
    Tycker synd om dig. Har själv bara haft ett riktigt värstingutbrott som tur är men det var ett rent helvete. Jag skrek rätt ut varje gång jag kissade. Hoppas det går om snart.

    Själv brukar jag få lite blåsor varje gång jag ska ha mens eller om jag är sjuk, men det brukar inte vara några större utbrott
    Usch, att ha så ont att man skriker låter ju inte så kul :( Stackare! Jag har rätt hög smärttröskel, det ska mycket till innan jag skriker av smärta, men visst tusan gör det ont iaf..

    Jobbigt med blåsor varje gång när man ska ha mens, gör dom ont också? Att du står ut isf asså...
    det e verkligen skit skönt. Eftersom jag fick symptom direkt efter smittningen så fick jag behandling direkt vilket gör att det inte kommer att blomma ut alls ofta. Så e glad att jag fick besvär direkt.
    Åh, vilken söting till pojkvän du har! :) man blir så glad av att han en pojkvän som förstår och lider med en! :)
Svar på tråden Herpes, har så jäkla ont...