• inho

    Herpes, har så jäkla ont...

    Hej allihopa!
    Börja med att säga att jag verkligen uppskattar att läsa allt det ni skriver.

    För 2 veckor sedan träffade jag en tjej som jag verkligen tycker om. Har varit singel i snart 4 år och har träffat flera tjejer samt haft oskyddat sex utan att få någon könssjukdom (med symtom iaf) men inte kännt såhär för någon och trodde aldrig att jag kunde göra det igen.
    Hon är verkligen jättefin på alla sätt och igår berättade hon för mig att hon hade HSV2 (tror det heter så) könsherpes iaf.
    Hon grät och trodde att jag inte skulle vilja träffa henne nå mer samtidigt som hon kände sig skyldig att berätta det.
    Fick bara mig att bli ännu mer kär! Jag skulle aldrig lämna henne för en sån sak.
    Men när jag läser på alla olika forum så finns det ju folk som verkligen verkar lida ordentligt av detta. Hon säger att man vid sitt första utslag (som tydligen är det värsta?) så fick hon blåsor i urinröret och fick så ont när hon kissade att hon slutade dricka vatten vilket ledde till att hon blev uttorkad och fick åka till sjukhus.
    Hon kuknde tydligen inte gå heller på flera dagar.
    Då är det svårt att inte bli nojig...

    Har inte pratat med någon om detta då mina vänner inte är som mig i vissa aspekter och förmodligen bara skulle tipsa mig om att sticka o fly medans jag inte är för kär.
    Men dessa tankar passerar inte ens i mitt huvud.
    Jag vill bara vara med henne oavsett vad hon har, men till vilket pris?
    Kommer jag få såna utslag flera ggr i mitt liv och inte kunna kissa o gå i några dar? Känns skitläskigt.
    Men tänk om hon lämnar mig och jag får herpes och jag inte hittar någon som accepterar mig för det?
    Hur ont gör det egentligen? Är det verkligen så hemskt som alla säger eller är det värt att ändå gå in i ett förhållande med henne om jag verkligen är kär? Har jättesvårt för att bli det i vanliga fall så det skulle vara jättedumt att inte fortsätta.
    Jag har redan haft skyddat sex med henne 1 gång men hon berättade efter det då jag frågade om vi kunde ha utan kondom.
    Sen älskar jag oralsex och jag vill verkligen gå ner på henne, är det smittfritt om hon inte har utslag? Eller får jag hsv2 i munnen då?
    Avskyr kondom och vill verkligen ha oskyddat sex med henne och jag vill verkligen inte lämna henne!!

    Om det är någon av er med erfarenhet som har några åsikter, synpunkter eller tips så hjälper ni mig enormt mycket och jag skulle verkligen uppskatta det till tusen!

    What doesn't kill you makes you stronger!

    Kram


    Hjälp!
  • inho

    "Könsherpes är absolut inget farligt! Visst gör det hemskt ont när det bryter ut och man inte behandlar i tid, men det handlar om endast ett par dagar isf. Herpes smittar inte så länge hon inte har några blåsor och det är hon nog väl medveten om. Så länge ni inte har sex när hon har blåsor är det lugnt, du blir inte smittad. Det kan gå flera år mellan utbrotten, har man tur kanske man bara får utbrott en enda gång. Det är så olika det där hur ofta man får utbrott.

    Klart du ska inleda ett förhållande med henne (om det är det ni vill), hennes herpes ska inte förhindra det. OM det skulle va så att du blev smittad och det skulle ta slut mellan er och du inte hittar nån som kan acceptera att du har herpes, då är personen inget att ha. Att inte vilja va tillsammans med nån pga dennes herpes är väldigt löjligt. Jag kan förstå om personen har HIV/aids, då handlar det om ens eget liv.. Men herpes är inte dödligt.

    Hoppas du blev lite klokare iaf, det är bara att fråga om det är nåt mer du vill veta :)"

    Tack så mycket! känns verkligen bra att kunna prata ut om det och lufta sina problem och tankar med människor som är kloka och förstående!
    Det är faktiskt nån sak till jag undrar över och det är om man kan se om man har herpes typ 2 (alltså gå o testa sig för det hos läkaren) utan att någonsin ha haft utslag?

    Nån som sa att man kunde ha det utan att nånsin få utslag, då vill jag veta om jag har det ändå känns det som..
    Och om jag går ner på henne, är det omöjligt att få hsv2 i munnen då? är detta verkigen säkert?
    känns som en ganska stor risk... :(
    har inte så mkt erfarenhet i förhållande bara ett tidigare (3 år) och är liksom inte säker på att det kommer att hålla mellan mig och henne.
    är det värt att jag riskerar att förstöra resten av mitt sexliv genom att ha sex med henne om jag inte är hundra på att vårat förhållande kommer hålla? Har bara kännt henne i 2-3 veckor..

    Är det värre för tjejer än för killar?

    Sen vill jag fråga anonym (helt ok);
    Du sa "
    Du behover inte beratta for dina sex-partners att du har herpes da det ar sa vanligt att ha det samt att man inte vet om man har det plus att det inte ar nagot fara i att ha det."

    Är detta verkligen sant? bryter man inte mot smittskyddslagen då?
    önskar att det var sant iaf....

    Tack så mkt! Era svar hjälper verkligen mig!

Svar på tråden Herpes, har så jäkla ont...