Inlägg från: Anonym (helt ok) |Visa alla inlägg
  • Anonym (helt ok)

    Herpes, har så jäkla ont...

    Jag forstar givetvis att det ar jattejobbigt och ev pinsamt att fa diagnosen hepres MEN ni ar inte ensamma! Herpes (och kondylom) ar de vanligaste konssjukdomarna (klamydia kommer pa andra plats efter herpes och kondylom pa delat forsta plats)! Folk vet inte detta men har man haft sex sa raknas det statistiskt satt som att man har herpes. Over 90 % av befolkningen raknas som att ha herpes eller kondylom. Bara 3% far symptom!

    Herpes typ 1 ar vanligast att ha i utanfor munregionen (de som sager att de har sk "forkyldningsblasor" har herpes. Vanligaste smittorsaken ar att man blir smittad av pussa fran sina foraldrar eller att man slickar pa samma leksak pa dagis) men smittas aven soderut. herpes typ 1 syns inte i blodet sa aven om folk sager att de har testat sig sa kan de inte alls vara sakra pa att de inte har det da man BARA kan testa sig nar man har symptom (inte nar de ar vilande).

    Herpes typ 2 har man under byxorna och det smittas inte uppat. Herpes typ 2 syns i blodet. men har man inte herpes typ2 sa kan man ju fortfarande ha herpes typ1.

    Du behover inte beratta for dina sex-partners att du har herpes da det ar sa vanligt att ha det samt att man inte vet om man har det plus att det inte ar nagot fara i att ha det. 

    Herpes ar samma virus som batros och vattkoppor. Och kondylom ar samma som vilka andra vartor pa kroppen som helst (bara att man rakar ha det dar nere och inte pa foten).

    Herpes smittas hela tiden, aven nar man intehar symptom men smittas mer nar man har det och mindre nar man inte har det. Kondom ar inte sakert. men som sagt om alla har det, varfor brys sig? har man symptom pa herpes dock sa ar man inte mer acklig an nagon annan: man har bara oturen att vara en av de 3% som far symptom.

    Lycka till! 

  • Anonym (helt ok)

    Och jag lovar er att jag ar expert pa konssjukdomar!

Svar på tråden Herpes, har så jäkla ont...