• Barbaboo

    4 missfall.. Finns det hopp?

    Hopplöst känns det just nu. Står mitt i mitt 4:e missfall (varav 3 på mindre än ett år)..
    (Ofostrig, MA, MF & MF)


    Vi har stor önskan att få fler barn och jag är 39 år nu.. Vår dotter är 9 <3


    Månaderna går för varje missfall...


    Finns det hopp? (har haft fragminsprutor & proggisar nu sista gången, utan resultat)..

    Jag behöver PEPPNING, finns ni där ute, ni som lyckats till slut?

    ...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-02-12 11:07
    Feb -11, Jag lägger till ett MA som upptäcktes v 11, fostret dött v 6 =(

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-21 15:59
    Välkomna alla nya till denna tråd, den är "gammal" och lång tråd, men ack så viktig för alla oss... Hoppa gärna in här omm du känner för att prata av dig och finna hopp.

    Jag är lycklig över att skriva att jag nu är gravid i v 18 och ska på RUL om en vecka. Denna graviditet har varit psykist väldigt jobbig, men än så hänger bebben i..

    Nästa uppdatering hoppas jag skriva att jag fått en bebis, i slutet av juni -12

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-21 20:24
    Äntligen har jag fått mitt efterlängtade barn. Det finns hopp!

    Det var inte kört, fastän jag trodde det många gånger. Jag tänkte många gånger "ja, det kanske fungerar för andra efter så många missfall, men det kommer inte fungera för mig."
    Men jag tänkte ännu oftare "jo, det ska gå!"

    Min dotter kom till världen 25/6 och allt har gått jättebra, hon är snart 4 veckor gammal och jag är otroligt lycklig.

    Jag hoppas att denna tråd lever vidare för hade det inte varit för denna tråd så hade jag aldrig orkat kämmpa. Vi är många som har delat sorg, förtvivlan, hopp och jäklar anamma - fortsätt gör det!

    Jag kikar in här då och då, men in hjärta och tanke är jag med oftare
  • Svar på tråden 4 missfall.. Finns det hopp?
  • Annica P
    Hej,

    Kram till dig Marieh! Jag har tyvärr inte lyckats, utan är i en liknande situation. Min son är snart 6 år och jag har precis nu mitt fjärde MA på ca 2 år.

    Jag har hittat mycket information runt denna tråd och här finns också många exempel på de som lyckats:
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51510686.html

    Kopierar ett inlägg från en annan tråd som sammanfattning:
    "Levaxin,Trombyl,progesteron,Prednisolon,Folacin och Fragmin är vanliga mediciner som kan förhindra missfall. Anlag för blodproppar är nog mer vanligt än man tror eller för högt immunförsvar"

    Jag har använt Trombyl, Progesteron, Prednisolon och Fragmin då min läkare har inställningen att det inte skadar att prova. Dock kanske jag borde börja vid ÄL istället från plus då det hittills inte hjälpt.

    Kram och stort lycka till!!
  • Olive1

    Hejsan hörni!

    Skönt att höra att man inte är ensam om detta... Jag är mitt i mitt 5. missfall nu (på ca 1 1/2 år) - har en dotter som är 3 år. Trodde verkligen det skulle funka den här gången...=( men kände flera dagar innan VUL att något var fel, dels fick jag bruna flytningar och sedan började brösten ömma mindre o s v så det kom inte som en chock när vi väl var där i a f.

     Vi har gjort en utredning i den offentliga vården men har nu fått remiss till en privat läkargrupp eftersom den offentliga utredningen inte visade något fel. Den här privata läkaren verkar väldigt inriktad på att hitta en LÖSNING och det känns bra. Vid nästa graviditet ska jag få blodförtunnande medicin (minns dock inte vad den hette) direkt från början och funkar inte det så kan man pröva med kortisonsprutor. Har bara varit på ett första besök än så länge (då när vi skulle göra VUL för att se hjärtslagen på denna gravidititet...men tji fick vi....) men det känns som sagt bra. Ska tillbaka om två veckor och då ska vi gå igenom mer exakt vad man kan göra vid nästa graviditet.

    Annica P: vad är alla de olika medicinerna för? Blodförtunnande förstår jag  men det var flera olika...?

    Stor kram till er båda!!

     

  • Barbaboo

    Ja då är vi flera som traskar på det här spåret, även om det inte gått bra för er hittills så känns det bra att ni hör av er eftersom jag känner mig ensam och sörjande...

    Jag har också gjort en "basic" utredning och det visade inget fel, fick dock fragmin & proggisar eftersom det inte skadar i alla fall..

    I morgon ska jag på VUL och blodtagning för att kolla hcg. Jag bara väntar på att få blöda ut nu...

    Sen hoppas jag på att få mer hjälp och utredning.

    Ja, vi får kämpa på. Jag ska kolla in länken för att få mer hopp!

    kram till er.

  • Annica P

    Usch, vi verkar alla tre sitta i samma sits. Allmänt är jag förvånad över att det i detta forum verkar finnas många som lyckas med ett barn men sedan får upprepade missfall. Hade någon av er missfall före första barnet? Inte jag. Inom vården tycks man trycka mycket på att det ju lyckats en gång, men det verkar inte vara någon bra indikation på om det kommer att funka igen eller inte.

    Olive1: Jag är ingen expert på mediciner, men som jag uppfattat det:
    Trombyl: blodförtunnande, kom först in i bilden eftersom jag hade antikroppar i blodet som är blodproppsbildande. Dessa har jag tagit konstant sedan efter MA nr 2.
    Fragmin: också blodförtunnande. Sprutor som jag tagit från plus de två senaste grav.
    Progesteron: hormon för att "hålla kvar" graviditeten (vagiatorier). Använt två senaste grav från plus.
    Prednisolon: kortison för att minska immunförsvaret om det angriper. Senaste grav från plus.
    TrioBe: B-vitaminer och folsyra tar jag också konstant. Motsvarar Folacin ovan (utgår jag från).

    Levaxin som nämns ovan: om sköldkörteln är över- eller underaktiv. Min ska vara ok enl de prover som tagits.

    Lycka till med dina nya läkarkontakter! Det låter väldigt positivt när de verkligen engagerar sig.

    Hoppas verkligen att vi kan lyckas framöver! Kram så länge

  • Barbaboo

    Man kan ju bli glad för olika saker här i livet.. Idag är jag glad för att min blödning har kommit igång och jag hade verkligen värk i går kväll, så det värsta är nog över redan, jag är hemma från jobbet idag och tar det lungt.

    Jag avbokade VUL såklart, väntar på att min läkare ska ringa så vi kan komma igång med en fortsättning.

    Men jag kan inte låta bli att undra om nästa graviditet - DEN kan ju fungera! Jag tänker såhär.. vid varje missfall kommer man närmare en fullbordad graviditet.. tungt att tänka så just nu när man står mitt i ett MF, men jag har nog blivit lite avtrubbad och sen är jag en envis vinnarskalle som inte ger upp!

    Ja, vi kanske följs åt i denna tråd..

    Jag är nog villig att försöka igen vid nästa ÄL, jag känner mig så drastisk så jag kanske inte ens låter en mens gå i mellan.. men det är vad JAG vill, vi får se vad läkaren säger..

    Stor kram och ta hand om er idag <3

  • Annica P

    Här blöds det också, men inte så mycket eller så ont som jag minns det annars. Hoppas bara att allt kommer ut. Har blivit skrapad två gånger för att det inte fungerat, men sist gång klarade kroppen det själv. Läkartid bokad nästa onsdag för att se hur det gått, om inget drastiskt hänt innan (har även åkt ambulans med störtblödning när jag trodde att det redan var klart).

    Hänger gärna kvar i den här tråden! Känner verkligen igen mig i din beskrivning med avtrubbad och envisheten. Redan innan sista graviditeten kändes det som att nya försök enbart var som att ta en lott, mest nitlotter men ev kan det finnas en möjlighet också.

    Eftersom det går åt skogen oavsett kan jag också tänka mig att försöka direkt igen. Har precis beställt en termometer för att testa tempmetoden och se hur mina cykler verkar. Har ätit pergotime senaste två grav, så det vore kul att se om jag har ÄL eller inte. Nu finns pergotime inte att få tag på så det får bli naturligt. Det finns ju teorier om att det skulle vara lättare att bli gravid snabbt efter ett missfall och jag har en kompis som är exempel på att det kan gå bra.

    Kram och god natt

  • BettanB

    Tipsar också om den fantastiska tråden Annica skrev om ovan; den har verkligen varit min räddning i det här helvetet. Har kämpat för ett barn i fyra år nu och har haft (minst) 5 mf/ma på raken, men är nu gravid i v.18. Har behandlat med innohep (från äl!), levaxin (kolla upp skk vad ni än gör; TSH får INTE överstiga 2,0!), ASA (trombyl, albyl etc), progesteron, folacin, prednisolon (kortison), extra vitamin E (för celldelningen) och alla vanliga vitaminer och mineraler. Tror inte jag glömde något nu.


    Sorg i BettanMansion.
  • Barbaboo

    Tack för att ni hänger kvar här. Det ger mig energi!


    Angående tråden som ni tipsat om så har jag också varit där och läst och finner tröst och pepp :)
    "Orkar" dock inte läsa allt eftersom det är så mycket och så.. skönare att få färskt pepp här :)

    Oki, kram och häng i!

  • frux

    "treligt" att se denna tråd då jag själv just idag började blöda och  fick mitt 5 MF (har även en Xgrav och MA i ryggsäcken). Dock så har jag två barn sen innan också och de graviteterna fungerade bra. Det är barn nummer tre som vi inte välsignas med.... Senaste MF var i våras tror jag (tappar ju räkningen) och enligt de så skulle jag inte få utredning eftersom jag redan har två barn- och i det läget orkade jag inte bråka. Nu efter detta MF så ringde jag nyss till en privat klinik för att få ngn utredning eller iaf kanske få prova olika lösningar. verkar vara så att många får fragmin och Vaggisar så kanske kan man få det iaf....

  • Barbaboo

    Frux så tråkit att du fortsätter drabbas.. Konstigt att du inte får en utredning, har de satt gränsen vid 2 barn? Jag har 1 barn sedan tidigare och jag fick en utredning efter 3 missfall och kommer kräva fortsatt utredning nu efter mitt 4:e mf..

    Vi får trösta varandra och hålla modet uppe, det måste bli våran tur snart oavsett om vi har barn tidigare eller inte!!

Svar på tråden 4 missfall.. Finns det hopp?