Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    blivit av med körkortet

    48 timmar har man på sig när man fått körkortet indraget, alltså får han köra dessa timmar. Sen kan han, om han är beroende av körkortet i sitt arbete (som han ju är) överklaga spärrtiden och i bästa fall få den förkortad. Men det beror ju helt på hur snabbt han körde och hur lång spärrtiden är.

  • Lindreas
    Anonym (orolig) skrev 2010-09-08 14:50:13 följande:

    hur går det med hans jobb och det då?
    får han sparken nu då?

    jag har bara en inkompst på 6000 just nu och då klarar vi oss ju aldrig!!


    Om han får sparken eller inte kan bara hans arbetsgivare svara på. Kanske kan han få andra arbetsuppgifter under tiden? Men tja, en åkare har ju egentligen inte så mycket nytta av någon som inte kan köra bil.
  • Lindreas
    Anonym (kan gå att...) skrev 2010-09-08 14:59:20 följande:
    Jag tror att man kan ansöka om förkortad indragning av körkort om det går att bevisa att du är beroende av det för din försörjning. Är inte hundra procent säker, men har för mig att en bekant har ansökt och fått beviljat då han är resande säljare.
    Jo, det går!
  • Lindreas
    Anonym (kan gå att...) skrev 2010-09-08 15:03:42 följande:
    Bra, då var jag inte helt fel ute.
    Nej helt klart inte! En vän till mig körde för fort och skulle vara av med kortet tre månader. När han lämnade in anställningsbevis från sitt åker så fick han tillbaka det efter en månad i stället. Under tiden kunde han köra grävare och sånt, så han hade ju tur att det fanns andra arbetsuppgifter för honom.
  • Lindreas
    Anonym skrev 2010-09-08 15:13:46 följande:
    Han kan väl skita i att säga nåt... chansa ...
    Hehe, det är ju också ett alternativ.
  • Lindreas
    Probably the best in the skrev 2010-09-08 15:30:02 följande:
    Galet tycker jag! Varför finns då straffet öht? Om det inte ska kännas när man gör fel? Eg är jag emot förkortad tid också, har man kört för fort så har man och får stå sitt straff.
    Om man dessutom är yrkeschaufför (eller trafikskollärare!) så borde man ju verkligen veta bättre än att köra för fort!
  • Lindreas
    Anonym (S) skrev 2010-09-08 15:48:59 följande:
    Min Fd har blivit av med sitt kk, han måste ta det igen och han har inte kunnat åberopa att han behöver kk i sitt arbete. Det sket dem i fullständigt, så det verkar vara lite olika bud här i tråden...
    Hehe, det ser så kul ut att du förkortat körkort med kk, om man tänker på den andra betydelsen. Men det beror helt på hur grov överträdelsen var, varför man blev av med det (en sak om man kör för fort, en annan om man kör onykter till exempel) och sen beror det ju också på vilket arbete han har. Om man till exempel jobbar inom hemtjänsten så behöver man ju körkortet, men å andra sidan så KAN man jobba utan, eftersom man ofta är två som åker ut till de boende, men om man är taxichaufför så går ju hela ens jobb ut på att man kan köra bil.

    Som sagt, man kan överklaga, men det betyder inte att det godkänns.

    Sen får man ju rätt saftiga böter också, egentligen borde man få högre böter om man är yrkeschaufför, bara för att det ska kännas att man kört för fort...
  • Lindreas
    pyjamastrollet skrev 2010-09-08 22:46:25 följande:
    Det är klart att man kan köra för fort av "misstag" eller? Tillexempel vid otydliga hastighetsförändringar och dylikt...
    Har inget körkort själv men vet att många vana förare ibland missar hastighetsskyltar där hastigheten ändras och det är inte alltid logiska hastigheter som är utsatta heller vilket kan försvåra att man upptäcker snabbt hur fort man ska köra. Försvarar inte fortkörare men visst kan man missa någon gång ibland... 
    Nja... Om man missar skyltar så ska man nog inte vara ute och köra, det hör liksom till själva körningen att ha koll på vilka hastighetsgränser det är. Man kör inte för fort "av misstag", inte så fort att man blir av med körkortet åtminstone. Däremot kan det hända att man kör någon eller några kilometer i timmen för fort, men inte på ställen där man kan bli av med kortet.

    Och jo, jag har körtkort, kör för fort rätt ofta men är medveten om risken jag tar.
  • Lindreas
    pyjamastrollet skrev 2010-09-08 23:11:10 följande:
    Jo fast jag menar på t.ex ställen där skyltningen inte är så tydlig (alltså lätt att inte se) och där det kanske inte är så lätt att upptäcka att de blivit ändring i hastigheten. Vet ett ställe där de har 50 väldigt kort bit av en 70 väg utan särskilt tydlig orsak eller skyltning (har läst mycket teori så jag vet reglerna man sätter begränsningar efter) och där är det lätt att missa om man kör där första gången. Polisen står där ofta och "skjuter" bilar just för att det är vanlig sträcka att missa på. Försvarar som sagt inte fortkörare och självklart skall man vara uppmärksam på skyltar men självklart kan det hända att man missar skymda skyltar och dylikt.
    Fast jag kan inte alls hålla med om det. Skyltarna är synliga, de sitter så till, om det är en sträcka som är lätt att missa sitter det många gånger (inte alltid dock) någon extra skylt. Man skyltar ju inte dåligt bara för att sätta dit folk. Om hastigheten minskas från 70 till 50 så är ju dessutom skylten oftast stor också.

    Så nej, jag anser inte att man kan missa, då ska man inte köra bil...
Svar på tråden blivit av med körkortet