• Äldre 9 Sep 18:39
    30057 visningar
    119 svar
    119
    30057

    blivit av med körkortet

    det är upp till firman hur man hanterar situationen. På mitt företag omplaceras chaufförerna under kortlösheten, ibland till skituppgifter med skitlön, och återgår när kortet är tillbaka. Tredje gången ska det ske represalier, men hittills har ingen gjort det tre gånger.
    Vid rattonykterhet är det avsked som gäller för chauförerna.

    På mannens förra arbetsplats var det en kille som var på fyllan/onykter och fick stjuts av gravida frun till jobbet för han glömt en grej i sin lastbil. Där upptäcker han att en annan bil börjat brinna, skriker åt frun att ringa 112 och sprang själv fram till bilen och flyttade undan den från terminalen (ej hytten som brann då ännu).
    Givetvis blev det blåskontroll när polisen kom, och körkortet rykte fast det var för att förhindra en värre olyka. han stannade dessutom bilen så fort den var utom räckhåll för byggnaden.
    Polisen menade att han hade kunnat skicka gravida frun (utan lastbilskort) att flytta bilen. Lastbilen var övertänd när brandkåren kom, han räddade mao firmans hela godsterminal.
    Som tack för detta fick han vara kvar, fast reglerna var stenhårda, rattonykterhet=omedelbart avsked. Dock var detta en extrem situation, däremot gick det inte att beveka polisen/tingsrätten och han var utan kortet ett år


  • Äldre 10 Sep 17:29
    Jezamine skrev 2010-09-10 17:25:50 följande:
    Det är du som har problem med polisens agerande här..inte jag.
    Så för att återgå til vad tråden handlar om så är det rätt att lastbilschauffören misste körkortet.
    men tråden handlar ju inte om det...
    Den handlar om VAD SOM HÄNDER NU, inte om det var rätt att han blev av med körkortet...
  • Äldre 10 Sep 18:16
    Jezamine skrev 2010-09-10 17:42:21 följande:
    Ja vad som händer?Han blir av med körkortet,utan körkort får man ej köra bil el hur?
    men hon frågade även vad hans arbetsgivare skulle göra (om han skulle bli av med jobbet) samt om det fanns undantag. Att han blev av med körkortet vet hon uppenbarligen (pekar på rubriken)
  • Äldre 10 Sep 18:27
    Jezamine skrev 2010-09-10 18:18:23 följande:
    Vad arbetsgivaren skall göra är väl lämpligt att fråga arbgivaren om.
    men givetvis, dock passar det inte alltid att ringa exakt de man borde ringa (av olika anledningar) och då söker man svar i de nätverk man har tillgång till, i detta fall FL.
Svar på tråden blivit av med körkortet