• Anonym (orolig)

    blivit av med körkortet

    fick nyss samtal från sambon att han blivit av med körkortet!
    fortkörning!
    han var på väg till jobbet han är lastbils chaffis

    vad händer nu ??????

  • Svar på tråden blivit av med körkortet
  • chrissandra
    Anonym (S) skrev 2010-09-08 15:48:59 följande:
    Min Fd har blivit av med sitt kk, han måste ta det igen och han har inte kunnat åberopa att han behöver kk i sitt arbete. Det sket dem i fullständigt, så det verkar vara lite olika bud här i tråden...
    De har ändrat reglarna nu så det är betydligt svårare att få kortare straff pga arbete.

    Det borde vara så att de bara får använda körkortet i arbetet den tid de skulle vara av med det för tyvärr drabbar det tredje part.
    Att som åkare stå utan kusk i en maskin kostar pengar.
  • Tusentand

    Det finns många som behöver jobb, hoppas chefen hittar någon som kan köra hans pass.
    TS sambo får söka nytt jobb om/när han får tillbaka körkortet, tycker jag är självklart.

  • BME

    Har bara läst TS och sista sidan.

    Till TS:
    Beroende på var han kört för fort och hur mycket så blir han av med körkortet några månader. Jag körde 108km på en 70väg en lördagsmorgon. Jag skulle egentligen blivit av med körkortet i 3 månader men skrev till länsstyrelsen att jag var beroende av mitt körkort i jobbet (kör lastbil) och att vi precis köpt hus osv, med andra ord det drabbade min familj ekonomiskt hårt. Skrev också att jag var medveten att jag gjort fel och ångrade mig.
    Skrev lite snyftigt och förlåtande, det funkade.
    De beslutade att jag bara skulle vara av med det i 1 månad då.
    Hade en bra arbetsgivare med som ville ge mig andra arbetsuppgifter under tiden jag var av med körkortet om det skulle bli länge, men nu blev det ju bara 1 månad så jag hade semester då istället.

    Lycka till och hoppas du uppdaterar hur det går.

  • M Y L F
    pyjamastrollet skrev 2010-09-08 23:21:34 följande:
    Jo men sträckan är bara på 50 meter sen blir det 70 igen och nej dom skyltarna sitter inte så synligt, jätte dumt jag vet. Fattar självklart att det inte är 50 där för att sätta dit folk men det är lätt att missa den ändringen om man inte kört där innan. Tråkigt men sant. 
    50 väg brukar ha kort lucka mellan strecken och 70 väg brukar har dubbel lucka mellan strecken. Då behöver man inte vara så osäker om vilken hastighet det är som gäller om man missat en skylt. Brukar inte yrkesförare ha GPS? Dessa säger ju hur fort man kör och vad max hastigheten får vara.
  • svarta malin

    Det är inte bara vid skolor det är 30-väg. Många bostadsområden har också fått det. Dessutom är det här mycket diskussioner om huruvida det ska vara 30 eller 50 och det har ändrats några gånger, så det är absolut lätt att missa det ibland. Speciellt som vissa bostadsområden har det och vissa inte.

    Han kan ju höra om han kan bli omplacerad under tiden. På mitt jobb har vi folk som nattlastar och en av killarna fick göra det under tiden han väntade på att få kortet tillbaka. Även höra med terminalen om de har någon plats för honom om han hör till ett åkeri som kör stycke och kanske inte kör åt nån ensamåkare.

    Dessutom har jag för mig att om blir du av med kortet så har du även karens från a-kassan, 45 dagar om jag inte minns fel.

    Självklart ska man hålla hastigheterna, men det är väldigt lätt att stå med pekpinnen när man inte jobbar med det själv. Ska man procentuellt räkna på hur mycket mera tid vi spenderar i lastbilen på vägarna så kanske vi till och med håller hastigheten bättre och oftare än de som kör kortare sträckor :)

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-09-08 15:12:44 följande:
    Jag är lärare och vi får väldigt sälla in vikarier för att det inte finns några. Så länge man inte är straffad för våldsbrott går det att få vikariat (enstaka dagar) inom barnomsorg och skola.
    Misst, men allt sådant sker väl internt.
    Ser inte till en enda annons på platsbanken i min stad där man söker vikarier inom barnomsorgen...
  • Mad as snow

    Jag har inte läst tråden och jag orkar inte bli halshuggen, men är det inte så att man kan få dispens om man livnär sig på sitt körkort? Vilket betyder att man endast får köra i yrket och inte privat och förmodligen högre böter också. Men kolla upp det.


    Ja, det är ett påhopp.
  • Anonym

    Har en bekant som blev av med körkortet i 3 mån,han är lastbilschaufför. Han fick andra sysslor under den tiden.

  • Anonym

    farsan krockade med skotern med polisbilen när han skulle över vägen och var full fick 1 år indraget fortsatte körde tradare ändå;)

  • pysselmajjo

    min sambo lekte med sin corvette en sen kväll på 50-väg, vi stog i rött ljus & såg inte att herr konstapel stog bakom oss när han gasa upp i 90-100. Såg fina blåljus blinka bakom oss ganska snart...hur som helst så fick han behålla kortet eftersom han har nästan alla slags kort och sa att han jobbade som lastbilschaffis.
    Han var 23 då, så jag vet inte om de gick på hans snyftis som han fick dra i polisbilen eller vad det var som gjorde att de lät honom behålla det. Tur för honom, annars hade han fått med mej att göra

Svar på tråden blivit av med körkortet