• Äldre 30 Sep 20:10
    11924 visningar
    21 svar
    21
    11924

    Förhöjt prolaktin - nån mer???!

    I våras konstaterades det att jag hade förhöjt prolaktin då jag sökte läkare för att min mens inte kommit igång sedan min son föddes för ett och ett halv år sedan. Jag fick göra MR. Ett adenom på hypofysen konstaterades och jag har medicinerat sedan i juni. Kommer att få göra det livet ut för att hålla "tumören" i chack. Men jag har hör många som har haft förhöjt utan adenom. Vad det beror på vet jag inte men tror att om man har PCO så kan det vara så. Men det är endast vad jag läst mig till här på FL.

  • Äldre 13 Oct 08:40
    #13

    Jag blev fick tillbaka mensen efter att ha ätit Pravidel i ca 6 veckor och blev gravid ca 2 månader efter det. Dessvärre slutade den graviditeten i missfall men ett halvår senare blev jag gravid igen och nu är jag i v 30. Slutade med Pravidel på en gång när jag fick + på stickan och går nu på synkontroller för att kontrollera "tumören". Börjar om med medicin efter jag har ammat färdigt och tror att det även blir ett nytt MR. Har läst att MR brukar göras med några års mellanrum. 

  • Äldre 14 Oct 08:09
    #15
    Tröttimössan skrev 2011-10-13 09:17:01 följande:
    Tror ni vi behöver äta Pravidel hela livet?? Är det det enda som finns för att hålla "tumören" i schack? Kan den annars utvecklas till en dödligsjukdom??
    Jag har fått för dålig information av min läkare vad det gäller detta men vad jag har läst mig till så kan tumören försvinna och då borde man ju inte behöva fortsätta med medicin. Vad jag har läst mig till kan det, om man inte svarar på medicinen och tumören växer, bli aktuellt med operation. Men bäst är att du frågar din läkare då jag tycker att informationen jag hittat på nätet kan vara lite "luddig".
Svar på tråden Förhöjt prolaktin - nån mer???!