• slangbella

    Vilken är den bästa bilbarnstolen enligt dig?

    Vi har en Britax Multi-Tech och är helnöjda med den. Förvisso lite väl stor för min Saab 9-3. Stolen är placerad bak, bakom passagerarsätet, så framsätet är både framskjutet och väldigt upprätt - inget skönt att åka där. Men det är så sällan vi är fler än vi i familjen så hittills har det gått bra. Sambon sitter alltid bak med lillen när vi åker iväg. Huvudsaken är att vi känner oss trygga med att ha valt en bra stol som räcker länge

    Nu har vi beställt en till likadan stol till vår andra bil. Sambon hämtar lillen på dagis vissa dagar och hittills har han varit tvungen att åka till mitt jobb och byta bil = omständigt 
    Hittade Britax Multi-Tech (modellen Harry) på nätet för 2499 plus frakt:
    http://bilia.jetshop.se/britax-multitech-2010-p-242-c-144.aspx


    (¯`°?.¸ Tänk fel om du vill, men tänk själv - Doris Lessing ¸.?°´¯)
  • slangbella
    FruNaftra skrev 2010-09-13 08:17:21 följande:
    Jag är FÖRVÅNAD över att säljare påstås vara så inkompetenta när de jobbar med en sån viktig fråga - säkerthet...liv och död. Vågar jag då lita på ett enda ord som kommer ur deras mun när jag åker och tittar på bilbarnstol idag?

    Nu känner jag mig ännu mer kluven. BeSafe kändes som det säkraste alternativet men om den bara klarar upp till 18 kilo så får vi problem eftersom jag har en känsla av att min dotter och även framtida barn kommer bli stora barn. Lägger man så stora pengar på bilbarnstol så vill jag att den iallafall klarar 25 kilo så mna slipper byta och ha sig.

    Tack för att ni kommenterar {#emotions_dlg.flower}
    Jag tycker också det är skrämmande att man inte ska kunna lita på försäljarna av dessa  De säljer ju in produkten och ska vara kunniga på området. Dock är det väl så att de följer tillverkarens instruktioner och självklart får man väl anta att tillverkaren vet vad de har för produkt. Allra helst med tanke på att de stolar vi diskuterar här är etablerade märken, godkända och har visat bra resultat i olika tester. Man kan bli stressad för mindre...

    (Väldigt OT och kanske inte riktigt samma sak, men min erfarna barnmorska uppmanade mig att göra situps så mycket som möjligt för att försöka bli kvitt min mage efter graviditeten. Klart jag litade på vad hon sa, hon är ju expert på området. Men efter att ha hängt här på FL (och andra forum) har jag fått lära mig att det är det sämsta råd man kan få om man dras med delade magmuskler. Det var en smärre chock för mig att jag inte kunde lita på hennes ord.)
    (¯`°?.¸ Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker ¸.?°´¯)
  • slangbella
    Alfonsina skrev 2010-09-13 09:22:21 följande:
    Jo, men då är det ju en pengafråga och inte en säkerhetsfråga, eller hur? För om jag har en 3-åring som väger 18 kg så får jag ju köpa en ny stol, svårare än så är det ju inte. Det betyder ju absolut inte att jag kommer att vända honom framåt.

    Jag kan bara titta på de förutsättningar som finns i nuet, och då är Besafe säkrast. Den uppfyller dessutom vårt starka önskemål om Isofix då vi har två bilar som vi växlar mycket mellan.
    Har du någon länk till testet/testerna?
    (¯`°?.¸ Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker ¸.?°´¯)
  • slangbella
    Alfonsina skrev 2010-09-14 09:08:34 följande:
    Jag tar för givet att om 2-3 år finns det många fler märken och stolar med Isofix. Utvecklingen går ju faktiskt framåt. Dessutom åker jag ju hellre väldigt säkert nu i 2-3 år och "bara" säkert i 1 år till än att det "bara" är säkert i 3-4 år, är väl väldigt logiskt!
    Så vi som bara valt britax multi-tech tänker inte på det bästa för våra barns säkerhet då?
    (¯`°?.¸ Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker ¸.?°´¯)
Svar på tråden Vilken är den bästa bilbarnstolen enligt dig?