• Alfonsina

    Vilken är den bästa bilbarnstolen enligt dig?

    Vi har Besafe som babyskydd (är supernöjda) och kommer nu att köpa Besafe även som bilbarnstol, läste att endast 5% av alla 4-åringar väger mer än 18 kg så då bör vi ju klara oss. Annars får ju det tänkta småsyskonet ta över och så får vi helt enkelt köpa en till stol. Vi vill dessutom ha med Isofix och då finns inte så många att välja på.

    Min man som jobbar med bilar sa att man kan sätta en extra backspegel på bilen om man inte ser ordentligt.

    Nackdelen med Besafe är priset... 4800 kr kostar den med Isofix. Obestämd

  • Alfonsina
    Jonna79 skrev 2010-09-12 15:18:10 följande:
    Var läste du det? Min treåring väger över 16 och även om han är lång så är han tanig som få och borde inte vara så väldigt onormalt tung tycker jag. Dessutom är det ju bra om de kan sitta bakåt längre än till fyra år. Men har ni ett syskon som kan ärva funkar det ju bra som sagt!
    Jag kommer inte ihåg tyvärr! Skulle också vilja läsa lite mer om det. Min systerdotter blev tre år nu i slutet av juli och väger bara 13 kg och är normallång, kanske lite under medel. Svårt att veta det där.

    Om 3,5 år finns det säkert mer variation på Isofixstolar också, vi börjar med denna helt enkelt så får vi ta det som det kommer.
  • Alfonsina
    Joico skrev 2010-09-12 22:08:09 följande:
    Så lite så
    Nja, alltså.. hon säger ju emot Vi säger som det är, men hon säger att "säljaren sa" trots att vi förklarar att säljare är säljare, och oftast väldigt okunniga sådana. Om man får ny information, som visar sig göra det säkrare för barnet, varför ignorera detta? Jag menar inte att vara elak, men att bara ta bort internbältet är inte särskitl svårt, och det ökar som sagt säkerheten.

    Nä, alla bilbarnstolar passar inte alla bilar. Så man måste verkligen prova först! Jag hade inte lagt nån energi alls på en BeSafe, men känn efter själv. Japp, likabra att låta tjejen provsitta också ibland passar varken stol eller barn, ibland passar stolen i bilen men ungen sitter som en säck potatis, och tvärtom.
    Om Besafe är utsedd till den säkraste stolen, varför ska man ändå inte lägga någon energi på den? Vi pratar ju mycket säkerhet här...

    En nyfiken fråga eftersom vi har det som babyskydd nu och är väldigt inne på att köpa även nästa från Besafe.
  • Alfonsina
    The Bumblebee skrev 2010-09-13 01:20:36 följande:
    Har inte läst igenom tråden, så det finns risk att andra redan svarat detta, men...Jag skulle inte köpa en Be Safe Izi Kid just pga av att den bara är godkänd upp till 18 kg. Vill man att barnet ska sitta bakåtvänt så länge som möjligt - eller åtminstone tills det fyller 4 år - så är en stol som klarar 25 kg en mycket bättre förutsättning för att klara detta. Det är ju omöjligt att i förväg veta hur mycket barnet kommer att väga om x antal år.
    Ex: Min 4½-åring väger idag 19,5 kg - precis samma som sin 1 år äldre bror. En bekants barn är inte fyllda 4 år ännu, men väger 23 kg.
    Jo, men då är det ju en pengafråga och inte en säkerhetsfråga, eller hur? För om jag har en 3-åring som väger 18 kg så får jag ju köpa en ny stol, svårare än så är det ju inte. Det betyder ju absolut inte att jag kommer att vända honom framåt.

    Jag kan bara titta på de förutsättningar som finns i nuet, och då är Besafe säkrast. Den uppfyller dessutom vårt starka önskemål om Isofix då vi har två bilar som vi växlar mycket mellan.
  • Alfonsina
    Joico skrev 2010-09-13 17:53:47 följande:
    Ja, då är det omöjligt att göra fel. Men där har du också viktgränsen för Isofix som är på 18kg.... det är lite trist
    Jag väljer hellre säkerhet (som du säger, går inte att montera fel med isofix) före viktgräns. Uppstår problemet med vikten så löser man ju det då.
  • Alfonsina
    Joico skrev 2010-09-13 19:21:02 följande:
    Det är dock viktigt att poängtera att Isofix inte är säkrare än någon annan stol, så länge de är rätt monterade.

    Peoblemet är att många väljer att köpa en framåtvänd bältesstol, istället för ytterligare en bakåtvänd bilbarnstol när 18kg-gränsen är uppnådd.. också ett problem, och inte säkerhet.
    Från www.säkerhetsbutiken.se

    Vilka fördelar finns med ISOFIX?

    Tanken om minskat felbruk var ledande för standardens utveckling. Men man blev snart klar över att ISOFIX kanske även erbjöd säkerhetsfördelar. I grunden är allt skydd för fordonspassagerare olika sätt att hålla fast personer, så att de inte slår sig i inredningen, inte kastas ut, och bromsas upp optimalt i krocken av bilens deformationszoner. Om vi kan få barnstolen att sitta hårt fast i bilen, kan det kanske ge bättrad säkerhet också?

    Svaret på frågan är i enkla ordalag "ja", dock med lite om och men. I Europa genomfördes stora studier i denna fråga innan vi till slut bestämde oss för en standard. De studierna, på brittiska transportforskningslaboratoriet, TRL, men även i Sverige och Tyskland, visar att ISOFIX försedda stolar rör sig mycket mindre i krocken. På så vis bromsas barnet upp i krocken tidigare i krockförloppet, vilket är en fördel, särskilt i de modernare fordonen som gjorts för att passa EuroNCAP kraven. Här är experter inte helt eniga i alla stycken, t ex i hur man bäst ska klara sidokrock. Men i princip visar det sig att hårdare infästning ger sammantaget bättre resultat. ISOFIX stolarna blir i princip säkrare.
    Det finns dessutom en annan fördel, på sikt. ISOFIX är en mycket enkel standard, rent konstruktivt. I början och med små volymer blir ISOFIX stolarna dyrare, särskilt när de görs för att klara både montering i ISOFIX och i vanliga bilbälten. Men på sikt kan hela världens tillverkare göra produkter för samtliga marknader, och det kommer att ge förbättrad konkurrens och lägre priser, precis som standardisering inom tele, data och andra teknikska områden.
  • Alfonsina
    The Bumblebee skrev 2010-09-14 08:41:54 följande:
    Alfonsina skrev 2010-09-13 18:51:04 följande:
    Jag väljer hellre säkerhet (som du säger, går inte att montera fel med isofix) före viktgräns. Uppstår problemet med vikten så löser man ju det då.
    Alltså, ni köper den stolen som enligt testerna är säkrast nu - sen om barnet skulle väga mer än 18 kg innan 4 års ålder så kan ni tänka er att "tumma lite på" det här med säkerheten och köpa en annan, enligt er mindre bra, bakåtvänd stol?
    Jag tar för givet att om 2-3 år finns det många fler märken och stolar med Isofix. Utvecklingen går ju faktiskt framåt. Dessutom åker jag ju hellre väldigt säkert nu i 2-3 år och "bara" säkert i 1 år till än att det "bara" är säkert i 3-4 år, är väl väldigt logiskt!
  • Alfonsina
    slangbella skrev 2010-09-14 21:42:16 följande:
    Så vi som bara valt britax multi-tech tänker inte på det bästa för våra barns säkerhet då?
    Lägger faktiskt ingen värdering i vad andra har för stolar. Svarade bara på om vi skulle "tumma på säkerheten" efter 18 kg. Alla köper väl den stol som de själva anses säkrast, hoppas jag!

    För mig är det absolut inget argument att köpa en stol som räcker till 25 kg om det i mitt tycke finns säkrare stolar (Isofix). Och jag skrev "bara" inom citationstecken för att ni skulle förstå att jag anser att alla stolar trots allt är säkra.
Svar på tråden Vilken är den bästa bilbarnstolen enligt dig?