• Anonym

    Vårdnadsbidraget - ett bidrag med många problem

    Hej

    Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet sa tidigare i år i DN att vårdnadsbidraget är kontraproduktivt när det gäller strävan att förhindra segregationen och ge barnen den språkträning som de behöver. Hon menade att barn i Invandrartäta stadsdelar är förlorare med Kristdemokraternas politik eftersom de inte kommer i kontakt med det svenska språket tillräckligt innan de kommer till skolan.


    Varför har ni drivit igenom ett förslag som har ökat  segregationen och utanförskapet? Vad ska ni göra för att minska problemen med vårdnadsbidraget?

  • Svar på tråden Vårdnadsbidraget - ett bidrag med många problem
  • Kristdemokraterna

    Hej,

    Vårdnadsbidraget är ett av flera sätt för att öka familjers möjlighet att välja.
    Läs mer här: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/valjarna-vill-ha-vardnadsbidraget_4627381.svd

    Det finns absolut problem med segregation i Sverige. Detta löser vi dock inte genom att begränsa familjers möjlighet till att välja - tvärtom. Vårdnadsbidraget finns först och främst till för barnen. Det ska finnas gott om andra alternativ och det är också positivt med komplement i form av exempelvis Öppen förskola. Vi anser att beslut som kan fattas vid familjers köksbord ska fattas där. Det gäller självklart alldeles oavsett om familjen från början kommer från någon annan del av världen.

    Läs mer om vad vi vill göra för integrationen: http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/Integration

    Vänliga Hälsningar,

    Kristdemokraterna

Svar på tråden Vårdnadsbidraget - ett bidrag med många problem