• Jenny7­5
    Äldre 13 Nov 10:59
    13849 visningar
    306 svar
    306
    13849

    Lurar du ditt barn att tomten finns?

    När jag läser orginalinlägget tycker jag att det handlar lika mycket om att ljuga som om tomten. Det är väl inte så mycket frågan om JULtomtens existens utan hur man ställer sig till de olika företeelser som finns i ett barns liv. I vår familj kommer vi att berätta om jultomten och de traditiooner som finns därikring. Jag kommer aldrig att säga till Albin att det är en reellt levande varelse som han kommer att få grejer ifrån. Däremot kommer jag inte att gå fram till honom och säga att jultomten inte finns, tids nog kommer han att förstå.

    Avssende lögn och hyckleri. Visst kan man anse att det är att hyckla att inte direkt tala om ett för ett barn "sanningen" eftersom man skall uppfostra sitt barn att vara sanninsenlig. De flesta av oss är väl i så fall förkastliga hycklare i olika hänseenden. Förutom jultomten kanske det finns de som fått guds välsingnelse vid ett krykbröllop utan att vara troende eller kanske döpt sitt barn i kyrkan och skall uppfostra det enligt kristna värderingar.

    Till sist, oavsett vad man väljer att göra, vad man tror på och anammar så försöker de flesta nog att föra vidare det på bästa möjliga sätt. Jag tror inte att ett barn som får veta att det är "grannen* som är bakom masken blir mer skadat än det barn som får veta att jultomten *is back in town* det beror väl på hur man förmedlar det. Jag utgår från att TS inte tänker riva av tomtemasken och tjoa *gick du på den lätta det är ju farbror Urban för bövelen, MoaHHhhhHHaaa*

Svar på tråden Lurar du ditt barn att tomten finns?