• Anonym

    Hur omprövning av varaktig sjukersättning går till

    Som rubriken, hur går den till för de som har varaktig sjukersättning sedan efter nya reglerna?  I papperen står bara att FK tar kontakt efter 3 år igen. Nån med erfarenhet är insatt?

  • Svar på tråden Hur omprövning av varaktig sjukersättning går till
  • Anonym
    Anonym (En till) skrev 2010-09-26 21:59:37 följande:
    Jag undrar också, men jag tror inte någon vet. Det har ju inte gått 3 år sen de nya reglerna infördes ännu, juli 2008 var det väl. Så det finns ingen som fått enligt de nya reglerna som omprövats ännu.

    mmm, kanske det, men kan finnas också nån som jobbar på FK som vet lite närmare.

  • Anonym

    Jag är lite nyfiken vad som menas, när jag kollar i mina papper så hittar jag egentligen ingenstans där det nämns varaktigt men står bland annat 2013 då FK skulle ta kontakt. Om det står 2013 så är det varaktigt? Det var varaktigt som söktes men kanske normalt att det inte brukar stå varaktigt i pappren ändå?

    Sen för vara mer exakt vad det står när det gäller då de kontaktar en så står det så här:
    Information(rubrik)
    Ny utredning (som underrubrik)
    Försäkringskassan kommer att kontakta dig i maj 2013 för att utreda vilken arbetsförmåga du har då.

    Låter för mig som nya intyg och dylikt skall lämnas in, alltså genomgå samma procedur som innan beslut om sjukersättning.  Står det i era papper likadant eller står det på annat sätt?

  • Anonym

    Maj 2013 har det gått ganska precis tre år för mig. Om man kontaktas maj 2013 och är tänkt att man ska genomgå samma procedur så borde FK rimligtvis ta kontakt bra mycket mer i god tid innan tycker man. Eller så fortlöper ersättningen som vanligt efter maj (vilket verkar mest troligt) men då med kanske att samma procedur t ex ska genomföras inom en viss tid.

    I pappren står ingenstans något ”till och med datum” som det t ex gjorde med tidsbegränsad,  och ville man förlänga så fick man ha koll på när det gick ut och eventuellt inkomma med nya ansökan och intyg i god tid innan om man skulle förlänga.

    Och nu när tidsbegränsad inte längre finns utan bara varaktigt så blir ju även varaktigt på sätt och vis tidsbegränsat om det säg är tänkt att man ska genomgå samma procedur var tredje år.

    Ganska snurrigt detta.

Svar på tråden Hur omprövning av varaktig sjukersättning går till