Inlägg från: mejja75 |Visa alla inlägg
  • mejja75

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Sådär ja, då har jag hittat hit

    Snarko: Ja du, husförsäljningen... Vi hade en andra visning i söndags. Det är ett antal familjer som är intresserade och en som har lagt ett bud. 200 000 under vårt utgångsbud, men han ska tydligen vara väldigt sugen på huset och kommer att höja när det kommer andra bud (säger han i alla fall). Får hoppas det kommer in fler bud i veckan.

    Thea ritar också huvudfotingar, men jag tycker de liknar mer och mer riktiga gubbar. Hon är också superintresserad av bokstäver och siffror. Hon kan de flesta bokstäverna i alfabetet, skriver sitt eget och resten av familjens namn. Jag är väl som f.d "fröken" lite arbetsskadad och tycker det är kul att sitta med henne och traggla.

    Trist att det inte blev någon Barcelonaresa, det hade nog varit skönt med lite varmare väder. Men en kryssning är väl inte fel det heller. Skönt att bara komma iväg och glömma allt vad obstinata 4-åringar och gnälliga bebisar heter för ialla fall 24 timmar 

    Angående kläder en dag som denna (vi har 11 grader och rätt blåsigt) så tog jag på Thea vindstopper och skaljacka när hon cyklade till dagis. Vantar fick vi också ta, det var lite bitigt ute. Måste köpa nya överdragsbyxor till henne, de andra var visst bara 98 och alldeles för korta, trodde ju att de var i 104 och att skulle slippa köpa nya nu i höst.

    Vad drar era för storlekar nu förresten? Thea har fortfarande mest 104, men köper jag nytt blir det oftast 110.

  • mejja75

    Åh missade Emmy igår!!! Grattis lilla snäckan Solig

    Snarko: Ville fyller den 15/1!
    Superfint hus. Vi är ute efter något i den storleken. Sen vill vi enplan denna gång, braskamin, stor tvättstuga, gärna bastu... med andra ord kanske vi får leta ett tag innan vi hittar "det rätta".

    Det är inte konstigt att man kan få tuppjuck på madam för tillfället. Så här lät det tidigare idag när Thea höll på att läsa bokstäver ur en barbietidning (hm jag vet men hon fick köpa något för sina 50-öringar som låg i spargrisen och då blev det en sån...):
    -Mamma, vad är det för bokstav nu igen?
    -Det är ett D.
    -Men ja skulle ju säga det själv! (Rabblar några bokstäver och stannar på samma bokstav igen)
    -Vad hette den nu igen?
    -D
    -MEN JAG SKULLE JU SÄGA DET SJÄÄÄLV!!!

    Suck...

  • mejja75

    Grattis till Felix på 4-årsdagen! Hurra, hurra!!!

    Daimis: Har köpt den lila jackan från Kapp Ahl till Thea. Tycker den verkar kanon!

    Snarko: Hur mycket ger du för en overall på tradera? Har lite svårt att veta hur mycket som är ok att betala för en begagnad overall. Ibland skjuter ju priserna i höjden där.

    Nu har vi fått lite snurr på husförsäljningen. Det är uppe på ett pris som vi kommer att acceptera, men de får gärna fortsätta bjuda lite till Så nu blir det nog flytt om några veckor!

    Sitter och väntar på att Ville ska vakna, sen ska vi ut och köpa födelsedagspresent till Thea. Vad ger/gav ni era i fyraårspresent?

  • mejja75

    Thea tackar för alla grattis! Nu laddar vi för morgondagens barnkalas, behöver jag säga att hon är något uppspelt.

    Idag har vi varit hos mäklaren och skrivit papper. Huset är med andra ord sålt!!! Känns så skönt. Vi fick bara lite över vår smärtgräns, men det skiter jag i!!!! Så nu är det bara att börja packa.

    Bussig: Aj då, stackars tå! Själv gjorde jag en vurpa på gallret utanför dörrarna på ok igår när jag skulle hasta in där. Slog i armbågen, har rejält ont på överarmen och på ena låret har jag världens blåmärke med röda upphöjningar efter själva gallret. Snyggt!

    Thea har sedan gårdagen börjat prata som Björn Ranelid. Tårrrta, barrrrn, morrrmorrr - låter skitkul.

  • mejja75

    Vi hade kalas för Theas dagiskompisar i lördags. De är en liten grupp på 8 barn, plus en extra kompis - alldeles lagom! Vi hade ingen aktivitet planerad föruotom fiskdamm på slutet. Mat också naturligtvis, hamburgare och glass! 

    Snarko: Ville var och är ibland fortfarande en kräkbebis. Han kräktes också efter varje måltid och var och varannan dag kommer det upp nu också... Det är inte kul

    Vi har fått förskoleplats till Thea i Växjö, så hon ska börja där i mitten av november. Det var inte någon av de förskolor som vi valt, men den ligger rätt centralt och är nybyggd och fräsch. Hoppas att det blir bra...

  • mejja75

    Stora grattiskramar till Ella, Josefin och Amanda!!!

    Har inte haft tillgång till internet mer än på mobilen den senaste veckan. Vi sa upp bredbandet lite för tidigt, men nu vet vi att det funkar när vi kommer till lägenheten i alla fall. Men sambon hade med sig trådlöst hem från jobbet igår, så nu är livet normalt igen. Skrämmande vad fort man vänjer sig, jag har varit helt hjälplös utan internet

    Håller på och packar för fullt. Om två veckor flyttar vi, galet!!!

    Snarko: Krya på er allihop! Thea var sjuk i helgen med feber och tokmycket hosta, men hon är på förskolan igen sen igår. Har hållit tummarna för att inte Ville ska åka på samma, men det är dömt att misslyckas, nu har han börjat rossla och snora.

  • mejja75

    Daimis: Vad bra du är!!!!!!! Grattis!

    Snarko: Tar dig på orden och länkar till ett hus sambon ska kolla på imorgon. Han har varit i Jönköping och tar en liten omväg på vägen hem. http://www.hemnet.se/beskrivning/943311?r=3 Gillar det här huset också, men det ligger ca 200 m från mitt barndomshem. Känns inte riktigt som om jag vill back to the roots... Kan väl iofs vara skönt att ha paranteserna ett stenkast bort. http://www.hemnet.se/beskrivning/948215?r=3

    Ville har haft feber sen igår eftermiddag och sovit uruselt inatt. Vilket jag ju då också gjort. Han har vaknat minst en gång i timmen. Borde vara dödstrött idag, men känner mig förvånansvärt pigg. Dricker dock ett glas rött, så snart sussar jag väl gott i soffan.

  • mejja75

    Tittar in lite snabbt. Det är mycket nu med massa uppackning att göra. Men nu är vi i alla fall på plats i Växjö och flyttningen har gått fint. Igår var barnen hos mina föräldrar hela dagen, så fick en hel del gjort här i lägenheten. Men jisses vad mycket grejor vi har, undrar hur vi ska få plats med allt...

    Återkommer när det lugnat sig lite

  • mejja75

    Idag har vi börjat inskolning av Thea på hennes nya förskola! Den verkar helt ok! Jättegullig personal och fina kompisar. Tror jag var mer nervös än hon när vi gav oss iväg, men som sagt så gick det jättebra. Hon ska vara där två timmar imorgon också och då ska jag vara med, sen ska hon gå ons-fre halva dagar utan mig.

    Tycker det är sååå himla skönt att ha flyttat hem. Bara som igår när vi var hemma hos mina föräldrar och käkade lite farsdagsmiddag och kunde komma hem på mindre än 10 min och inte behöva sitta i bil med gnälliga barn i över 2 timmar. Fatta att det känns bra

    Ville är hos morfar idag och sambon jobbar hemifrån så nu ska vi gå och fira Theas nystart med en lunch på stan bara vi tre. Supermysigt och bra för Thea att få lite tid med bara mamma och pappa utan lillebror.

  • mejja75

    Thea kommer förresten väldig sällan in och vill sova hos oss. Det har hon aldrig gjort. De gånger hon kommer ligger hon bara och snurrar och har svårt att komma till ro, så det slutar oftast med att vi går tillbaka med henne till hennes egen säng.

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~