• Knasiga morsan

    Skaffa hund då man har spädbarn

    Jag och sambon har länge velat ha en hund, en amstaff (inga kommentarer om att det är en hemsk ras, det är det inte) och nu har vi flyttat och bor på så sätt att det blir bra att ha hund här.

    Vi har en son på 6 veckor som är väldigt snäll och helt underbar..

    Hur kan man på bästa sätt pussla ihop att ha dels ett spädbarn och dels en hundvalp. Är det några med erfarenhet som vet att det går utan stora problem? Jag VET ju att hunden behöver uppfostran och så vidare vilket han ska få! Men jag tänkte ändå höra hur det gått för er...?


  • Svar på tråden Skaffa hund då man har spädbarn
  • Gyllan

    Jag skulle ALDRIG skaffa hund när jag har en sån liten bebis. Det är inte rätt mot någon av de. Att skaffa valp är minst en lika stor utmaning som att få barn, och ni kommer varken att ha tillräckligt med tid för valpen eller kanske bebisen heller.

    Även om eran son är snäll nu, 6 veckor gammal, så vet ni inte alls hur det blir om 2, 3 eller 6 månader.
    Jag hade väntat med att skaffa hund till barnet är större.

  • Zinara

    Nu har jag ingen hund just nu och när jag hade det (Amstaff) fanns inte min dotter. Har dock tänkt införskaffa en hund efter att nästa barn kommit och vi flyttat till större lägenhet

    Om ni vet hur man uppfostrar en Amstaff så är dom ju otroligt snabblärda hundar och dom älskar barn över allt annat. Vår granne har en pitbull och har haft sen deras dotter föddes. Rent praktiskt är det inga problem alls. Tvärt om. Mamman i familjen älskar snö på vintern för då drar hunden dottern i pulkan, det tycker båda är jättekul Och mamman slipper släpa på barnvagnen i snön.

    Om du är mammaledig så var bara beredd på att du kommer att ha huvudansvaret för träningen och överväg om du orkar det fysiskt. Tänk också på hur situationen kommer se ut när/om du börjar jobba igen så inte hunden blir lidande. Men det funkar absolut att ha hund och bebis samtidigt så länge tiden och orken för både hunden och barnet finns. Hoppas ni hittar en fin Amstaff det är världens mysigaste hundar

  • Sirfer

    Nej nej. Skaffa inte hund så länge ni har små barn. Njut av ert barn istället!

  • ZaroO

    Jag personligen hade nog väntat. Jag vet hur det är att bara ha en valp, en staffe, vilket är en väldigt energisk hund, precis som Amstaff. Alla valpar är livliga men dessa raserna kan vara extremt livliga och är som sagt kända för att använda munnen mycket på gott och ont. Nu menar jag inte att de bits för att vara elaka. Men de busar mycket och med sylvassa valptänder kan det vara väldigt jobbigt. Men sedan pussas de ju också mycket :) I vilket fall så hade jag aldrig orkat med ett barn också när min hund var valp. Men bara man är beredd på hur tufft det kan bli och löser det praktiska med promenader osv. (en valp ska ju i princip ut en gång i timmen i vaket tillstånd) och ser till att valpen inte kommer åt barnet eftersom en valp inte förstår att ett barn är ömtålig. Men det vet du väl redan...det är bara lite som jag tänker.
    Jag vet hur det är att vara sugen på att skaffa hund men varför just nu?

    Lycka till med vad ni än beslutar er för :)

  • Vinterbaby

    Nej vänta tills barnen blir i runt 6-7 år. Då har hela familjen glädjeav hunden. Det är så mycket med  små barn...
    Jag är otroligt tacksam vi väntat. Älskar hundar.

  • amalie79

    Om ni, eller kanske mest du, känner att du orkar, så varför inte? Men tänk igenom det ordentligt först. Både för er, valpens och sonens skull.

    Den första tiden kommer att bli nästan som om du fått tvillingar (jag driver det lite långt, men nästan). När sonen sover snällt så är det valpen som behöver ut och kissa, osv, osv.


    Jag hade aldrig orkat bägge delar på en gång. Men det är ju upp till var och en!

  • Joico

    Nej, det låter inte alls som en bra idé.
    Det är myycket jobb med valp! Har ni haft hund förut?
    Och när du slutar vara mammaledig, var ska hunden vara? Finns det hunddagis, kan ni åka hem från jobbet eller kan någon gå med hunden? Varför just en amstaff? Vad kan ni erbjuda en hund? Vad är ni intresserade av vad gäller hundträning?

  • tideloo

    Hej!vår hund va iofs ett år när vår bebis kom men tycker det gått jättebra,vi är u två så när
    En av oss varit med bebisen har den andra varit mes hunden,skillnaden blir väl att det blir
    Mkt ut å in innan valpen är rumsren och det kan bli lite jobbigt nu når det är kallt och du flera ggr per dag måste ta på bebis!
    Så jag hade väntat till våren,då är bebis lite äldre och det är varmare ute! Oavsett vilket så fixar man det,men bara man är beredd på att de blir tufft!som att ha två bebisar,varav en inte kan ha blöja och som kräver en annan uppfostran!
    Lycka till!

  • mamma muuh

    vi har en amstaff, han blir dock 2 år på nyårsafton och babyn är strax över 3 månader, klart han kommer lite i skymundan och inte får lika mycke uppmärksamhet nu då babyn kräver nästan allt.. ibland har jag lite dåligt samvete att han inte får lika mycket tid längre, men jag vet att det kommer att bli bättre när hon blir äldre och han verkar då inte precis må dåligt av det, soffhund som han är:) men det är så sjukt mycket mer jobb med en valp än en unghund, så jag skulle nog väntat tills jag hade den tiden att ge innan jag skaffade nån.


  • GrönaDruvan

    Skaffa valp när man har småbarn är nog det sämsta man kan göra. Rasen du ska skaffa klagar jag inte på, men det är en ras som kräver mycket!!! Orkar ni det just nu?? Tänk på att din son bars är 6 veckor. Han kanske börjar sova dåligt på nätterna, då har du 2 bebisar vakna på natten. En som skriker och vill ha mat och en som vill ut och gå.

  • isisisis

    Varför ha så bråttom om du KAN vänta?
    Varför frivilligt skaffa "tvilllingar" som någon sa?
    Bägge 2 förtjänar total uppmärksamhet ocvh har olika behov.
    Lite ego kan jag tycka.
    Förstår du vilka behoven är och hur det kan drabba bägge två om du har otur?
    Barnet blir sjukt etc etc

  • Knasiga morsan

    Ja nu är det så att vi har inte bestämt fast att vi ska skaffa hund just nu, vi vill liksom kolla hur det kan vara och kolla alla möjligheter - vi vill ha allt på det klara INNAN vi ens åker o tittar på hund eller så....

    Men jag tackar för era svar

  • hannis

    Jag har 3 vuxna hundar och en son på 7 månader. Tränar och tävlar med mina hundar och är instruktör inom sbk. (svenska brukdhundklubben).

    Jag hade ALDRIG orkat med valp och bebis samtidigt. Enligt mig är det dömt att misslyckas och även om det går bra så får någon stå tillbaka, det är oundvikligt och självklart blir det hunden. Varför offra en valps uppväxt bara för att man vill ha hund NU?

    Om du så gärna vill ha hund så kanske det passar bättre med en vuxen omplacering om du känner att du har tid och ork?

  • ElizaDay

    Hundar är underbara, och amstaff är en jättemysig ras, men det är FRUKTANSVÄRT mycket jobb med en liten valp. Som skräckexempel kan vi ju ta hur våra valpar varit. Den ena sov i 3 timmars intervaller, sen skulle han vara uppe och busa och äta, kissa och bajsa så där fick vi turas om att sova 3 timmar i stöten. Nu vet jag inte om ni haft valp innan, men jag hade aldrig gett mig på att ha både bebis och valp samtidigt. Tänk bara när ni är själva hemma och ska göra valpen rumsren, hur ska ni lösa det? Ni hinner ju inte dra på bebis overall och grejer när valpen är kissig.. Hade jag varit ni hade jag väntat något år iaf, jag tror det kan bli alldeles för mycket, och man ska ju kunna njuta av både valpen och bebistiden.

  • Tuva H

    Hej, jag och min familj har en hund som har flyttat 11 gånger på mindre än 1 år. Vi köpte han i April 2017 och har haft han sen dess. Han drar jätte mycket i kopplet och på kvällarna ska han tugga på matte så hon får ont. Och han ska äta upp sina gossedjur han får och så ska han bita och ta kopplet när vi är ute och går! Hur ska vi lösa detta vi har ett stort problem och vi känner att det är AKUT!!!!! Snälla svara// Tuva H

  • CrazyTown

    Vill ni ha hund och vet vad det innebär, så skaffa hund! Det är till glädje för alla.

    Själv har jag tävlat brukshund på hög nivå samt haft uppfödning samtidigt med spädbarn och det har då aldrig varit några problem. Så en snäll amstaff kan inte vara något bekymmer, så vida ni inte bor i lägenhet för då blir rumsrenhetsträningen ett helvete

  • Celaena
    Tuva H skrev 2017-12-26 20:36:27 följande:

    Hej, jag och min familj har en hund som har flyttat 11 gånger på mindre än 1 år. Vi köpte han i April 2017 och har haft han sen dess. Han drar jätte mycket i kopplet och på kvällarna ska han tugga på matte så hon får ont. Och han ska äta upp sina gossedjur han får och så ska han bita och ta kopplet när vi är ute och går! Hur ska vi lösa detta vi har ett stort problem och vi känner att det är AKUT!!!!! Snälla svara// Tuva H


    Ta hjälp av en duktig instruktör, gärna någon som specialiserar sig på "problem"hundar. Passa på att bli medlem i en brukshundklubb eller liknande och börja gå på aktiviteter ett par gånger i veckan och träffa erfarna hundägare för att få tips och råd kring grundläggande hunduppfostran och träning av folk som kan visa och för mental stimulans och miljöträning.
Svar på tråden Skaffa hund då man har spädbarn