Forum Hälsa & Kost - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Temperatur helstekt fläskfile

    Tis 5 okt 2010 12:52 Läst 18933 gånger Totalt 7 svar
    Tis 5 okt 2010 12:52

    Har gjort fläskfile i ugn och kom upp i 84 grader (receptet sa 65 men då var det rätt inuti) är ju lite rosa saft när jag skär i, gör det något? Blir den klar om den står ute 10 min till?

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Tis 5 okt 2010 12:53 #1

    Har du verkligen haft termometern mitt i filén? 84 grader är rätt mycket och vid 70 borde den ha varit genomstekt.


    Reproductively challenged
  • Tis 5 okt 2010 12:56 #2

    Ja, jag hade termometern mitt i (så gott det går) men på 65 grader var det en rå kärna och på 84 säg den genomstekt ut men det var som sagt rosa saft. Men det kanske inte gör något. Vill ju inte ha inne längre så den blir torr.

  • Tis 5 okt 2010 12:59 #3

    Färsk eller hade den varit fryst undrar jag innan jag svarar.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Tis 5 okt 2010 13:03 #4

    Färsk

  • Tis 5 okt 2010 13:16 #5

    Den ser bra ut så nu äter jag! Tack för svar!

  • Tis 5 okt 2010 13:22 #6
    Uskus skrev 2010-10-05 13:03:03 följande:
    Färsk
    Ok för hade den varit fryst (i 3 dygn innan) så hade det inte spelat nån roll om den var lite rosa.
    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Tis 5 okt 2010 14:05 #7

    jag skulle säga att du har fel på din termometer...

    När du beskriver den låter det mer som 65grader när din termometer visar 84