• Svar på tråden Kan någom rekommendera en baristakurs i stockholm?
  • Kaffe Karsten

    Ser att du inte har fått något svar. Antar du har gått en kurs vid detta laget, men kanske är fler som har liknande fråga. Vi på Scandinavian School of Coffee erbjuder kurser för att bli barista, men tyvärr inte i Stockholm, utan våra hålls i Skåne. Vi har dock frekvent deltagare från Stockholm, speciellt på våra barista veckokurser på somrarna.

    I Stockholm kan vi rekommendera BarAkademis baristakurs, som Kaveh håller i. Han är duktig och pedagogisk, så den rekommenderas. Visa tycker dock den innehåller lite för lite praktik, mest teori, men sådant är en smaksak.

    Vi rekommenderar att kolla vad andra tycker och skriver om kurserna innan man bestämmer sig. Vad man lär sig på olika kurser varierar väldigt mycket - visa har bara kvällskurser med ett enda tillfälle eller helgkurser, och några, som vi, har även veckokurser. Innehållet i kurser kan skilja sig mycket - de kan vara inriktade mot hemmabruk och endast att lära sig mer om kaffe, medan många, framförallt de längre, är inriktade på att lära sig mer om själva yrket barista och vad det innebär att jobba på ett café. Viktigt att du går en kurs som har rätt innehåll, helt beroende på vad du är ute efter.

Svar på tråden Kan någom rekommendera en baristakurs i stockholm?