Inlägg från: Nånting |Visa alla inlägg
  • Nånting

    Frågor om Taiwan

    Hej på er, vi funderar just nu på om Taiwan är vårt land och undrar lite mer om hur ni som adopterat därifrån har upplevt väntetiden mellan BB och RB. Det är den tiden jag är mest orolig för. Hur lång tid har det blivit? Det är via BFA som är aktuellt för oss och där står 6-8 månader.

  • Nånting
    Mandarinmamma skrev 2011-09-05 21:37:26 följande:
    ingenting: Så spännande! Vi kom hem hösten -09 med vår dotter från Taiwan. Hade då fått vänta sju månader mellan barnbesked och resa. Visst kändes det som en evighet... Jag försökte ibland glömma all väntan fram till barnbeskedet och sedan tänka att en vanlig graviditet är nio månader och det borde ju även jag klara av att vänta. Skrev mycket under tiden, i en längtansbok med en massa tankar som min dotter ska få framöver. Hade sparat arbetet med att göra barnrummet och det var bra att ha det kvar att pyssla med också under väntan.
     
    Det som gjorde väntan lättast att uthärda var att vi ca en gång i månaden fick uppdateringar från barnhemmet, med nya bilder och en massa info om hur vår dotter hade det där, utvecklades osv. Vi kunde också skicka ner paket till henne under tiden... Sov med både nallar och gosefiltar mellan oss innan vi skickade ner dem... Vi kunde också skicka en DVD av oss och mot slutet fick vi skypa med henne. Alla de där små sakerna fick tiden att gå lite fortare genom att vi alltid hade något nytt att se fram emot.

    Taiwan är ett fantastiskt land och vi har bara positiva erfarenheter därifrån. Vi har också varit väldigt nöjda med Bfa som vi adopterade genom.
     
    Lycka till!    
    Tack! Vi har mycket funderande att göra den närmaste tiden.
  • Nånting

    Tack för att ni delar med er. Men nu får ni sluta skriva att det var den värsta tiden i ert liv, den där väntan, för det vill jag inte ha att se fram emot.

    Tom Mon, spännande. Hur länge fick ni vänta på BB?

  • Nånting

    Tack för tipsen. Vi har bjudit hem en vän med kamera om ett par veckor för att ta en massa bilder på oss här hemma. Räknar med många klädbyten för att få lite varierade bilder. Resten får vi nog rota fram i datorn. Tyvärr har vi varit dåliga på att ta foton på hela släkten när vi har träffats, så det blir svårt att ordna.

Svar på tråden Frågor om Taiwan