• Äldre 1 Jan 14:08
    7584 visningar
    52 svar
    52
    7584

    Frågor om Taiwan

    TomMon,
    Vi har flugit hem från Taipei med våra ljuvliga älsklingar, då 1 resp 2 år gamla. Svarar gärna på frågor som säkert dyker upp

  • Äldre 2 Jan 13:54
    #19
    villsågärna38 skrev 2011-01-01 14:14:04 följande:
    Oh, va fantastiskt! Vi funderar ju också på adoption ifrån Taiwan och även på syskon. Måste bara få fråga hur länge ni fick vänta och hur gamla ni är? Vilken adoptionsorganisation adopterade ni ifrån?
    Hej,
    Jo det är helt fantastiskt. Nu har vi firat andra julen tillsammans och det har hänt så mycket det senaste året.

    Vi adopterade via BFA och skickade in våra papper innan midsommar -08 och fick BB sista okt -08. Fich hämta i aug 09.
    Vi var 41 och 44 när vi hämtade
  • Äldre 2 Jan 14:06
    #21
    TomMon skrev 2011-01-02 10:11:28 följande:
    Härligt Lotte! Vi hade så stor nytta av dina tips angående det personliga brevet, det tackar jag för! Hur gick flygresan? Hur gick det att knyta an?

    Mvh
    Monique
    Hej,
    Flygresan hem var lite påfrestande är klart med tanke på två barn som var såpass små att det var svårt att förklara vad som hände. Vår dotter sov oroligt på planet och all övrig tid ville hon bli buren runt runt i planet. Sonen som bara var drygt 1 var lite lugnare fast nu efteråt så tror jag snarare att det var resignation eller chock. Det är nog inte så mycket att göra annat än att ta situationen som den kommer. Vi pratade med personalen på flyget och behövde inte gå av planet vid den tekniska mellanlandningen. det var skönt eftersom barnen sov då. Det var härligt att landa på svensk mark.

    Sedan har anknytningen gått över förväntan och blivit starkare alltsedan tiden gått. Märker stor skillnad på sonen som var barnhemsbarn och som från början stod mycket vid sidan och betraktade. Nu är han i allra högsta grad en aktiv liten kille som tar plats. Dottern hade varit hos fostermamma och blivit väl omhändertagen, ja faktiskt lite bortskämd. Att få en lillebror var inte hennes drömscenario men nu är de världens bästa kompisar.
    Vi startade med att isolera familjen under en tid fast den närmaste familjen och vännerna fick komma och hälsa på dem på lekplatsen. Sedan testade vi allteftersom barnens reaktoner i olika sammanhang. Tog runt 3 månader innan vi börkjade på öppna förskolan

    Nu skall jag hämta två otåliga barn ur badkaret...
  • Äldre 6 Sep 22:18
    #41

    Hej
    Håller med SysterBus i allt.
    Vi spenderade väntan med att att planera och drömma. Väntade på de månatliga uppdateringarna som var guld. Minns att vi var på skidsemester vid ett tillfälle när jag kollade mailen på telefonen och såg att uppdateringen kommit. Det var en fantastisk perfekt skiddag men vi blev kvar på hotellrummet och laddade ner nya bilder och läste det senaste om barnens utveckling. Städerskan såg lite förvånad ut

    Vi är enormt nöjda med Taiwan som adoptionsland. Det är bra på alla sätt. Barnen har det bra under väntan och under våra sommarträffar med adoptionsorganisationen har vi träffat representanter från barnhemmet. Något som gjorde starkt intryck på barnen. Dessutom upplever jag att det finns en stark gemenskap mellan oss "Taiwanföräldrar". Många av dem  som adopterat via samma organisation träffar vi  under sommarträffarna. Sedan finns det ett forum på Yahoo där vi kan prata med dem som adopterat via BV. Detta innebär att våra barn träffar barn från samma barnhem, några av dem har varit där samtidigt och vi har foto på dem tillsammans.

    Sammanfattningsvis, Taiwan är jättebra att adoptera ifrån men jag skall inte sticka under stol med att väntan mellan BB och RB var den värsta tiden i mitt liv. Vi fick vänta i nio månader. Men nu när de är hos oss så var det värt allt. Är väl som en förlossning kan jag tänka.. Man glömer..

    Lycka till!!          

Svar på tråden Frågor om Taiwan