• Zäta
    Äldre 16 Oct 20:54
    17853 visningar
    23 svar
    23
    17853

    Godaste fyllningen i smörgåstårta...

    höstäpple skrev 2010-10-16 20:52:18 följande:
    Jag brukar ha:

    1'a lagret: Grädde, majonnäs, hackad rökt skinka och konserverade mandarinklyftor

    2'a lagret: Grädde, majonnäs, leverpastej och bostongurka

    Kanongott!
    lät supergott! Jag gilalr inte skaldjur och tja... något från havet/sjön alls så detta är ju toppen!

    Blev extremt sugen på smörgåstårta nu. Brukar du äta den direkt när du gjort den, eller låter du den stå och "dra" så den ska bli lite saftigare. Jag är livrädd att det ska bli för torrt.

    Sorry, TS, för att jag snodde din tråd lite! 
  • Zäta
    Äldre 16 Oct 21:42
    #9
    höstäpple skrev 2010-10-16 21:15:14 följande:
    Jag brukar göra den dagen innan så den inte riskerar att bli torr!
    underbart! Ska nog våga försöka mig på den någon gång!
  • Zäta
    Äldre 16 Oct 21:42
    #10
    minst skrev 2010-10-16 21:21:24 följande:
    Jag brukar riva (grovriva på rivjärnet) kassler och blanda med finhackad rödlök, finhackad fruktcoctail, majonäs och lite vispad grädde. Blir kanongott fast det kanske låter lite konstigt!  
    det låter med gott! Är ju nästan som den med skinkan och mandarinerna! 
  • Zäta
    Äldre 16 Oct 23:32
    #12
    Josebosse skrev 2010-10-16 22:01:28 följande:

    Supergod smörgåstårta som måste smakas... (Var själv väldigt skeptisk till vegitarisk tårta innan)

    -Bröd
    -Jordgubbsylt.
    -Röra på cf+ mosad fetaost+ purjolök+ gräslök.
    -Bröd.
    -Jordgubbsylt.
    -Röra på cf+ riven hushållsost+ gorgonzola.
    -Bröd.
    -Jordgubbsylt.
    -Röra på cf+ mosad fetaost+ purjolök+ gräslök.
    -Bröd.
    -Cf i tunnt lager.
    Garnera med Brieost, hushållsostrullar och färka jordgubbar.

    Riktigt gott faktiskt!!


    Njae... jag är nog FÖR skeptisk för att testa denna... sen gilalr jag inte brie och andra läskiga ostar. Och jag är gravid :) ryser av bara tanken på jordgubbssylt tillsammans med resten... sorry :(
  • Zäta
    Äldre 16 Oct 23:43
    #14

    Bra tips.. för jag gillar inte riktigt när det blir för majonäsigt!

    Hoppas ts med får bra svar så inte bara jag gillar alla :D

    Fiona: Tror du man kan göra smörgåstårta av något uddakött som går att köpa på ICA? Såg dina andra trådar... jag tror nog dock att det är godast med skinka och leverpastej osv 

  • Zäta
    Äldre 16 Oct 23:50
    #17

    Sant. Det ska vara något som man bara kan slänga ihop! 

  • Zäta
    Äldre 17 Oct 00:01
    #19
    MygganMy skrev 2010-10-17 00:00:33 följande:
    För att inte få torr smörgåstårta kan du ta och dela bottnarna. så att du får 4 tunna istället för 2tjocka då behöver du inte tjorva med fruktsoda-vatten-bubblevatten-cocktailspad eller likande....

    Goda fyllningar är
    1. leverpastej, smörgåsgrka, majonäs, creamfraich (gillar du inte majonässmaken använd den amerikanska, eller gör egen)
    2. Skinka, rödlök, chilisås, majonäs, creamfraich
    3. Ägg, hackad gruka och valfri krydda (obs ej för salt)
    Alternativ 3. legymsallad el. kycklingröra- eller annan färdig röra.

    Garnera med rostbiff, skinka, ost, gurka, paprika, (inte tomat- det blir väldigt fult ifall du ska ha det i kylen dagen efter)
    Lät ju med vgott... Tomat blir lätt fult och sladdrigt i kylen.

    var är TS? Jag snor hela tråden :P Nu ska jag inte kommentera mer! 
Svar på tråden Godaste fyllningen i smörgåstårta...