Inlägg från: Millan83 |Visa alla inlägg
  • Millan83

    Godaste fyllningen i smörgåstårta...

    Mamma brukar göra en fyllning som är asgod! Kan inte måtten och är osäker på detaljer, men den innehåller rökt sik, finhackat äpple, finskuren purjo och creme fraiche! huuur underbar som helst! Väljer hennes framför vilken proffsgjord som helst! 


  • Millan83

    Gjorde en förra helgen kom jag på. Hade inte mammas recept och min man är lite skeptisk, så jag fick göra en "tam" variant! 

    Det bästa brödet att göra det på är polarbröd! De runda kakorna! Inte vetevarianten utan råg! Helst två förpackningar så får man en hög och fin tårta!

    Jag hade som fyllning en blandning av bredbar leverpastej som jag blandade med creme fraiche, hackat äpple. philadelphiaost. Hade jag fått bestämma hade jag adderat bostongurka också, men det fick jag inte! :-P

    Hela tårtan breddes med cf. Han gillar inte majjonäs så jag blandade inte ihop dessa två, som jag vanligtvis nog skulle ha gjort. Kanterna garnerades med strimlad grönsallad. Uppepå hade jag rullar av skinka och rullar med vanlig ost. I mitten hade jag hackat hårdkokt ägg. Hade jag fått välja hade det inneburit någon typ av räkor också, men then again! Jag fick inte bestämma! =) 

    Förstår ärligt talat inte de som har vanlig vispgrädde in sin smörgåstårta! Sån där söt, konserverad sockerlagsfrukt går också bort! Då tycker jag det blir mer dessert. Smörgåstårta för mig är något som man kan äta som vilket annat mål som helst, dvs den ska inte vara söt.  


Svar på tråden Godaste fyllningen i smörgåstårta...