Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • kondenserad mjölk

    Lör 16 okt 2010 22:00 Läst 11567 gånger Totalt 12 svar
    Cathar­ina b
    Visa endast
    Lör 16 okt 2010 22:00

    snäll kan någon hjälpa mig har letat och letat överallt efter ett recept hur länge kondenserad mjölk ska koka för att bli en kola sås men det finns ju 10000000 olika recept  nu behöver jag hjälp tack på för hand

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Lör 16 okt 2010 22:03 #1

    Det är väl bara att koka den som den är?


    ...ibland räcker det inte med att man gör sitt bästa, ibland måste man göra det som krävs...
  • Lör 16 okt 2010 22:07 #2

    Om man kokar en oöppnad burk så brukar det ta ungefär tre timmar innan det blir smarrig "manjar".

  • Lör 16 okt 2010 22:08 #3

    Det fannas i tidningen Buffe för kanske två veckor sedan.

    Jag kokte hela burken, i en gryta med vatten, som täckte precis över burken. Fyll på efter hand. Koka i två timmar.

    Låt svalna innan du öppnar burken.

    Mums vad den blev  god.

    Lycka till!

  • Lör 16 okt 2010 22:18 #4

    man kokar hela burken i 4-5 tim eller nått sånt har jag för mig

  • Lör 16 okt 2010 22:27 #5

    Den ska koka 2-4 timmar beroende på vilken konsistens du vill ha. Mer info hittar du här (i världens finaste matblogg) 

    www.linneasskafferi.se/2010/07/vad-ar-dulce-de-leche/

    Lycka till! :) 

  • PolyPo­nd
    Visa endast
    Mån 3 dec 2012 15:29 #6

    Norpar en gammal tråd för att fråga:
    om man öppnat burken (var tvungen för att se om burken var oskadad på insidan) - är det bara att låta det puttra i en kastrull då?

  • Tis 4 dec 2012 19:22 #7
    PolyPond skrev 2012-12-03 15:29:53 följande:
    Norpar en gammal tråd för att fråga:

    om man öppnat burken (var tvungen för att se om burken var oskadad på insidan) - är det bara att låta det puttra i en kastrull då?



    Nej! Burken måste vara oöppnad!
  • Tis 4 dec 2012 19:23 #8

    Viktigt också att burken ligger under vatten hela tiden.

  • Tis 4 dec 2012 19:34 #9

    2,5 h har jag för mig, glöm inte att ta av etiketten :)

  • PolyPo­nd
    Visa endast
    Ons 5 dec 2012 18:13 #10
    130214 skrev 2012-12-04 19:22:02 följande:



    Nej! Burken måste vara oöppnad!
    Jag kan konstatera att det går bra. Låg värme och mycket omrörning är det som gäller.
  • Tor 6 dec 2012 15:37 #11
    PolyPond skrev 2012-12-05 18:13:41 följande:
    Jag kan konstatera att det går bra. Låg värme och mycket omrörning är det som gäller.



    Fast då blir det inte dulce de leche du fått till utan nåt annat. Det krävs att den ska vara vakumtät och att vätskan kokar IN i kolan, inte ur.
  • PolyPo­nd
    Visa endast
    Tor 6 dec 2012 19:02 #12
    130214 skrev 2012-12-06 15:37:23 följande:



    Fast då blir det inte dulce de leche du fått till utan nåt annat. Det krävs att den ska vara vakumtät och att vätskan kokar IN i kolan, inte ur.
    Likvärdigt resultat i alla fall.