• tessan27

    ADD symptom hos vuxna

    Intressant tråd. När jag läser i TS så är det som att läsa om mig själv. Har funderar ett tag nu om jag har Add och det känns ju inte helt omöjligt när jag läser hur ni andra fungerar. Ska försöka få en utredning.

  • tessan27

    Nu tror ju inte jag att man bara får en adhd diagnos hur som helst i Sverige utan att man genomgår långa utredningar innan diagnos ställs.

  • tessan27

    Min läkare på VC har nu skickat iväg en remiss till psykiatrin så att jag ska få göra en utredning på om jag har add/adhd som jag misstänker. Måste ringa dem på måndag och se om dem fått remissen bara, det var säkert en månad sen jag var till läkaren och har inte hört något ännu, inte ens att dem tagit emot remissen. Så vi får väl se. Men det kändes skönt att i allla fall få en remiss.
    Just nu är det väldigt upp och ner med hur jag mår. Är väldigt trött och orkar inte så mycket... jobbar dock heltid men fick för lite över en månad sen förebyggande sjukpenning beviljad av försäkringskassan. Det betyder att jag vid 3 tillfällen i veckan, 2 timmar per tillfälle får gå och träna på arbetstid. Detta för att bli piggare och orka mer istället för att bli sjukskriven. Det går bra att träna men det hjälper inte mot tröttheten alls. Frågan är ju om tröttheten beror på depressionen eller något annat... för är det tex add så är det kanske inte så konstigt att det inte hjälper. Vore ju kul om man orkade med någonting annat än jobbet. Har ju familj och hushåll att ta hand om också...

  • tessan27

    Men hej och hå... dem hade fått remissen och skickat tillbaka den till VC då den var för knapphändigt ifylld. Så nu måste några speciella formulär fyllas i av läkaren och skickas igen... VC hade inte dessa formulär enligt sköterskan som jag pratade med på VC imorse... va är det för nötter... så nu skulle dem fixas fram... det här ju ta hur lång tid som helst känns det som...

  • tessan27

    Pea71: di undrade om mina symptom.
    Dåligt minne, svårt att avsluta saker, slarvig, svårstartad, svårt att följa instruktioner, fastnar i beteenden och intressen, mycket låg energi, otålig, svårt att lyssna när något inte är intressant, lättirriterad, svårt att slutföra saker jag påbörjat. Säkert mer men som sagt minnet är inte så bra.
    Jag tror att jag ofta antas vara lat, vilket egentligen inte är fallet. Jag vill mycket men orkar lite.

  • tessan27

    Pea71: jag ringde bara till VC och bad om en tid för att diskutera mina misstankar med en läkare. Läkaren frågade en massa frågor och skickade en remiss till psykiatrin. Men som jag skrev tidigare så har remissen skickats tillbaka till VC då den inte var ordentligt ifylld... det här kan ju ta hur lång tid som helst...

  • tessan27

    Nu börjar det hända saker. Efter kompletteringar fram och tillbaka så har jag äntligen fått en tid på allmänpsykiatrin. Tror att det var i september. Ett första samtal för bedömning. Skulle få hem en massa papper som jag skulle fylla innan. Just nu är jag inne i en down period. Är sjukt trött hela tiden. Men nu är det semester så jag hoppas att det hjälper mitt mående lite grann iallafall. Har blivit sjukriven 25% också. Hoppas att det räcker. Nu ska jag bara vila upp mig på semestern, eller så gott det går med 2 barn. Har iallafall inte planerat in några direkt krävande aktiviteter. En vecka på Mallis med all-inclusive och extra förstärkning av min mamma är nog precis vad jag behöver.

  • tessan27

    Nu har jag varit på mitt första bedömningssamtal på psykiatrin. Var där igår i ca 2 timmar och berättade om mig själv och mina svårigheter mm. Så idag är jag helt slut. Sov 4 timmar på eftermiddagen... nu ska psykologen gå igenom allt vi pratat om och diskutera med några kolleger... sen får vi se om jag får någon utredning. Hoppas på det.
    Lite intressant var att hon tyckte att det var en slags hyperaktivitet att fastna i intressen och snöa in sig på saker. Ser mig själv inte som någon hyperaktiv människa snarare tvärtom. Men men, det är väl hon som är expert på ämnet och inte jag.

    Så nu är det bara att vänta och se.

  • tessan27

    Nu händer det grejer. Dem ringde på psykiatrin idag. Jag börjar min utredning på tisdag nästa vecka. Känns riktigt bra men lite pirrigt och läskigt.

Svar på tråden ADD symptom hos vuxna