• Anonym (...)

    Hur lång tid tog de er att komma över otrohet?

    Om eran partner har varigt otrogen mot dig, och ni valde att fortsätta försöka, hur lång tid tog de dig att komma över otroheten?

    Min sambo var otrogen mot mig för ca 6 månader sen, och jag har försökt att komma över detta, men de går inte.

    Så om ni har nå tips, dela gärna med er om hur ni kom över de.

  • Svar på tråden Hur lång tid tog de er att komma över otrohet?
  • Anonym (S)
    Mmma skrev 2018-01-13 17:36:04 följande:

    Hej,

    Jag kom på min fru med att ha ett förhållande med en annan man för snart ett år sen. Jag bestämde mig väldigt snabbt för att kämpa för henne och vårt föthållande. Det har i mitt fall varit en svår och jobbig resa. Den första tiden med lögner och svek med allt ifrån hur deras förhållande hade varit till att hon faktiskt älskade honom.

    Efter ett halvår ungefär så så kände jag att vi ?pratade på riktigt? för första gången. Hon kunde prata om det hon hade varit med om och de känslostormar hon hade upplevt och fortfarande upplevde. Där och då kände jag att jag kunde förlåta henne.

    Det jag och vi varje dag måste jobba med är förståele och framför allt tillit. Det tar tid, otroligt lång tid att bygga upp något som har blivit raserat på det här sättet.

    Jag tror det kommer ta lång tid innan jag helt och hållet kommer över det men jag känner fortfarande att det är värt att kämpa för.


    Ditt inlägg var det enda som svarade på TS fråga om tips hur man gör. Att den otrogne måste släppa in dig och verkligen prata om det och du måste självfallet kunna lägga undan dömandet och lyssna empatiskt lyhört.

    Jag tror kärnan finns här i allt som prövas i ett förhållande. Inte vad som händer,men hur man har vilja och förmåga att fortfarande kunna se varandra med respekt. Och vara intresserad att förstå - framför att döma.
  • Anonym (S)

    TS jag har ingen egen erfarenhet av din situation och jag är väldigt osäker på om jag skulle kunna bevara relationen efter en sån lögn, men jag tror det handlar om att kunna förstå från din partners situation och lyssna på honom, om du har det i dig,tror jag förlåtelsen kommer.

  • Anonym (....)
    Anonym (S) skrev 2018-01-14 01:38:22 följande:

    TS jag har ingen egen erfarenhet av din situation och jag är väldigt osäker på om jag skulle kunna bevara relationen efter en sån lögn, men jag tror det handlar om att kunna förstå från din partners situation och lyssna på honom, om du har det i dig,tror jag förlåtelsen kommer.


    Ja, vem vet, men dina ord kommer säkert hjälpa ts...... så här 7 år senare, kanske ts kan ge dig svar på om 7år räcker eller om förlåtelsen kommer ännu senare.
  • Anonym (En som funderar)

    Hej är en kille som varit ihop med min nuvarande fru i 20 år . Hon var otrogen mot mig i början av vårt förhållande. Men det är inget jag glömt ändå. Tro det är väldigt svårt att komma över sånt. Gör inte saken bättre att hon är som hon är när hon druckit. Jag stora planer på att lämna detta . Men tänker på barnen

  • Anonym (Bedragen)

    Min fd va också otrogen efter ca 10 års förhållande & 2 barn.

    Jag valde att fortsätta med honom. Glömma gick inte. Förhållandet gick från att ha varit bra till att bli skit.

    2 år efter första otroheten kom nästa. Då lämnade jag

  • Anonym (U)
    John22 skrev 2018-01-14 07:52:44 följande:

    Det kommer man aldrig över


    Byt ut "man" mot "jag".
  • Diceroler

    Är mitt i det här och mitt råd är att lämna sin partner omedelbart. Har haft en blodsugande pengahungrig sambo som jag gett allt, men ändå var hon otrogen med flera gifta män, som hon inte ens var seriöst intresserad av. Kommer aldrig förlåta detta Någonsin! Eftersom vi har gemensamma barn måste jag dock ändå förhålla mig till henne på något sätt och sätta barnen främst, men allt känns som att bli lurad av den man litade mest på. Går aldrig att hämta sig från!

  • Diceroler

    Så med andra ord...försök inte ?komma över? otroheten. Stick så fort du kan även om jag vet att det blir ett helvete känslomässigt.

Svar på tråden Hur lång tid tog de er att komma över otrohet?