• CCA

    Kundkraft = Grisen i säcken

    Vi har haft kundkraft sedan vi flyttade in i husetför 6år sedan. Vist håller jag med om att det är lite grisen i säcken. Men man brukar hamna en bra bit under takpriset. Kundkraft lovar ju inte heller att man ska få det billigaste alternativet så på det viset kör det med raka kort. Nu har vi inte vår nya upphandling gjorts än i år men vi ligger 12öre billigare/ kw jämfört med elsklings billigaste alternativ. Å skulle vi välja samma elbolag genom elskling som vi nu har genom kundkraft skulle vi i dagsläget få betala 15öre mer / kw.

    Vitsen med kundkraft är ju just det att du inte behöver leta infon själv utan det sköter allt åt en och då är det ju naturligt att du får betala lite extra för det. Så vill man ha absolut billigaste alternativet så vinner man ju på att leta själv (vilket ju i dagsläget är ganska enkelt). Om man istället är som oss som vill ha ett billigt alternativ utan att behöva leta  och själv hålla koll på när avtal löper ut så är kundkraft ett ok alternativ.

  • CCA

    Vi har budet i 1år hos kundkraft. Enligt sista upphandlingen skulle vi tjäna 3öre / kwH på att binda på billigaste alternativet 1år vi elskling (vilket är ca 2öre mer än när jag kollade senast för då skillde det bara 1öre). Rörligt pris via elskling skulle i dag bli 1öre billigare / kwh (blev förvånad själv att det rörliga priset låg över).  Skulle vi binda vi elskling med samma bolag som vi fått skulle vi idag tjäna 1,5öre/kwH.

    Så JA elbolagen tjänar säker en liten extra summa på oss som är lata å inte letar själv. Håller helt med dig om att kundkraft förmodligen skulle få ner priset ytterligare om de förhandla. Å andra sidan  Kämpar man själv och ringer runt så får man ju billigaste pris oavsett om det gäller el, boräntor, föräkringar o s v. Så det där extra örena man betalar /kwh är ju det man betalar för sin lathet.

    Vad det gäller val av bolag har det väl förekommit ett & annat bolag som man aldrig hört talas om men det 2senaste åren har vi haft Vattenfall och det kan väl knappast anses som litet.

    Men vist håller jag med om att man köper grisen i säcken. Å med tanke på hur lätt det är att kolla elpriser idag så är det ju enkelt att sköta allt själv å slippa betala de extra örena. Tycker do0ck att kundkraft kör med rraka löften trots allt eftersom det kju faktiskt INTE LOVAR att de har lägsta prisert.

    I det här huset kör vi dock större delen av året med solenergi så vi anser inte att det är värt besväret att ständigt hålla koll på elpriserna själv eftersom det  besparingen i vårt fall blir förhållandevis liten. Däremot skulle jag ge råd till andra skulle jag med handen på hjärtat rekommendera elskling före kundkraft.

Svar på tråden Kundkraft = Grisen i säcken