• carbe

    Vad ska jag göra? Lämna henne ute i flera timmar?

    Har inte läst hela, men har själv en 10 åring- med allt vad det innebär . Vår har satt fast hemnycklarna i samma som mobilen och har det i ett band runt halsen. Eller sött fast nycklarna i en snodd/armband runt handleden. Eller så ber du läraren ta hand om nyckeln under skoltid- hon får tillbaka den när det är dags att gå hem.
    Eller är det hos kompisar dom försvunnit?

  • carbe

    Prata med läraren och säg som det är, så kan han/hon påminna henne lite extra att lämna grejerna på morgnarna...

  • carbe

    Då är det nog så att du får börja sätta hårt mot hårt. Säg åt henne redan nu att: tappar du bort den här nyckeln, så får du ingen ny t ex. Då får hon gå hemmifrån när du går på morgnarna. Och vara ute tills du kommer hem. Förhoppningsvis inser hon följderna.
    Eller ingen månadspeng tills det ev nya låset är betalt exempelvis. Och var konsekvent. Eller något annan konsekvens som du vet fungerar.

  • carbe

    Vår dotter är EXAKT likadan- men vi börjde ta bort grejerna tills hon lärde sig vara rädd om dom- senaste halvåret är mycket bättre. Ingen hemnyckel dock, men Nintendo, mobil, läxböcker mm. Vi har i o f s hittat grejerna igen, men ändå. Kläder ska vi inte tala om. Fläckar ner efter 15 min. Fattar inte!! Verkar som om dom är lite lika...

  • carbe

    Hur känner hon själv? Rycker hon på axlarna eller har hon dåligt samvete? Om hon inte bryr sig, så måste du försöka påvisa konsekvenserna för henne. Borttappad nyckel

Svar på tråden Vad ska jag göra? Lämna henne ute i flera timmar?