• Anonym (knäckt mamma)

    Vad ska jag göra? Lämna henne ute i flera timmar?

    Min dotter på 10 år har tappat bort sin hemnyckel. Nu vet jag inte vad jag ska ta mig till.

    Detta är 5:e nyckeln hon har tappat bort sen i juni i år. 4 cykelnycklar och 1 hemnyckel,

    Jag går hemifrån kl 7.15 på morgonen och slutar runt 16 varje dag. Hennes tider i skolan är mellan 8.15 och så slutar hon senast 14.20 coh tidigast 13.00.

    Jag bor själv med mina 3 barn och läser på universitetet, att få en ny nyckel till låset går inte, utan om nyckeln är borttappad så måste man betala för ett nytt låssystem och det kostar 5000 kr.

    Vad ska jag göra? Låta henne gå till skolan när jag och syskonen åker och hon får vara ute tills vi kommer hem, eller lämna min enda nyckel till hemmet till henne? Så att jag riskerar att bli helt utelåst?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-21 08:11
    Fritids finns inte, på hennes skola har de bara fritids för f-klass-3:an. Hon går i 4:an.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-22 18:45
    Har fått tag på en ny nyckel nu. Men problemet kvarstår att hon hela tiden slarvar bort allting.

  • Svar på tråden Vad ska jag göra? Lämna henne ute i flera timmar?
  • Anonym (Nyckeltappare)

    Jag är vuxen och tappat bort massor av nycklar och annat. Jag har skaffat ett system som jag kan "ringa" till nyckeln. Hjälpte inte. Jag har mycket tydliga platser att ha min nyckel på, ett fack i min ryggsäck, en krok hemma. Kommer bort ändå. Jag är väldigt medveten om värdet i nycklar och får ju själv betala kopior.
    Finns det nån granne som kan ha en extranyckel? Eller där flickan kan få vara?Jag tycker det låter som om hon behövde nån slags omsorg ändå. 
    Själv har jag löst mina problem med att helt enkelt sluta låsa.
    Hittills funkar det bra.... 

  • Anonym (Nyckeltappare)

    Ja just det. Och när jag tappar bort cykelnyckeln till slanglåset har en cykelreparatör lärt mig hur man bryter upp slanglåset, man tar domkraften, sticker in och vevar tills den går av.
    Men nu har en av mina cyklar stulits, och den var låst.
    Kombinationslås är också en variant om man kommer ihåg koden. 

  • KMJ

    Sätt fast nyckeln i en räm som är fast i jackan eller skolväskan.

    Har de inte någon typ av fritidsverksamhet för mellanstadiet i er kommun? Det finns här i skolan min dotter går i. Det är en fritidsverksamhet för mellanstadiet som föräldraföreningen dragit i gång och en personal från skolan följer med och finns där för eleverna. Annars brukar de flesta skolor tillhanda hålla någon typ av firtidsklubb för de äldre barnen.

  • Anonym

    Finns det ingen snäll pensionärsgranne med torgskräck som alltid är hemma och kan ha en nyckel hos sig? Brukar ju oftast finnas i flerfamiljshus. Dottern kan släppa nyckeln i brevinkastet på morgonen och sen hämta på em när hon kommer hem.

  • Anonym

    Det brukar gå att kopiera nycklar även om det inte är tillåtet. Två av mina vänner har kopierat nycklar till lägenheter i min stads kommunala bolag där man bara får kopiera om man fått tillåtelse av hyresvärden. Den ena hittade en låssmed som inte ställde några frågor och det kostade lika mycket som för alla andra att göra en nyckel och den andra gav några hundringar under bordet till en annan låssmed. Finns alltid någon som skiter fullständigt i reglerna även om det finns en skylt som säger att de inte kopierar från bolag X-hus. Den ena av dem provade dessutom att lämna in den nya nyckeln och de sa faktiskt inget fast den klart såg annorlunda ut än de andra. Han fick inte betala något men den andra var ärlig och sa att en nyckel var borta (dock inte att hon hade en kopia) och fick betala. Själv hade jag inte vågat vara så kall att jag lämnat in en kopierad nyckel...

  • Blossi

    Hon kan väl få följa med någon kompis hem just för tillfället men sen är det ju bara att kopiera nyckeln, förstår inte var problemet ligger. 
     


    15 dagar kvar
  • Bellsam

    Har ni ingen gammal tant eller något som granne som brukar vara hemma? Den personen kanske kan ta nyckeln och ska dottern in i lägenheten så får hon gå och hämta den hos grannen innan, då borde hon inte tappa den. Sen har ni en skål eller något som hon får lägga nyckeln i när hon kommer innanför dörren.

  • Bellsam

    Har läst att vissa skriver om att ni visst kan kopiera nycklarna. Vissa hyresvärder har satt in "speciallås" så att nycklarna går inte att kopiera hur som helst, sen så om man kopierar en nyckel från en hyresrätt så får hyresvärden reda på att det kopierats nycklar och kräver då att det ska lämnas in så många nycklar som existerar när det är dax att flytta. Att hyresvärden kanske kräver 5000:- är för utebyte av lås, och är det då dessa "speciallås" så är det dyrare. Hade sådana när jag bodde på annan ort.

  • MorgonMonstret
    Bellsam skrev 2010-10-21 12:38:53 följande:
    Har ni ingen gammal tant eller något som granne som brukar vara hemma? Den personen kanske kan ta nyckeln och ska dottern in i lägenheten så får hon gå och hämta den hos grannen innan, då borde hon inte tappa den. Sen har ni en skål eller något som hon får lägga nyckeln i när hon kommer innanför dörren.
    Jag skulle just skriva samma sak: Fråga en granne om ni kan lämna nyckeln där, gärna en pålitlig pensionär som är hemma på dagarna. Hon/han blir kanske till och med glad att få kontakt med någon.

    Sedan tror jag att man kan kopiera nycklar om man bara vill. Åk till en annan stad och kopiera. Men när ni flyttar så måste ni betala låsbyte, hyresvärden kommer att se att nycklarna inte är original.
Svar på tråden Vad ska jag göra? Lämna henne ute i flera timmar?