• Anonym (fråga­)
    Äldre 28 Oct 01:58
    3512 visningar
    30 svar
    30
    3512

    Ger vi upp våra förhållanden för lätt?

    När det gäller förhållanden är det en känslig fråga och många skiljer sig idag, en del över rätt fjuttiga saker kan man tycka. Och även här på FL får man höra "Det finns bättre partners där ute som inte gör si och så" men frågan är om det faktiskt finns det, eller lurar man i någon annan att partnern man själv har är precis som "alla andra" och därmed lätt att hitta, och inte nog med att han/hon ska vara lätt att hitta de ska också vara singlar långt upp i åldrarna. Är detta verkligen en realistisk tanke eller en hoppfull sådan? Ju äldre vi blir desto mer av våra liv försvinner ju och hamnar bakom oss. 

    Det jag vill fråga är: Tycker ni vi ger upp våra förhållanden för lätt idag? Borde vi kanske kämpa mer för att få det att fungera trots vardagslivets tråkigheter?  

  • Svar på tråden Ger vi upp våra förhållanden för lätt?
  • Äldre 28 Oct 02:49
    #1

    Jag har varit gift i tjugo år och de senaste tio var helt bortkastade. Med den bakgrunden är det nog lätt att rekommendera andra att ge upp om det är för mycket grus i maskineriet. Men jag rekommenderar bara det om det saknas respekt för partnern och elakheter. Då är det bara att lämna. Chansen att det kommer bli bättre är minimal, risken för att det fortsätter eller blir värre med åren är ganska stor, tror jag.

  • Äldre 28 Oct 07:01
    #2

    Svårt att generaisera sådär. Jag tror inte gemeneman skiljer sig för lätt...De flesta vill nog stanna i sina förhållanden och många stannar ju uppenbarigen för länge.
    Mycket beror nog på varför förhållandet är dåligt skulle jag tro.

  • Nyfike­n gul
    Äldre 28 Oct 07:23
    #3

    nja... delvis håller jag med faktiskt.


    Det finns nån slags märklig moral bland vissa par märker jag och där är det nog lätt att man separerar så fort inte galoscherna passar.  Man har sina åsikter och dom ruckas inte utan när det blir en konflikt så väljer man att inte diskutera utan man kastar ut varandra istället.


    men det beror ju egentligen inte på själva förhållandet eller lusten till att ha ett, utan det handlar nog oftast om  att personerna i det förhållandet förmodligen inte mår så bra från början,.


     


    Dom som ger upp för lätt tror jag inte skulle haft något förhållande alls just då.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Äldre 28 Oct 07:27
    #4

    vet inte. Har själv en separation bakom mig, men anser inte att vi gav upp för lätt. Dock ser jag inte en ekund av vårt gemensamma liv som bortkastat trots att det i flera år var dåligt. Jag ser det som en lärdom, och vägen fram till beslutet. Vi fick tillsammans en son vilket är fantastiskt och uppväger allt dåligt!

  • Anonym (fråga­) Trådstartaren
    Äldre 28 Oct 10:56
    #5

    Vad tror ni om att omgivningen gärna säger "det finns så mycket bättre partners därute" för en person i konflikt med sin partner, trots att detta inte nödvändigtvis är sant.

    I vissa fall kanske det är bra att separera om det är ett destruktivt förhållande, men om det rör något så litet som att plocka upp sockarna efter sig undrar jag om det verkligen är sant. Och om det skulle göra personen i fråga's liv bättre.

  • Anonym
    Äldre 28 Oct 10:58
    #6

    Jag tror inte vi ger upp för lätt utan snarare väljer för snabbt! Vi har lite för bråttom med att flytta ihop, skaffa barn för att sen inse att det kanske inte var så bra ändå när pirret lagt sig.

  • Äldre 28 Oct 11:13
    #7
    Anonym (fråga) skrev 2010-10-28 10:56:39 följande:
    Vad tror ni om att omgivningen gärna säger "det finns så mycket bättre partners därute" för en person i konflikt med sin partner, trots att detta inte nödvändigtvis är sant.

    I vissa fall kanske det är bra att separera om det är ett destruktivt förhållande, men om det rör något så litet som att plocka upp sockarna efter sig undrar jag om det verkligen är sant. Och om det skulle göra personen i fråga's liv bättre.
    Tja har man ett dåligt förhållande så finns det säkert nån som är bättre därute...men det beror ju på varför förhållandet är dåligt.
  • Äldre 28 Oct 11:14
    #8
    Anonym skrev 2010-10-28 10:58:51 följande:
    Jag tror inte vi ger upp för lätt utan snarare väljer för snabbt! Vi har lite för bråttom med att flytta ihop, skaffa barn för att sen inse att det kanske inte var så bra ändå när pirret lagt sig.
    Eller så väntar man för länge med att skaffa barn o tror att allt kommer att vara rosenrött, man blir chockade och förhållandet dör...
  • Tuesda­y
    Äldre 28 Oct 11:16
    #9

    Många kloka kommentarer redan. Jag tror många både inleder och avslutar förhållanden för lättvindligt. Ett långt förhållande (som mitt eget) är inte alltid lätt. Alla par möter motgångar och istället för att PRATA med sin partner och reda ut situationen tror jag många par bryter upp i onödan. Sen är det många som direkt vill flytta ihop och ha barn och hus och det där "drömlivet" de alltid önskat sig och då är risken stor att man tappar bort varandra. Utan kommunikation är också risken stor att man går och tragglar i ett dött förhållande i åratal. Kärlek är något underbart och dyrbart och man bör vara rädd om vad man har. Det bästa är om man har en relation där man kan prata om allt, och också gör det. Då kan man veta om man ska fortsätta satsa eller om det är dags att säga tackogoodbye. Och man måste acceptera att man har sina ups and downs, när det gäller känslor, sex, ekonomi, hälsa osv.

  • 2under­bara
    Äldre 28 Oct 11:19
    #10

    Jag kan tycka att folk ger upp för lätt.

    Men att FL på något sätt skulle vara en sann bit från verkligheten... njae...

    Det är lätt för folk att slänga ur sig "stick om det inte passar då" och gärna skönmåla "andra sidan" och att gräset är grönare där. Klart det kan vara det men det blir höst även där tillslut.

    Alla är kloka när man tittar i backspegeln, då vet man om det var värt det eller inte, vad man än valt.

    Men hursomhelst, ja jag kan nog tycka att folk ger upp för lätt, men å andra sidan kan det också grunda sig i att folk ger sig in i relationer för fort så det blir inte något direkt gediget de går ifrån heller. 

    Tycker synd om ungar som blir till i ett "oj, vi tänkte inte efter"-förhållande där föräldrarna börjar kasta barnen fram och tillbaka efter separation "för barnens skull" dock. 

Svar på tråden Ger vi upp våra förhållanden för lätt?