Inlägg från: Queenie70 |Visa alla inlägg
  • Queenie70

    Vad är detta för en tablett????????

    Det är en bensodiazepin....Extramt vanligt i missbrukar kretsar. Du blir lugn och avtrubbad. Väldigt beroendeframkallande.

  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 09:27:40 följande:
     Det är en vanlig medicin mot ,ångest, oro, neuros, sömnsvårigheter. och epilepsi. Varför försöker du få ts att tro att han drogar? Iktrovil blir man inte väldigt lugn och avtrubbat av men man slipper ångest!
    Jag försöker inte få henne att tro nåt alls. Jag kommer bara med ytterligare fakta, utöver de hon själv kan läsa sig till på FASS.
  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 09:36:12 följande:
    Man kan missbruka många tabletter men det vanligaste är trots allt att man får dem utskrivna för verkliga problem. Men visst kanske är det bra att ständigt upplysa folk om att deras respektive har missrukar medicin...
    Varför skulle det vara bra att säga till folk att deras respektive missbrukar när du inte vet det, eller under vilja former han fått substansen??? Gör du det eller? Va dumt...
  • Queenie70

    Genrellt försöker seriösa läkare undvika att skriva ut benzo till f.d. missbrukare enligt min erfarenhet.
    Inte heller tror jag det är särskilt vanligt att man förvarar tabletter som man har enligt recept på ett sånt vis att de bara trillar ut utan att man märker det. Givevis kan det vara så att han har medicin utskrivet enligt recept av seriösa orsaker och att han tar den enligt ordination, men det kan också vara så att han har ett benzomissbruk.

    VAd har han haft för missbruk tidigare? Hur länge har han varit ren?

    Jag tror att du TS ska tro på din magkänsla helt enkelt oavsett åt vilket håll den känslan går. Ord är Ord, men magkänslan brukar sällan vara fel.

  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 09:54:35 följande:
    Varför påstår du saker jag inte skrivit? Jag skrev att man kan missruka de flesta mediciner och att det kanske är bra att informera omgivningen om det när en närstående medicinerar.
    Grejjen är den att du började hela vårt meningsutbyte med att hävda att jag påstod att TS kille var missbrukare, vilket jag aldrig gjort. Tänkte ge igen lite med samma mynt då det som du nu fick erfara är oerhört irriterande.

    Så nu när vi fått det ur systemet så kanske vi kan föra diskussionen på en nivå där vi INTE försöker lägga ord i munnen på varandra....Om detta är nåt som verkar övermäktigt så föreslår jag att du riktar dig till nån annan för jag avser inte nappa på betet ytterligare en gång.
  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 10:09:40 följande:
    Det sa jag aldrig! Jag frågade varför du vill varna ts för att de används av missbrukare.
    Därför att hon efterfrågade mer information är det man kan läsa på FASS.
  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 10:19:54 följande:
    Det var ju det jag gjorde o då säger han att han inte vet vad det är för tablett och att det var hans mormors....
    Jag dömmer ingen, det är klart att jag blir orolig när jag vet att han är fb missbrukare...
    Han vet som gammal missbrukare exakt vad det är för medicin gtivetvis.
  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-04 10:25:21 följande:
    "Om detta är nåt som verkar övermäktigt så föreslår jag att du riktar dig till nån annan för jag avser inte nappa på betet ytterligare en gång."

    Varför informerar du inte att det är en vanlig medicin när man behandlar missbrukare?
    Visste inte att jag hade nån skyldighet att helt uttömma ämnet Det är väl bra om fler kan bidra till att komplettera.

    Sen vet jag inte om man verkligen kan definiera bensoförskrivning som "missbruksbehandling" snarare är det väl så att många missbrukare har en ångestproblematik som behöver hanteras. Det handlar ju inte om missbruket som medicineras, utan om psykisk prolematik, som naturligvis kan vara det som ligger till grund för ett missbruk eller som riskerar att stjälpa en påbörjad drogfrihet.
  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-08 16:51:13 följande:
    Hehehe... nä det är svårt o skriva :P

    Jag har 3 nycklar hem. Jag har 1 st, han har 1 st ,och sen har jag 1 kvar i min burk i skåpet alltså 3 nycklar. Nu nyss så upptäckte jag att nyckeln i burken var borta. Jag ringde och frågade om han hade tagit nyckeln i burken, om han kommit till mig någon dag och inte haft med sig sina nycklar, så han var tvungen att låsa min lägnehet när jag gick till jobbet. när han började senare än mig.Men det hade han inte sa han, han hade inte tagit nyckeln i burken...

    Men det hade han, för när jag fick, vad jag trodde var nyckeln till HANSns lägenhet, så fick jag i själva verket tillbaka min 3 nyckel hem!!!!
    Han gav dig alltså tillbaka DIN nyckel och låtsades att det var nyckeln till HANS lägenhet. Uppenbarligen vill han inte att ´du ska ha en nyckel till honom med andra ord.
  • Queenie70
    klyban skrev 2010-11-08 21:24:11 följande:
    Inte trevligt se hur mobben hetsar dig, känns som detta kommer gå åt helvete oavsett vad sanningen är.
    Antingen är du osedvanligt naiv, eller också så känner du nån slags lojalitet med en annan missbrukare och vill bidra till att han ska kunna blåsa sin flickvän...
  • Queenie70
    klyban skrev 2010-11-09 19:35:45 följande:
    Detta är ett typiskt mobbeteende att ge sig på fördöma och lyncha utan ha alla fakta.
    Att alla fakta inte finns är UPPENBART.
    Men är man villig att kasta ett förhållande på indicier, så är det väldigt sorgligt.
    Du är naiv....Visst finns det utrymme för tvivel, men man får inte vara korkad heller.
  • Queenie70

    Man behöver ju inte dumpa nån som har ett missbruk med automatik, däremot ska man nog inte vara i ett sådant förhållande om man har barn om vederbörande vägrar erkänna att det finns ett missbruk och att ta emot behandling för denna. Det handlar inte om moraliserande över andras liv, utom om självbevarelse över sin egen tillvaro.

  • Queenie70
    Anonym skrev 2010-11-14 12:47:47 följande:

    Han säger att det är hans mormors tab. Som hon äter mot svår ångest, sen hennes man gick bort!
    Att hans mamma och mormor har sten koll på honom eftersom han är fd. missbrukare....

    Men det är ju som ni sääger, det ÄR svårt att tro på honom när jag vet vad han gjort.....


    Det är knappast att eftersträva att bara blint lita på en så ologisk historia från nån som har en känd beroendeproblematik. Om du inte skulle få röda varningsflaggor i skallen så skulle du ju vara näst intill lågbegåvad i denna situation. Visst finns det en liten chans att det är precis som han säger, men oddsen torde vara små.
Svar på tråden Vad är detta för en tablett????????