• Mjolle

    Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are

    lennartsdotter skrev 2011-03-10 22:14:38 följande:
    Och en söt pojke med stora blå ögon, långa ögonfransar och blont lockigt hår kommer kallas... flicka. För pojkar kan inte vara söta... (Nej, det spelar ingen roll om han har Kizz-tischan och jeans på sig eller om han har sin tunika och röda jeans... tjej är han tydligen likväl.)
    Nej. Jag hade stora blå ögon och blonda lockar och sågs som ett bedårande gossebarn.
  • Mjolle
    lennartsdotter skrev 2011-03-10 23:19:59 följande:
    Då har folk blivit mer inskränkta då för min son kallas flcka var och varannan gång. Inte för att det stör mig men det är intressant att han tas för tjej för att han är söt som sockervadd.
    Jag kan nog med min förhållandevis ringa ålder (inte ens 30) tänka att det var lite neutralare och friare förr. Känner det som att samhället är hårdare och råare nu. Mer sexualiserat och med tillskruvade roller. Jag ser det mycket i jobbet, flickorna har sexualiserade drag (klädsel, uppförande) långt ner i åldrarna på ett sätt som inte fanns för 15 år sedan.

    Man skall bli någon, vara någon, sköta sig själv och skita i andra. Facebook är ju ett toppenexempel på det.
    Ett superenkelt sätt att etablera en identitet mycket tidigt när man blir medveten om sig själv (8-10 år?) är ju att spela på det enda säkra man har - sitt kön. Jag är JÄTTEMYCKET KILLE, eller JÄTTEMYCKET TJEJ!
    Det första sättet att hävda sin identitet. Senare dyker det upp att man är sportintresserad eller något annat, men könet är ju dunderförst.

    Bara en tanke.
Svar på tråden Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are