• Äldre 7 Nov 20:38
    1033046 visningar
    10311 svar
    10311
    1033046

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hejsan,
    här är en till med lågt AMH värde, 0,467. Vi påbörjar snart vår 3:e ICSI. Har också kört korta metoden med maxdos Menopur och fått ut 8 samt 6 ägg varav vi fått 3 samt 2 ägg befruktade respektive gång och har två i frysen. Vad vi förstått så är det ett bra resulat efter förutsättningarna. Det verkar som om det ofta är korta metoden med maxdoser av Menopur som gäller vid lågt AMH.
    Bara för att AMH värdet är lågt så behöver det inte per automatik betyda att det är dålig kvalitet på äggen heller. även om äggstocksreserven börjar tryta så kan det finnas kvar bra ägg! Försökt att få testa en annan metod och ge inte upp! Vi ska se till att skapa massor av solskenshistorier här!
    Kramar

  • Äldre 10 Nov 22:24
    #7
    Linn73 skrev 2010-11-08 17:17:43 följande:
    Träffade läkaren igår och vi får ett försök till!! Den här gången blir det långa metoden Menopur maxdos med start i mitten av dec. Jag ville såklart börja tidigare men julhelgen kommer i vägen... Anledningen till att vi får ett fösök till är att läkaren såg sju st folliklar vid VUL idag, vilket är relativt "mycket" med tanke på mitt låga AMH. Så som flera tidigare har sagt - stirra inte blint på AMH-värdet!

    Nu är det ju en lång resa kvar och bildas inte upp till 3-4 fullmogna folliklar efter Menopur-behandligen avbryts allt och vi får inte fler försök - utan måste besluta om vi går vidare med äggdonation eller adoption.

    Vi som är svårstimulerade och har lågt AMH-värde behöver uppmuntran! Skulle uppskatta om någon vile dela med sig med sin historia med lyckligt slut.

    Kram i höstmörkret

    Men 7 st är ju väldigt postivit! Det låter som du har ungefär samma förutsättningar som mig och jag har lyckats få tillbaka ägg vid båda mina försök. Vad skönt att du får ett försök till och då får testa Menopur också. Själv gårjag  igång i morgon kväll med 3:e försöket på samma metod så håll tummarna! 
    När man läser i andra trådar så blir det även väldigt tydligt att antalet ägg inte alltid per automatik innebär bra kvalitet så jag försöker fokusera på att det kan finnas guldägg kvar trots att äggreserven börjat sina.

    Elvira02, vad glad jag blir att höra om din kompis! Solskenshistoria som gör att man orkar forsätta kämpa.
    Lycka till själv, såg att även du börjar i morgon med sprutorna precis som jag.

  • Äldre 13 Nov 12:12
    #11

    Elviar02, vad bestämde du dig för? Jag är i gång och kör Menopur med maxdos 450. 3:e sprutan ikväll.....
    Jag har också hört om Fostimon men inte frågat själv efter det eftersom det har varit ok resultat med Menopur.

    pp08 håller tummarna för ruvningen!!

  • Äldre 23 Nov 19:29
    #32
    Linn73 skrev 2010-11-21 10:37:52 följande:
    Ni som har påbörjat er behandling - hur går det??

    Vinterkramar
    Jodå, det går än så länge!  Man kan ju hoppas på3:e gången gillt
    Har varit på vårt 3:e äggplock idag och det blev 5 ägg, några blåsor var tyvärr för små att plocka. Återföring på torsdag så nu är det bara att hålla tummarna att det blir något att sätta tillbaka!
    Nervöst att vänta bara.
  • Äldre 26 Nov 17:37
    #37

    Hoppas att allting gick bra i går Elvira! Håller tummarna!

    Själv fick jag tillbaka ett 6 -celligt embryo igår som vi hoppas är guldägget. Hade ett lite hopp om att få två tillbaka men tyvärr så var det bara två ägg av fem som gick att befrukta då övriga var omogna. Bara att vänta och se nu...Glad

  • Äldre 11 Jan 20:24
    #46

    Ja så då är även jag igång igen. En till låg AMHare. Blev tyvärr inget + sist så nu nytt försök. Har VUL på torsdag, nervös och undrar om några ägg är på gång eller inte. Linn73: Om äggen, till mig har de sagt att även om embryot ser fint ut på ytan så vet man aldrig hur det är inuti. Om det inte fäster är det antagligen något fel på dem....åldersfaktorn då för mig tex som snart är 38. Att kroppen skulle ha svårare att ta emot embryon utifrån att man äldre är normalt inget att oroa sig för. Det är ägget eller embryot det hänger på och även därför äggdonation fungerar trots ålder då man i princip "tar över" äggdonatorns chanser att bli gravid ( bortsett då från spermierna) Lycka till i morgon!

  • Äldre 13 Jan 21:53
    #62

    Hej alla, '
    skönt att veta att man inte är ensam i den här situationen även om jag inte önskar någon att behöva gå igenom det vi alla gör med kämpande.
    För mig har det varit en positiv dag! Det gick verkligen långt över förväntan och jag har nu 7 (!!!) ganska jämnstora äggblåsor och någon till liten som inte kommer hinna växa till sig. Äggplock på måndag och förhoppningsvis ruvare på onsdag.
    Det är verkligen konstigt att det kan skilja så i antalet ägg från gång till gång?! Vi har gjort 3 tidigare försök där vi varje gång fått bra resultat i antal ägg efter förutsättningarna men färre och färre ägg så den trenden har oroat  oss en del och det har kännts som att tiden bara rinner i från oss. Nu helt plötsligt så fanns det fler ägg igen vilket hjålpte mig en hel del mentalt.. Det här med AMH-värden verkar inte helt lätttolkat alla gånger.

    Linn, lycka till i morgon. Håller tummarna för att det är guldägget som nu efter befruktning är ett toppenembryo att stanna till er i morgon!

    Jegs, du får inte göra så mot dig själv. Vi med lågt AMH har helt enkelt bara äggstockar som "åldras" lite tidigare än en del andra och det är inget vi kan eller kunde gjort annorlunda för att förhindra det.

    Följer med spänning er andra som också är på gång med sprutorna nu. 

    Det bara måste vara möjligt att lyckas {#emotions_dlg.flower}

    Kramar!

      

  • Äldre 16 Jan 22:08
    #85

    Linn, grattis, grattis!
    Vad skönt att allting gick bra och att du nu är ruvare!

    Själv på äggplock i morgon och hoppas följa efter dig som ruvare på onsdag!

  • Äldre 17 Jan 15:45
    #87

    Tack för lyckönskning!
    Och det gick bra, har varit hemma några timmar och vilat en stund. 6 st ägg blev dagens "skörd". Återföring på onsdag om allting går vägen

  • Äldre 18 Jan 20:11
    #93

    Vad tråkigt att det inte gick riktig som förväntat Poussin. Men kom i håg att det behövs bara ett guldägg för att lyckas! Det kanske är just det som ligger och väntar på att plockas på fredag! Försök tänka positivt! Vi är många som håller tummarna för dig.

    Många kramar!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH