• Äldre 7 Nov 13:07
    1027954 visningar
    10308 svar
    10308
    1027954

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Äldre 7 Nov 21:00
    #3

    Tack snälla Stina10 och Anemon - är så glad för era inlägg! Intressant att ni båda har testat korta metoden med maxdos Menopur - jag hoppas hoppas att läkaren föreslår samma för oss. Återkommer i morgon med vad som händer härnäst!

  • Äldre 8 Nov 17:17
    #4

    Träffade läkaren igår och vi får ett försök till!! Den här gången blir det långa metoden Menopur maxdos med start i mitten av dec. Jag ville såklart börja tidigare men julhelgen kommer i vägen... Anledningen till att vi får ett fösök till är att läkaren såg sju st folliklar vid VUL idag, vilket är relativt "mycket" med tanke på mitt låga AMH. Så som flera tidigare har sagt - stirra inte blint på AMH-värdet!

    Nu är det ju en lång resa kvar och bildas inte upp till 3-4 fullmogna folliklar efter Menopur-behandligen avbryts allt och vi får inte fler försök - utan måste besluta om vi går vidare med äggdonation eller adoption.

    Vi som är svårstimulerade och har lågt AMH-värde behöver uppmuntran! Skulle uppskatta om någon vile dela med sig med sin historia med lyckligt slut.

    Kram i höstmörkret

  • Äldre 10 Nov 19:47
    #6
    elvira02 skrev 2010-11-10 13:33:38 följande:

    För oss hände samma sak i våras, vi fick avbryta då endast en äggblåsa bildades med högsta dosen Gonalf. Vi fick en dotter för ett år sedan, då hade jag Gonalf 375. I våras mättes mitt AMH, uruselt, 0,1. Jag hade förhöjt FSH värde redan 2007.

    Vi ska nu få göra ett nytt sista försök, och jag är sjukt nervös och stressad att det ska bli samma resultat som i våras. Nu har kilniken föreslagit Menopur 450, jag har haft det tidigare men inte fått något bra resultat. Jag har själv föreslagit en blandning av Gonalf och Menopur då jag har läst om att det förekommer, men jag vet ju inte vad som är bäst. Kliniken säger att jag får göra som jag vill...

    Usch vad svårt att veta hur jag ska göra! Jag börjar med sprutorna imorgon så innan dess måste jag bestämma mig.

    Jag har en kompis som har nästan lika dåligt AMH värde som jag, 0,2, hon blev gravid på första IVF försöket och väntar en pojke i februari!


    Jag har aldrig hört att man kan kombinera Gonal med Menopur. Min läkare rekommenderade Menopur eftersom den innehåller två olika hormoner och att man svara bättre på den som inte finns i Gonal.

    Vad skönt i alla fall att du ska börja spruta snart. Jag får vänta tills mitten av dec och känner mig liksom du otroligt stressad att det inte ska bli några ägg. Har ju inga barn sedan tidigare så det här försöket blir oerhört avgörande.

    Roligt att höra om din kompis och att det finns hopp för oss med lågt amh!
  • Äldre 13 Nov 12:23
    #12
    pp08 skrev 2010-11-11 09:26:16 följande:
    Jag hade också lågt AMH värde vid blodprovet förra månaden inför IVF4, jag har precis fyllt 40år.. Hade dock många folliklar vid VUL undersökningen. Läkaren sa då att han inte visste vad han skulle lita på. Det är ju iofs äggreserv och säger ingenting om äggkvalitet.

    Två dagar senare kom min mens och på CD3 började jag med Menopur,korta metoden (näst högsta dosen). Hela behandlingen tog knappt 1 vecka. Hade bra respons, fick ut 8 ägg, varav 3 befruktade. 1 blev skruttig och 2 fina, ett 4celligt och ett 7celligt och jag fick tillbaka båda Så nu är jag ruvare och kommer att vänta med spänning om något fäster, eller kanske båda 2....

    För 2 år sedan började vi med IVF och då var inte AMH provet som standard, vet då ej vad jag hade för värde. Lyckades dock på 3e försöket, denna gången också Menopur korta metoden, och blev gravid. Vi har nu en 17mån. tös hemma
    Lycka till! Hoppas att ni har tur även den här gången? Vet du vad ditt AMH låg på?
  • Äldre 13 Nov 12:25
    #13

    Läser att flera av er kör korta metoden av Menopur. Min läkare förespråkade den långa metoden för mig. Varför har era läkare rekommenderat just den korta metoden?

    Jag är ju väldigt ivrig att få komma igång med allt, men eftersom julhelgerna kommer emellan kan vi inte starta förrän i mitten av dec - med planerat ÄP v 2 om allt går som det ska vill säga.

  • Äldre 13 Nov 12:36
    #15
    pp08 skrev 2010-11-13 12:27:33 följande:
    AMH på 0,4
    Då känns som att vi har ungefär samma förutsättningar. Mitt AMH ligger också på 0,4 och läkaren hittade 7 folliklar vid VUL.
  • Äldre 14 Nov 18:03
    #17

    Vet att läkare är väldigt restriktiva med att återföra två emryon. Men vi med lågt AMH har ju inte riktigt samma förutsättningar som andra som genomgår IVF - och jag känner att jag vill "ta tillvara på" varenda litet ägg som jag förhoppningsvis får.

    Hur många av er har fått två ägg tillbaka?

  • Äldre 14 Nov 22:04
    #19

    Hej EI66! De testade på mig innan jag började med Gonal F för att veta vilken dos jag skulle ta. Läkaren såg också på ett VUL att jag hade färre folliklar än vad som är normalt och AMH-värdet bekräftade just det.

    Om du svarar bra på behandligen och får många befruktade ägg har du sannolikt inget lågt AMH - eftersom resultatet ofta är det motsatta - dvs få ägg. Jag fick tex endast ett fullmoget ägg vid första försöket.

  • Äldre 16 Nov 18:28
    #28
    Fossa skrev 2010-11-16 14:12:41 följande:
    Jodå, hon har fått barn. Det var flera i tråden som blev/hade blivit gravida.
    Tack Fossa! All uppmuntran för oss låg-AMH:are uppskattas och det är otroligt glädjande att höra att flera i den förra tråden har blivit gravida. Hurra!

    Appropå att inte stirra sig blind på AMH-värdet, så var mitt värde endast 0,4 även fast jag hade 7 st antrala follikar (som anses relativt "bra" trots det låga värdet). Om läkaren endast hade gått på värdet hade vi blivit nekade IVF, men just pga antalet antrala folliklarna får vi ändå ett försök.

    Vår läkare menar att de antrala folliklarna ungefär motsvarar det antal som beräknas utvecklas vid en stimulering.

    pp08: Håller tummarna för dig och hoppas att du får det efterlängtande plusset inom kort!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH