• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Linn73

    Poussin: Förstår din besvikelse och lider med dig... Spelar ingen roll att man innan intalat sig själv att man nöjer sig med endast ett ägg. Man blir ändå så besviken och ledsen. Så mycket känslor, hopp och besvikelse att tampas med under hela den här processen. Vi som är svårstulerade har ju heller inga marginaler att spela med...

    Men försök att inte ta ut något i förskott ännu, även om jag förstår att det är svårt. Kanske är det just det här ägget som blir ert guldägg.

    Sköt om dig och mys framför brasan i kväll så håller jag alla tummar för att det lilla äggen befruktar sig fint till i morgon!!

    Varm kram! Hjärta

  • Poussin

    Tack för gulliga kommentarer och tummar, det värmer! Maken och jag lyxade till det med ett glas champagne framför brasan och skålade för att ägget och simmarna har det bra ;) Nu ska jag gå och lägga mig och sen när jag vaknar så är det inte så långt kvar tills vi vet status. Nu är det inte så mycket mer vi kan göra än att hoppas att det var guldägget som plockades ut! Åh vad det är jobbigt med all denna väntan...

    Stora kramar till er, fina tjejer! Hjärta

  • Bengalen

    Jag känner så väl igen mig i din situation Poussin. Denna fruktansvärda väntan innan man får reda på om det har blivit något eller om hela behandlingen har varit till ingen nytta.
    ag har också vid ett tillfälle bara fått ut ett ägg som blev befruktat och delade sig fint, så hoppet lever för dig.
    Jag håller mina tummar att ni får ett positivt besked om ett par timmar.

    Kramar

  • Poussin
    Så var det över för mig för denna gång... Gråter Var tyvärr inte guldägget. Enormt besviken, orkar inte riktigt ta in det, att all denna kämpan var förgäves. Ska gå ner på stan och försöka skingra tankarna, jag trodde verkligen att det skulle gå bättre än i våras, istället gick det sämre...
    Kommer nog inte att hänga här så mycket, hejjar på er alla och håller tummarna för att det blir plus och kanske t o m bebis för er i år!!!

    Kramar till er alla och tack för att ni är så fina och stöttande. Lycka till! {#emotions_dlg.flower} 
  • Linn73

    Åh Poussin, började gråta när jag läste ditt inlägg och vet inte vad jag ska säga som kan trösta.... Ni har kämpat så mycket och jag är så otroligt ledsen för er skull. Förstår att du vill smälta beskedet och bara vara med dina närmaste i allt sorgearbete och alla tankar. När du känner dig starkare finns vi här för att stötta och trösta.

    Själv är jag ganska säker på att det inte blir någon bebis den här gången heller. Känner igen menssymtomen så väl och försöker vara realistisk. Har varit mycket gråt nu på morgonen även om jag vet att det inte är helt över ännu.

    Massor av kramar och ta hand om dig Hjärta

  • Jegs

    Åh Poussin, jäklar vad trist! 
    Gråt, gråt och låt er vara ledsna, prata om det så att alla känslor får komma ut, sen får ni gå vidare...  

    Fortsätter och håller tummarna för dig Linn73, vi behöver en framgångshistoria snart!  

    // Jegs 

  • Bengalen

    Shit vad tråkigt Poussin! Jag är så ledsen att läsa att det slutade så. Jag har själv varit i samma situation ett flertal gånger och jag får nog säga att det är värre att inte gå till ET än att sen få ett minus, man blir så snuvad liksom.
    Tänker på dig! Hjärta
    Kramar

  • Anemon

    Nej, vad ledsen jag blir för en skull Poussin! Så skulle det ju inte gå när ni har kämpat så. Förstår att det är mycket att ta in och bearbeta innan ni landar i hur ni vill hantera allting i framtiden.
    Många kramar till dig och maken! 

  • Anemon

    Tack för alla lyckönskningar SoligLinn, jag tycker inte alls dina symptom låter negativa. Illamående kan ju likväl vara ett graviditetstecken!!! En del som plussat brukar berätta att det kände illamående några dagar kring när embryot fäste och det borde ju vara kring nu för dig! Sedan tror jag proggisarna gör att man kan må lite olika från dag till dag och det är säkert olika på vilka biverkningar man får som individ också! Jag tror stenhårt på att något har börjat goa till sig riktigt bra hos dig nu.

    Linköping, tycker absolut att du skall kontakta fler kliniker själva och höra hur de ser på er situation. Bevisligen så har du ju blivit gravid och då borde det ju ändå kunna finnas en chans att få fram något ägg av bra kvalitet fortfarande. Det verkar dock som om åldern tillämpas ganska strikt i Sverige. När jag fick reda på mitt dåliga AMH värde 0,467 så sa kliniken att det tyckte det var värt att försöka då jag fortfarande i sammahanget var relativt ung men att det om vi varit några år äldre hade gjort en annan bedömning. Man kan ju tycka att det borde vara upp till en själv vid privatfinansierade först att bestämma om man ändå har hyfsade värden.

    Jegs, sgå att du undrade över att få tillbaka två embryon och normalt får man tillbaka ett embryo. Dock brukar det vara möjligt att få tillbaka två om man är lite äldre och har gjort flera försök. Lite olika från klinik till klinik hur man bedömmer det.

  • Linn73

    Tack för pepp Anemon!! Jag hoppas innerligt att du har rätt!

    Men nu är jag så nyfiken att höra hur du mår?  

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH