Inlägg från: mommys minute |Visa alla inlägg
  • mommys minute

    Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!

    Hej!

    Jag har två pojkar som är 3 år respeketive 4 månader.

    Min 3-åring ligger efter med talet med 1 år har man nyligen bedömt. Vi har varit hos en lgoped 3 gånger och snart ska han få gå med i en liten grupp där man tränar extra på tal.

    Han är tvåspråkig- sv/eng, men detta säger man är inte orsaken. Jag har frågat vad orskaen är, men man verkar inte veta.

    Med detta följer en del skuldkänslor - varför har inte jag lyckats lära mitt barn att tala??

    Han ligger i alla fall före i motoriken och han är enormt social. Babblar på fast man inte förstår allt. Det är i alla fall härligt!

    Har du också ett barn i samma sits? Kan vi följas åt och dela erfarneheter? Skulle vara jätteglad att ha någon att prata med om detta!

  • Svar på tråden Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!
  • mommys minute

    Tack för era inlägg! Känns lugnande att få höra att det finns fler. Undrar hur statestiken ser ut? Jag menar hur många % blir sena med talet...

    Han började ett nytt dagis i augusti och den senaste månaden har jag märkt att det börjar röra sig framåt. Jag hör allt fler meningsbyggnader, och uttalet har förbättrats, det verkar som våra 3 besök har gett honom en skjuts, och nog har man blivit mer stimulerad att verkligen ta sig tid att sitta ner och prata mer med min son- man måste väl prata mer än normalt antar jag.

    Jag köpte några spel och pussel och jag tror att det har varit jättebra för honom. Och vi har kul samtidigt. Fånga ballongerna och bild memory med tydliga bilder rekommenderar jag som första spel.

  • mommys minute

    Hej! Jodå det går sakta framåt. Jag tycker jag får höra något nytt varje dag, men det känns lite jobbigt med alla papper man fick från logopeden som hon vill att man ska följa. Känns som hon vill att jag ska bedriva en skola hemma och man har fullt upp med allt ändå. Man glömmer också lätt att tänka på allt som man borde....snart ska han få gå en mindre grupp 1 gång per vecka och då kommer vi att få läxa som ska göras varje dag.

  • mommys minute

    En annan sak - logopeden verkade tycka att det var konstigt att min 3-åring inte kunde benämna färger än. Men jag tycker det är konstigt att hon förväntar sig det när han inte har ordning på talet. Vi har ju fullt sjå med att få honom att prata överhuvudtaget???

  • mommys minute

    Jag har också funderat på om min son kunde få dispens att gå mer än 15 h. Kanske man ska be logopeden om hjälp!

    Här går det sakta framåt, jag hör nya ord varje dag, men det är otydligt och ibland gramttaiskt fel, och ibland fattar man noll. Jag berättade en saga för honom om honom och hans bror och då ville han också berätta en saga. Den blev mycket spännande med hundar och äppelträd, men jag fattade inte mycket av den...:)

  • mommys minute
    Längtar skrev 2011-01-14 19:18:37 följande:
    Hej!Min pojke blev tre år nu i december och är sen med talet.Vi går hos logoped och hon verkar inte orolig för hans tal medans jag är jätte orolig och jämför med alla andra barn,vilket man inte ska men det är inte alltid så lätt.Han förstår mycket men pratar knappt något alls.Hur känner ni,är ni oroliga och jämför?
    Jodå, visst jämför man hela tiden fast man försöker låta bli. Jag har en fråga till er alla- har era barn varit sena även på andra områden tex att sluta med blöja? Min son som är över 3 visar inget större intresse för sånt så vi får kämpa ganska mycket med just detta med...
Svar på tråden Vi som har barn som är sena med talet- samlas här!